Reklama

Reklama

Znovuzrozeni

(seriál)
  • Francie Les Revenants (více)
Trailer
Mysteriózní / Horor / Thriller
Francie, (2012–2015), 14 h 26 min (Minutáž: 50–60 min)

Hudba:

Mogwai, Jeff Russo

Hrají:

Frédéric Pierrot, Samir Guesmi, Guillaume Gouix, Anne Consigny, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Pierre Perrier, Ana Girardot, Jérôme Kircher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V malom francúzskom horskom mestečku, ktorému dominuje umelé jazero s obrovskou priehradou, sa stane zázrak. V uliciach sa začnú objavovať ľudia, ktorí sú už roky mŕtvi. Mestečko tak čaká náročná úloha začleniť domnelých mŕtvych späť do spoločnosti a zároveň prísť na koreň toho, čo stojí za týmto neuveriteľným fenoménom. (Arsenal83)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (62)

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Do kategorie hororov by som tento serial urcite nezaradila. Plynie velmi pomalym tempom a "lakavych" momentov je tam naozaj minimum. Vzdy si rada pozriem iny ako americky serial a tento ma skutocne svoje kvality. Prekazal mi len fakt, ze k niektorym otazkam sa pribeh vobec nevrati a ostanu bez odpovede. Prostredie zapadakova este umocnuje atmosferu, dej sprevadza tajomna hudba a viacero pribehov, ktore sa postupne prepajaju vytvaraju zaujimavy mysteriozny serial, ktory urcite odporucam. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skutečně nechápu, jak z tohoto seriálu někdo může být tak odvařený - v podstatě to chvílemi kopíruje britské horory 80. let. Ok, má to slušnou kameru, hezkou lokalitu horského městečka, ale to je tak vše. V podstatě jde o to, odhalovat různá skrytá tajemství jednotlivých postav, ale po pravdě, moc mne to nebavilo. Že se jedna z dvojčat vyspala s klukem? A co mně je po tom? Že je jeden brácha vrah a v té prdeli plné kamer, kde polda sleduje i vlastní manželku před barákem, nenajdou víc videí, kudy vrah šel? Že se začnou objevovat hnusoty, shnilé maso, červi? V podstatě ani jedna postava není kladná, vše se bere strašně vážně, do toho pidliká rádoby tajuplná hudba, a celé je to v mnohém předvídatelná nuda, kdy jsou mi postavy, jejich činy a rozhodování zcela ukradené, protože mi nemají co nabídnout - a to dokonce ani pořádnou úvahu na téma zmrtvýchvstání. Přehajpovaný seriál o ničem. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zatraceně atmosférický seriál, kde alpské maloměsto plné otázek skutečně evokuje Twin Peaks v tom nejlepším slova smyslu. Mysteriózní zápletka není tím jediným co v Les Revenants bere dech, neboť lepší kulisy než okolní hory s mrazivou přehradou vybrat snad ani nešlo. A do toho všeho luxusní soundtrack od Mogwai. Co víc si jen přát? Snad jen delší stopáž. K osmidílné první sérii sice brzy přibude druhá řada, nicméně to už nezachrání trochu uspěchanější závěrečné díly řady první, které (naštěstí jen velmi lehounce) podkopávají skvělou tajuplnou atmosféru vybudovanou dokonale plíživým úvodem. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tendence přirovnávat každý opravdu mysteriozní seriál ke kultovnímu Twin Peaks jsou sice pochopitelné, ale v případě Les Revenants to není příliš fér. Génius Lynch na vrcholu své tvůrčí imaginace stvořil malý televizní zázrak, umělecké dílo, ke kterému budou v obdivu nejspíš vzhlížet další generace. Les Revenants je "pouze" skvělý seriál, který místo bizarních postaviček sází spíše na reálné, propracované charaktery, tak typické pro evropskou tvorbu. Odlišná, přesto podmanivá atmosféra i hudba, úchvatné prostředí francouzského horského městečka a v neposlední řadě i originální námět, to jsou hlavní klady této zatím osmidílné série, u které si divák nevyhnutelně položí otázku, jaké by to asi bylo, kdyby se vrátil některý z jeho zemřelých blízkých? Jak by asi reagoval v první chvíli a jak by se to posléze odrazilo v běžném životě, v začlenění onoho člověka zpět do rodiny? V seriálu se nehraje (většinou) na živé proti mrtvým, příběhy obou skupin se prolínají, na povrch vyplouvají polozapomenuté osudy a postupně v pečlivě odměřených dávkách přibývá odkrývání záhad, závěrečné odhalení přesto zůstává sympaticky otevřené, takže pokud vás uspokojí jen seriál s zodpovězenými otázkami a rychlým spádem, tento se vám nejspíš líbit nebude. Mě osobně okouzlil a nebude to jen tou nádhernou úvodní znělkou. Těším se na druhou sérii. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Znovuzrozeni jsou skuteční a neskuteční zároveň, pro někoho krásný sen, pro jiné noční můra. Jsou emotivní, náladoví, strhující, mysteriózní, návykoví a otevírající vyčerpávající otázky bez odpovědí. Význam mizející vody, jizev, Lucy, Victora, k vzteku, ale odpovědi nepřišly. Nevadí, k uklidnění stačí zavřít oči a poslouchat melancholický soundtrack od Mogwai, ten je minimálně stejně dobrý jako seriál, takže nakonec těch pět hvězdiček s chlupem projde, ()

Galerie (289)

Zajímavosti (16)

  • Fabrice Gobert chcel, aby vzhľadom bol seriál typický pre malé francúzske mesto, no zároveň dokázal vyvolať fantastickú predstavivosť. Preto sa rozhodol využiť americké prvky, keďže zombie filmy sú charakteristické práve pre USA. Rozhodol sa tak zmiešať typicky francúzske prostredie (napr. HLM - nízkopríjmové bývanie, v ktorom žije Julie (Céline Sallette), žandárstvo atď.) a prostredie evokujúce Spojené štáty (napríklad dinner restaurant). (Arsenal83)
  • Pôvodný nápad bol, že seriál bude katastrofický, kde sa mŕtvi budú vracať hromadne a v celosvetovom meradle. (Arsenal83)
  • Seriál byl natočen ve francouzských městech Annecy a Seynod, které se nacházejí ve francouzském regionu Horní Savojsko. (Trajektt)

Reklama

Reklama