Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Viděny prozatím všechny tři aktuální díly a já od toho zatím dostala přesně to, co jsem čekala. Mě herci vcelku sympatičtí jsou, hororová atmosféra sice ve třetím díle začala trochu pokulhávat (v prvním a druhém byla dokonalá), ale i tak je ucházející. Scénář je podle mě hodně dobrý, zatím to dává vše smysl (to jak děj, tak chování postav). Akorát by to chtělo trochu víc postavy přiblížit, protože pokud to takhle půjde dál, pochybuji, že si k nim udělám nějaký hlubší vztah. Rozhodně se budu dívat dál. Jen si zatím neumím představit, že by to dokázali smysluplně roztáhnout na víc sérií. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Příjemně creepy, ačkoli do hutné atmosféry ve stylu Věci to má daleko. Děj dokáže i přes značnou předvídatelnost diváka vtáhnout, takže nad přehlídkou žánrových klišé rádi mávnete rukou a necháte se bavit béčkovou podívanou, který příjemně odsýpá. Po šesti dílech - 70% Ač Helix v závěru už připomínal spíše telenovelu ("Jsem tvůj otec!" - "Jsem tvá matka!"), míra zábavnosti zůstala vysoká, takže se celkem těším na druhou řadu. 1. série - 70% ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pilot, Vector: Další pravěký virus? Bude to chtít hodně práce, aby se Helix lišil od ostatní podobně zaměřené "konkurence". Odříznuté prostředí od světa připomnělo D-Tox, bude zajímavé sledovat, jak se v tomto pro některé klaustrofobickém prostředí bude děj dále vyvíjet. Klaustrofobií trpícím jedincům rozhodně nepomůžou ani scény z ještě uzavřenějších prostorů (větrací šachty) á la Vetřelec. Je dobře, že hrozbou pro hlavní hrdiny není pouze virus samotný, ale i jím dříve napadení jedinci. Jak to po prvních dvou epizodách vypadá, budu mít problém s hereckými představiteli, neboť jsou mi krajně nesympatičtí, což může ve výsledném hodnocení hrát nemalou roli. 7/10 ----- 274: Posun vpřed jen minimální, hra virusu na schovávanou (mám ho, nemám ho, kdo ho vůbec má) nezanechává v divákovi vůbec nic, pro příště očekávám alespoň z poloviny tak napínavé provedení, jako to provedl Kurt Russell. Alespoň "drajv" zůstal a hlavní postava získává mírně na líbivosti. 7/10 ----- Single Strand: Prozatím nejlepší díl. Postavy se začínají vybarvovat a některé z mnoha otázek nacházejí své odpovědi. Za cliffhanger nedík, pěkná podpásovka. 8/10 ----- The White Room: Začíná se to pěkně rozjíždět, na otázky odpovídat a další samozřejmě vyvolávat. Jako jeden velký maraton se všemi díly najednou by myslím šlo o ještě lepší podívanou. V případě Helix však překvapivě není týdenní rozestup mezi jednotlivými epizodami ku prospěchu. PS: Ellen Ripleyová tu škemrá o eutanázii.. jen více rolí pro další dvojníky prosím. 8/10 ----- Aniqatiga: Zakončení šesté epizody slibuje (snad) zatím největší a nejzajímavější dějový posun v epizodě následující. Co se Aniqatigy týče, nestačím se divit, kde tvůrci na tak omezeném prostoru berou další a další a další postavy. Co díl, to někdo nový. Byl bych rád, kdyby se děj odehrával jen uvnitř komplexu a vně jen minimálně. Ale třeba budu časem překvapen a změním svůj názor, to by ale tvůrci museli zabrat. 7/10 ----- Survivor Zero: Aby tu za chvíli nebylo přenulováno (viz. sedmá epizoda Patient Zero). Další nesympatické postavy přibývají a najednou je tu zase a znovu vícero otázek než odpovědí. Meh. Chtělo by to ubrat na postavách a udržet únosný poměr otázky/odpovědi. 7/10 ----- Bloodlines: Aneb jak posunout příběh o notný kus dopředu a neprozradit přitom ani ň. Nejlepší epizoda, která uběhla nejrychleji ze všech. Klidně by v podobném béčkovém duchu mohl doběhnout celý zbytek seriálu. 9/10 ----- Level X: Téměř perfektní epizoda. V každém filmovém okénku se něco děje, otázky se zodpovídají, další se pokládají (nutno říci, že konečně v menším počtu), až by člověk řekl, že finále bude v desáté epizodě. Nevím, jak tvůrci chtějí laťku udržet čtyři díly. PS: U hrníčkové scény jsem zrovna obědval, ale chuť mě naštěstí nepřešla. 9/10 ()

Thomm 

všechny recenze uživatele

Co začínalo jako příjemná mystery/sci-fi zápletka se zvrtlo do absolutní idiocie a absurdity stokrát viděných podprůměrných až sračkovitých seriálů a filmů. Herecký obsazení je tragédie a na každý postavě vás bude něco srát, ať jsou to nadbytečný kila, chrochtavej přívuk nebo hlasitý oddechnutí za každým slovem. Nicméně je to ten seriál, co nenudí a v každym díle se můžete zasmát dalším a dalším věcem. 2 až 3 hvězdičky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jen trochu lepší Asylum. Nápad má ještě dost co do sebe, ale ten je przněn už od počátku a jeho zpracování přímo bolí - vědci se chovají tak hloupě že i ti z Promethea jsou vedle nich zcela příčetní, už z pilotu je evidentní do jak pitomé naháněčky se zombíky se to zvrhne, a ohavnými digitálními triky se to hemží i na místech kde by vůbec být nemusely. 4/10 ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama