Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

mirekem 

všechny recenze uživatele

Dojemný...ale né hloupě sentimentální. Přirozeně hrající šropál, o Naomi a Billovi se zmiňovat nebudu, to jsou moji oblíbenci, takže jsem rád, že po odpadu v "Drsňačkách" si Melissa zahrála ve skvělym filmu. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Takové bill-murrayovské Gran Torino. Bohužel mi dojem docela zkazil nepěkný, za uši tahající, český dabing. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Mám ráda bručouny. Bývají to lidé, kteří stojí za mou námahu. Sice bručí, jenže je za tím něco sladkého. Stokrát lepší jeden bručoun, než 20 sluníček. Vincent je přesně takový. Chtěli byste si říct, že je odpadlík a nestojí za to. Byla by to chyba, což v hloubi duše víte. Závěr je možná trošku kýč, jenže drobet růžové chceme všichni, ne? Proto tu sladkost odpouštím a vychutnávám. Věci přece nemusí končit jen blbě. *Zkuste O Schmidtovi. Pokud se Vincent líbil, tohle bude taky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Milá sentimentálně komedie o smutném cynickém starci, kterému se vrátí chuť do života v momentě, kdy se k němu přistěhují noví sousedé. Námět rozhodně není originální. Filmů o tom, jak se z nevrlého staříka stává mentor tu už bylo mnoho a kdo je má nakoukané, tak toho St. Vincent rozhodně nemůže překvapit. Je to natočené svižně, Bill to jako vždy herecky v pohodě celé utáhne a ani ten náboženský motiv kupodivu moc nevadí. Snad jen Naomi Watts v roli společnice působí... zvláštně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide o kalkul, ktorý nemá ani originálny dej, ani poňatie, ale ide o kalkul natoľko kúzelný, vtipný a občas sentimentálny, že nejde nepodľahnúť. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Alkoholem prosáklý soused Bill Murray je v roli mrzouta absolutně přesvědčivý, chvílemi jsem se zahloubával zda to vůbec hraje, neb jeho výkon je nadmíru výborný. Příběh je lidsky vtipný, přesně takový, který pobaví a nijak neurazí přemýšlející hlavu divákovu. Naomi Watts se zhostila své role též na výbornou, její role ženy, která je "lehká" jak pírko skvěle doplňuje, jak whisky prázdnou sklenku, Billovo mrzouctví. Příjemný film, který umí neotřele pohladit a já jsem za to pohlazení velmi rád. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem víc a to skoro po všech stránkách,že mě film více dojme,víc nabídne ujetého humoru,víc do hloubky půjdou postavy včetně Billa Murrayho.Přesto všechno,ale film není špatný a Bill Murray si roli zjevně užívá a vůbec není znát ,že hraje ,ale spíš jakoby to byl opravdu on.Vše vylepšuje závěr filmu ,který přeci jen trochu emocí přinese.Jinak nechápu moc nominaci (teď už nevím na jakou cenu) za vedlejší roli Naomi Watts akor když se píše,že odvedla dobrý výkon v Birdmanovi tím neříkám,že je zde špatná,ale určitě bych to netipl na nějakou nominaci.Ještě bych doplnil,že je osvěžení role Melissa McCarthy,která po nějaké době co jsem jí tedy v něčem viděl tak má normální roli.Za mě je celkové hodnocení filmu na 60 % a tři hvězdy. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Já tedy svého souseda fakticky miluji, z dálky vypadá, jako že má parametry Romana Skamene, a zblízka je to bohužel pravda, jen ho ještě zdobí slušivá pleška, na níž se odvážně zuby nehty drží tupé, k tomu si připočtěte jeho talent švihat bičem do rytmu country písní, mno, prostě vlhkej sen každý holky. Tím chci říct, že bych Billa Murrayho jako obyvatele vedlejší vily Vilekuly klidně brala, i když mu zrovna z každýho oka koukaj dvě promile a na triku má mastnej flek ve tvaru mexickýho dolaru, ale pořád je to opravdu dobrej herec. Bohužel tenhle film nezachránil, protože zápletka je tak nějak vohraná jak moje vinylová deska největších hitů George Michaela. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Mám rád takéto malé nenápadné filmy s veľkým srdcom. Len škoda že podobné príbehy sa stávajú len vo filmoch. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná podívaná ze života mrzouta a skvělý Bill! Všechno v tom filmu jde tak pěkně ruku v ruce. Velice jsme se bavil. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Od jedné z nejlepších komedií roku 2014 bych čekala trochu víc, než jen nerudnýho staříka, který protne život malýho kluka, který je outsiderem se vším všudy. Nebýt Daky (fakt to byla Naomi Watts??), dacanského chování Vincenta a jeho vyprahlýho trávníku, byla by to podprůměrná americká komedie, která má poselství jasný jak spodní hák. Nemám zkrátka ráda tyhle prvoplánový akce, který si celou dobu hrajou na to, že by rády oslovily i diváky artových filmů. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka, ktorá vie byť v prvej polovici správne drzá, s ironickými dialógmi a sarkastickým pohľadom na život, až by sa ju žiadalo premenovať na Satan Vincent. Bill Muray opäť hrá ufrflaného, nepríjemného starca a opäť raz skvele. V druhej polovici už sa z neho stáva ten Saint Vincent z názvu, na rad prichádza dôraz na rodinné hodnoty, jemna dávka pátosu, ale film stále vie mať srdce na správnom mieste, takže to vôbec nevadí. Áno, je to priehľadné skrz naskrz, ale zároveň tak nenútené, prirodzené, krásne úprimné a v tak odľahčenej nálade, že tých 100 minút si ešte niekedy veľmi rád zopakujem. A na Naomi Watts v podaní ruskej štetky budem spomínať ešte veľmi dlho. S úsmevom od ucha k uchu silých CELKOVO: 4* (8/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kupodivu snesitelné i přes to poněkud (alespoň pro mě) dost ohrané téma, kterak klučina přilne k vopruzelýmu dědkovi a spolu to dotáhnou na jakýsi nový level bytí... Čekal jsem z toho nějaký nezáživný divný cajdák ála Extremely Loud and Incredibly Close, ale tady tohle se povedlo díky těm pár komediálním vsuvkám, Billovi a kupodivu i neotravné Mellise (- "Cactus." -"Wrong, its prick. A huge prick."). Ačkoliv zároveň uznávám, že bych se obešel i bez té sladkobolné ždímačky při prezentaci, která byla už fakt moc. Rozhodně bych ale film spíš popsal jako Drama / Komedie, rozhodně to není samo o sobě komedií ku chlámání se. ()

