Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnocení celé sezóny: Normálně bych takový seriál poslala do kopru, protože vesměs nesympatické postavy mění morálku a loajalitu častěji než ponožky a dohromady to nedává smysl. Ze začátku to byl příjemný klaustrofobní horor, ale čím víc se to blíží k závěru, tím víc WTF. Nicméně jednotlivé díly umí pohltit, cliffhanger střídá cliffhanger a zábavnost vyhrává nad logikou. Člověk akorát nesmí uvažovat nad celkem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se měli rozhodnout, co vlastně točí. Scifi, thriller, telenovelu nebo akční střílečku? 1) Motiv nakažených je trestuhodně nevyužit, spousta náznaků a nic z toho. Motiv Ilarie a jejích lidí koncem řady převažuje, což z původně scifického thrilleru udělalo akční bojovku. Nevěrohodné posuny v chování postav pak jen umocňují rozpaky, které jako divák mám. 2) 36letý Kanaďan s libanonskými kořeny Mark Ghanimé (major Sergio Balleseros) je snad jediný sexy chlap v celém projektu. 3) Po dvou řadách bylo natáčení seriálu ukončeno. Psáno po zhlédnutí první řady. 4) Výstižný koment: Zeck**. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Zábavné sci-fi b-čko. Pod podmienkou, že prehliadnete telenovelovské vsuvky a klišé situácie, ktoré vždy prajne slúžia scenáristom - tie totiž neustále spôsobujú, že hneď na to, ako sa akýkoľvek problém vyrieši, v momente sa vynorí ďalší. :) Plusom však je, že napriek neveľkému rozpočtu vyzerá seriál nadmieru slušne a každý diel posúva celý season arc o kus ďalej. Bavil som sa celý čas a po prvej sérii si rád počkám na tú druhú - jej prvý diel príde už o dva týždne! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvá séria ešte OK - mne príjemné prostredie odkiaľ sa nedá ujsť (mráz až do kostí) a k tomu záhadná nákaza. Škoda len, že obsahovo to bolo slabo pútavé a s málo napínavými miestami, aj keď občas nejaká tá ľakačka vyšla. No tie sami o sebe nestačia samozrejme. Z druhej série sa však stal akýsi prapodivný mišung o nejakej sekte, čo chce do sveta rozšíriť neplodnosť. Stupídne a nudné. A na to, aké to bolo hlúpučké, tu bolo až príliš veľa časových skokov, jednoducho obsahovo to bolo dosť nevybalancované. Slabší priemer. 55/100 ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotního dvojdílu: hodnotím až s odstupem 24 hodin, protože jsem si chtěl nechat Helix trochu rozležet. Hned při sledování mě vytáčela neuvěřitelná hi-techovost stanice kousek od severního pólu, ale nejsevernějc jsem byl v životě tuším ve Wroclawi, takže se můžu mýlit. Pak mě točí kenovitost/barbienovitost všech hlavních postav, nejen zjev, ale hlavně chování, logický uvažování tady prostě dostává na prdel, protože když si pošlete někoho z centra pro kontrolu nemocí, tak ho samozřejmě necháte lozit ve větracích šachtách, kde kempuje jeho zmutovanej bráška. A to je pouze jeden příklad. Bohužel nesmyslnýho chování je pilotni dvojdíl napěchovanej jako máloco, takže jakkoli serial možná šlape, tak pokud člověk přemýšlí, zjistí, že celá zápletka je idiot plot - pokud by se alespoň část lodí chovala logicky, tak by nebylo o čem točit. Škoda. 40%. ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama