Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Film jsem bohužel zatím neměl možnost vidět v kině, ale až se dostane do ČR (dostane-li se vůbec), velmi rád se na něj znovu podívám. Byl to takový jiný film, ani akčňák, ani thriller, bylo to takové docela psycho-drama. Líbilo se mi, že to bylo podle skutečné události, a natočené scény byly fajně sekvenčně prodlévány se skutečnými záběry. Ono ten děj nebyl nijak pestrý, ale byl zformulován tak pěkně, že dokázal diváka zaujmout. Takže na to, že to byla první práce Petera Landesmana, výborný kousek! Hodně se mi líbila forma natočení, to prostředí a vše okolo působení na diváka. Velmi dobře na mě zapůsobila atmosféra 70. let, ta byla opravdu unikátní, jako bych tam byl:-). Film byl zakončen tak, jak je to dáno, nic nebylo vymyšleno, a autoři nic nepřidávali ani nepřekrucovali. Skončilo to tak, jak to skončit mělo, tím, že nikdo nemá ani potuchy, kdo byl vrah. (teda pokud jsem to se svou nevalnou angličtinou dobře pochopil:-D). myslím, že svým způsobem suprový a originální film :-) 100% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

I když na prvotinu Petera Landesmana se jedná téměř o kaskadérský kousek, protože to vyžaduje notnou dávku odvahy, vybrat si jako námět atentát na prezidenta JFK, jednu nejen z největších ikon USA, ale téměř celého světa. Ale proč ne a když je to podané z trochu jiné perspektivy, než jsme normálně zvyklí, tak to je potom plusovým bonusem navíc. Třeba otázka, kam dát v letadle rakev s prezidentem, tak ta by mě snad ani nenapadla. A je tam víc takových situací, které se skutečně staly a možná se o nich až tak moc nevědělo. Určitě Parkland považuji za velmi dobrý počin, kde oceňuji i autentické záběry a závěrečné info těsně před koncem. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina jede v obrovském tempu, snad nebudu příliš spoilerovat, když naznačím, že během ní prezident Kennedy zemře. Pak už je to ale jenom tklivá nuda bez jasného směru, a tak je k vidění jen několik epizodních podzápletek. Spíš televizní záležitost se spoustou známých seriálovych tváří. Slabý průměr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,2. 10. 1963 J. F. KENNEDY, 35. PREZIDENT SPOJENÝCH STÁTŮ, NAVŠTÍVIL DALLAS V TEXASU TENTO PŘÍBĚH JE ZALOŽEN NA SKUTEČNÝCH UDÁLOSTECH, KTERÉ SE STALY BĚHEM TOHO DNE A TŘÍ DNÍ NÁSLEDUJÍCÍCH...…“ /// To tenkrát Kennedy nebyl v Dallasu ještě ani hodinu a v nemocnici PARKLAND dostali signál – 601 kód 3… Řek bych, že všichni asi tušej, vo co de. Ukázat trochu toho vztahu obyčejnejch lidí ke Kennedymu, ale hlavně předvýst ony bezprostřední okamžiky po střelbě. Práci doktorů, FBI, Zapruderův film, rodinu Oswaldovic… prostě trochu (nebo všechno?) o těch, kteří tehdy hráli hlavní role. Film, v němž je hodně pompézních gest, ale to asi nemá smysl řešit. Stejně nesdílím jejich emoce, což je - bych řekl normální. Přesto bych na Parkland upozornil jako na dost dobrej hranej dokument, ve kterým sesumírujou stohy článků a výpovědí (nebo jednu knihu) a vytáhnou z toho to nejdůležitější. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Four Days in November: The Assassination of President John F. Kennedy“, kterou napsal Vincent Bugliosi, jsem nečetl. 2.) Mám na starosti prezidenta a chystáme se do Dallasu. (Nebo do Brna.) 3.) Jsem spíš na prezidentský mrtvoly než projevy. 4.) Thx za titule ,,Kenika“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kennedyovka, která nespekuluje nad tím, jak to vlastně s vraždou Kennedyho bylo, ale věnuje se pouze dostupným informacím a to velmi detailně. Ačkoliv se svým způsobem jedná o formát hraného dokumentu, film nepostrádá výborné herce a perfektní dramatické sekvence. Za všechny bych jmenoval snahu lékařů udržet prezidenta Kennedyho při životě či hádku mezi texaským koronerem a tajnou službou o jeho tělo. Dále se mi líbil i prostor, který dostala Oswaldova rodina, přičemž dojem udělal zejména atentátníkův pohřeb. Landesman si ukousl pro svůj debut velké sousto, ale z mého pohledu obstál znamenitě. 80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Ochranka JFK (Brett Stimely) používá útočné puška M1A1, ale tyto byly poprvé nasazeny v boji až v roce 1965. Vzhledem k tomu, že takové zbraňe se nejprve zkouší v armádě a až poté u ostatních složek. Je tak nepravděpodobné, že by je používali již v roce 1963. (JohnSmith)
  • Natáčení bylo zahájeno v lednu 2013 v Austinu v Texasu. (Borrtex)
  • Nemocničné scény pre drámu Parkland boli natočené v nemocnici v Austine, ktorý bol akoby "dvojčaťom" Parkland Memorial Hospital. (peiton)

Reklama

Reklama