numi 

všechny recenze uživatele

"My water is broken!" "Call a plumber!" Klející Bill Murray, těhotná Naomi Watts s ruským přízvukem a halda nekorektních gagů, které neznají žádné tabu - náboženství, prostitutky, Hitlera... prostě cokoli. Připravte se na slzy smíchu, smutku i dojetí a pusťte si dramedii roku 2014. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Odpustim tomu ten dojemny kycovityzaber, ktery nebyl tak hrozny, jak jsem se bala, protoze predvidatelny byl, ale vyzdvihnu ten neuveritelny sarkasticky humor. Navic postavy nebyly cernobily, kazdy mel svoji spatnou i dobrou stranku a to i vcetne Oliverova otce. Spoiler. "Nevim" je nejvic rozsirujicim se nabozenstvim :) ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Bill Fucking Murray!! Každej geniální herec by měl mít film, kde hraje starého nepříjemného dědka... Jack Nicholson, Duvall, S.L. Jackson, tito a mnozí další si takovou roli už střihli. Ale Bill hraje podobnou postavu každý druhý film :). Příběh je celkem klasickej, nic nového pod sluncem, ale jelikož nepříjemnej morous není nikdo jinej než jeden z nejlepších herců Bill Murray, povyšuje film na jinou úroveň. Malej kluk byl taky v pohodě a snad poprvé mi nevadila Melissa McCarthy, která už je tak tlustá, že se někdy ani nevešla do záběru... A to není úrážka, to je prostě fakt, měla by na sobě trochu zamáknout. Na příjemný večer ideální film, ale Bill má i lepší. 4* ()

Reklama

Reklama