Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Je strašně těžký natočit něco nového a přitom zábavného, aby to lidi chytlo. Syfy zvládlo první část, kde vymysleli základnu v Arktidě, ale s tou zábavností už to není nic extra. Největší problémem jsou, jak už psal LIVINGDEAD hlavní postavy, který jsou nesympatický a plochý. Prostě nic extra, spíš je to takový šedý průměr, kouknu ještě na pár dílů a uvidíme jestli dokáží něco vymyslet... Bohužel nevymysleli nic navíc, spíš to zapadalo ještě víc, prostě nuda, skončil jsem u 10 dílu, skoro jsem to dokoukal ,ale poslední díly jsme dával jen z nutnosti a pak mě to přestalo bavit úplně, Škoda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Chytré, přemýšlející postavy, zajímavý scénář, sexy tajemno a slintající spider-mani s černým slizem místo krve. Napětí, akce a horor v nejpovedenějším mystery sci-fi od... Ztracených? Vážně to tak letí? Snad to časem nezačne skřípat, zdánlivě banální celovečerní zápletka totiž zatím seriálu překvapivě sluší. 80%. Po sedmi epizodách: Tož pěkná srajda se z toho klube, na tenhle scénáristický maglajz vážně nemám nervy. Ztráta času, ruce pryč. ()

Reklama

bararich8 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Nehorázná šílenost, kdo tomu proboha přiklepl další sérii? Hned na začátku bylo nastaveno dost šílené tempo dějových zvratů, což je obvykle dobře, jelikož se nemáte šanci moc nudit, ale co je moc, to je moc. Během těch 13 dílů se toho v uzavřeném prostoru událo tolik, že by to slušnému režisérovi stačilo na celou ságu. Navíc nikdo z nich neumí hrát příliš přesvědčivě a postavy jsou vláčeny příběhem dosti nelogicky. Jediný hnací motor, proč to sledovat až do finále, byla potřeba vědět, jak tohle dopadne. Finále však grandiózně zklamalo. Na jednu stranu to funguje, jelikož to diváka přinutí koukat se dále a dále, ale důvody jsou úplně někde jinde. 2* ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Rok jsem to odkládala, páč mě děsil již jen samotný plakát k seriálu :) Je tak krásně "děsivý", že jsem tomu fakt dala prostor :) A tedy - není to nic extra superúžasného, že by mě to posadilo na zadek :) Ale je to super :) Zajímavé, stále se to posouvá dál a je to tak příjemně děsivé a otázka toho, kdo to tedy řídí a zdali se to dostane dál než na "konec světa"...To tam lítalo ve vzduchu hodně dlouho. Hlavní postava Petera mi od prvního pohledu, i když byl zrovna lehce nemocen, velmi sympatická :) Ale těch tam bylo více ;) Hiroshi byl super a scéna, kdy se bylo potřeba rozhodnout mezi 2ma dětmi - fuuuuuujj..... :) Závěr silně otevřen a druhá série bych řekla, že lehce přitvrdila :) Jsem v druhé půli a rozhodně je to zajímavější, nejen, že je to opět dobré prostředí - odtrhnuté od okolí, ale rozvíjí to tam plno otázek, jak to bude dál a jak to ovlivňuje budoucnost, když je tam pohled "za 30let" a taky v minulosti :) Druhá série je rozhodně víc "masitá" a je to o dost zajímavější :) PETERE, TY HAJZLE!!!! Tohle jsem sice křičela již v 1.sérii, ale v druhé se to již taky opakuje!! Fakt taky žasnu nad tím, kolik lidí bych nejraději z daného "Abbey" hodila ze skály, jaké to jsou svině :D Ve druhé série se více využívá prvků, které "odlehčují" atmosféru např. tím, že tam hraje taková pohodová hudba, někdy je to dost hudba, která má odlákat pozornost, od toho hnusu, který se tam zrovna odehrává..Je to často až ironické či sarkastické :) A zrovna se mi dostal na scénu Eliah :D A z toho kvetu :) Druhá série je hodně veliký masakr a je to tak skvěle děsivé, že jsem prostě posledních pár dílů jen tajila dech, jak to skončí :) A jsem překvapená, lehce v šoku a více to nechápu :D :D Takže úspěch :D ()

maddy 

všechny recenze uživatele

That escalated quickly! Helix bol jeden z mojich najočakávanejších seriálov na začiatku nového roka, bohužiaľ po troch epizódach to vzdávam. Za tie dlhé hodiny života mi sledovanie podpriemernej sci-fi variácie na The Thing skutočne nestojí. Námet o víruse šíriacom sa v odľahlých laboratóriách niekde na Antarktíde (či kde sa to vlastne odohrávalo?! nudilo ma to, nedával som pozor!) je síce maximálne pútavý, ale čo z toho keď nohy podkopáva absolútne rutinná réžia a množstvo klišé dejových barličiek (nakazený je brat jedného vedca; dvojica vedcou sú rozhádaní rozvedení manželia atď.) Celé dianie za tie cca dve hodiny (E01E2 – 85 min / E03 40 min) nemalo takmer žiadnu atmosféru, o napätí alebo strachu sa nedá hovoriť už vôbec, takže seriál pôsobil dosť nezáživne, bez výrazného tempa. Navyše scenár na začiatok neponúkol nič čo by tu už tisíc krát nebolo a čakať na odpovede, objasňovanie záhady ma v podstate ani nezaujíma. Do toho všetko dosť otravné postavy, ktoré často jednajú pomerne nelogicky (moletná vedkyňa) , naivné dialógy a chabý vizuál ako z lacného béčka 80. rokov. Nie, tomuto šancu do budúcna nedávam ... ani kvôli môjmu obľúbenému Billymi Campbellovi (z vynikajúcej prvej série The Killing). Márna snaha, Syfy, márna. Z tohto ďalší kult v podobe Battlestar Galactica rozhodne nebude. ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama