Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Příjemně creepy, ačkoli do hutné atmosféry ve stylu Věci to má daleko. Děj dokáže i přes značnou předvídatelnost diváka vtáhnout, takže nad přehlídkou žánrových klišé rádi mávnete rukou a necháte se bavit béčkovou podívanou, který příjemně odsýpá. Po šesti dílech - 70% Ač Helix v závěru už připomínal spíše telenovelu ("Jsem tvůj otec!" - "Jsem tvá matka!"), míra zábavnosti zůstala vysoká, takže se celkem těším na druhou řadu. 1. série - 70% ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Nehorázná šílenost, kdo tomu proboha přiklepl další sérii? Hned na začátku bylo nastaveno dost šílené tempo dějových zvratů, což je obvykle dobře, jelikož se nemáte šanci moc nudit, ale co je moc, to je moc. Během těch 13 dílů se toho v uzavřeném prostoru událo tolik, že by to slušnému režisérovi stačilo na celou ságu. Navíc nikdo z nich neumí hrát příliš přesvědčivě a postavy jsou vláčeny příběhem dosti nelogicky. Jediný hnací motor, proč to sledovat až do finále, byla potřeba vědět, jak tohle dopadne. Finále však grandiózně zklamalo. Na jednu stranu to funguje, jelikož to diváka přinutí koukat se dále a dále, ale důvody jsou úplně někde jinde. 2* ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zhruba 6-7 dílů a u toho končím. Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale už v prvním díle mi bylo jasné, že je zaděláno na malér. Do řešení problémů s virem se totiž už od začátku míchá jakási romantická podzápletka divného trojúhelníku, manžel, exmanželka a nová ženská. Jinak řečeno postupem času začíná tohle trio ovládat plátno a nedokážu si představit jak by tahle trojka mohla být víc otravnější. Samotná zápletka taky moc nosná není, i když je fakt, že na základně se děje něco podivného. Bohužel podivného v tom špatném slova smyslu, je to totiž strašná nuda. Ze seriálu ze už za těch šest dílů stala naprostá generická scifárna, která vůbec ničím nevybočuje. Standardní scénář, nezajímavý děj, rádoby akční prostředí a naprosto otřesné postavy. Teď přijde spoiler. V momentě, když zabili Doreen jsem s tímto seriálem definitivně skončil. Podle mě to byla jediná opravdu zajímavá postava. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Série 1...snad ani nepatří k tvorbě SyFy-náramně vystihlé prostředí se zajímavou zápletkou,a opravdu kromě hlavních postav jediná výtka směřuje nesympaticky působícím zaměstnancům areálu;Série 2) začíná i zkompletováním úvodní řady ještě impozantněji/posléze však bohužel musím,kvůli zavedení příběhu a jeho sklouznutí do útrob odpudivě nechutné sekty na úkor samotného řešení, pozměnit názor ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Zábavné sci-fi b-čko. Pod podmienkou, že prehliadnete telenovelovské vsuvky a klišé situácie, ktoré vždy prajne slúžia scenáristom - tie totiž neustále spôsobujú, že hneď na to, ako sa akýkoľvek problém vyrieši, v momente sa vynorí ďalší. :) Plusom však je, že napriek neveľkému rozpočtu vyzerá seriál nadmieru slušne a každý diel posúva celý season arc o kus ďalej. Bavil som sa celý čas a po prvej sérii si rád počkám na tú druhú - jej prvý diel príde už o dva týždne! ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama