Reklama

Reklama

Tři bratři

Trailer 2
Pohádka / Rodinný / Hudební
Česko / Dánsko, 2014, 87 min

Režie:

Jan Svěrák

Scénář:

Zdeněk Svěrák

Hrají:

Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Kateřina Kosová, Sabina Rojková, Gabriela Míčová, Oldřich Kaiser, Zuzana Norisová, Kamil Halbich, Zdeněk Svěrák (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 356)

Tosim 

všechny recenze uživatele

V žánru české filmové pohádky se toho už mnoho vymyslet nedá, není nad to přiznat to a hrát s divákem již od začátku fér hru, i když ta, čili pospojování tří příběhů, ke největším záporem. Tímhle způsobem se ale dá pohrávat si s klišé a v druhém plánu s těmi z filmového prostředí (jen chvíli Veronika Kubařová hrála pradlenu a už jsem si myslel, že to bude Dykova milá). Dobré převažuje - roztomilost Svěráka staršího, vytříbené výtvarné oko Svěráka mladšího, hudba a skutečně dramatické a napínavé momenty v dějových zákrutách jednotlivých oper. 70%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak zase až takovej sranec jak tu někteří píšou to není. Není to ani zdaleka tak kontroverzní jak by asi někteří chtěli aby to bylo. Je to prostě taková neškodná vocasovina na zabití štědrýho večera. Úvodní Šípková Růženka celkem v cajku hlavně díky Lábusovi a jeho čarodějnici obrostlý lišejníkem co doma mícha lektvary s příchutí života nebo smrti. Lábus si to evidentně užil a ten joke na konci se špatným výběrem lektvaru si zaslouží lajk. Červená karkulka pak zdaleka není nijak pedofilní je tam jedna nevinná narážka na konci a, že si myslivec nabrnkne 7 letou, že si ji pak vezme mě zase až jako takovej hardcore nepřijde. Akorát ten vlk co vypadá jak vetřelec je fakt strašnej. 12 měsíčků potom taky takovej průměr nic extra ani vyložená kravina. Určitě zaujal Bolek jako bratr leden. Takže sumárum 2* nebo 3*? No nakonec lepší 2* dost mi vadilo to věčný otravný zpívání navíc ty texty mi přišli hrozně infantilní a stupidní. Já vím, že je to pro děti a já tudíž asi nejsem cílovou skupinou, ale musím to hodnotit dnešní optikou a pohádkovej žánr už holt asi není pro mě.45% ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Žili byli dva Svěrákové. Jeden, ten prošedivělejší, se umí báječně ohánět slovy a druhý, o generaci mladší, ta slova dokáže proměnit v moc pěkné obrázky, na které my, hladoví po filmu, tak rádi koukáme. A že byli dva a zastesklo se jim po nějakém společném natáčení, tak si do vínku nadělili pohádku o bratrech .. a pro jistotu rovnou třech. Což o to, tihle bráškové měli něco toho fištrónu, jenže jeden byl zapomnětlivý, druhý zas do všeho hrr a třetí takový jelimánek. Tátu měli vcelku rozumného a od mámy něco buchet na cestu, takže byl čas vydat se hledat do světa nevěsty. A že byli tři a pohádka trvala jen hodinu a půl, tak se měli co ohánět, aby to všechno stihli, to vám povím. Není tedy divu, že než si člověk stihl zvyknout na to, že v tomhle království si každý zpívá nejspíš i ze spaní, byl už první z bratrů v chomoutu (a ani mu to nedalo moc práce). Ten druhý, nejmladší, na to šel od lesa a s rozmyslem, protože si vybral takovou, která má na vdávání ještě času dost. A třetí? Ten hledal a hledal, až samozřejmě našel, jen mu dalo dost přemáhání nevzdat to. A resumé? Po dlouhé době pěkně natočená česká výpravná pohádka, bohužel pro mě zpívaná a nikterak originální, byť povšechně roztomilá .. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, mě to, i přes pár novodobých neduhů, vážně bavilo. Milé, přímo roztomilé, ale hlavně originální. Všem známé osudy našich klasických, ženských pohádkových postav za svobodna a jejich nově vybraných nápadníků, jsou zpracovány velmi precizně, v prodloužených verzích by každý příběh bezpochyby stačil na samostatný film. Humor mi nijak nepřekážel, bez problémů mi do celého filmu zapadl, stejně jako kapka hororového nádechu, což k českým pohádkám rozhodně patří, také rýmování a zpěv. Je zde, samozřejmě, i kapka současnosti, což beru od Svěráků jako takové přizpůsobení se době, ve filmu nic neobvyklého, zvlášť v pohádkách. V některých případech tato kapka vše dobré zničí, to ale není případ Bratrů. Další, co rád vyzdvihnu, je skvělé herectví skoro všech zúčastněných, dvojice Chýlková-Doláková dokonce výborná, stejně tak všechny melodie a hlavně prostředí, které od začátku do konce drží silnou pohádkovou atmosféru. Klasická tvůrčí jména se jen tak neztratí, což je jenom dobře. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svěrákové klamou filmem. Na pozadí Čechům dobře známých pohádek totiž rozehrávají těžce stravitelný epizodický kýč, který často drze hraničí s až infantilní trapností. Z na první pohled opovážlivé frašky a jakéhosi tvůrčího úkroku stranou se ovšem při podrobnější divácké analýze vyklube brilantní tuzemská odpověď na Hooperovy Bídníky, která se nebojí svěžích komediálních prvků ani širšího sebe-parodičtějího záběru. Dnešní dětská generace si těžko mohla přát kouzelnější převyprávění třech známých pohádek: to nakonec nejenže nepostrádá úderný ostrovtip, fungující moralizování a hravou výpravu, ale dokonce se v něm dočkáme na české poměry velice slušných počítačových triků. Komenský by měl radost, nic vhodnějšího než "škola hrou" mě totiž den od zhlédnutí nenapadá. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (36)

  • Při natáčení herci zpívali živě, hudbu měli totiž v malých sluchátkách v uších. (ČSFD)
  • „Měli jsme oblet zámku, ale všechna okna byla slepá. V počítači jsme je otevřeli, to jsme zvládli, ale pak za mnou přišli technici, zda nevadí, že na věži jsou zachyceni dva turisté. Na věži skutečně stáli dva chlapi v bílém tričku. Odmazat to bylo těžké, tak jsme je oblékli do fialového, což byla barva stráží,“ říká Jan Svěrák. (Sika2)
  • Vizuální ztvárnění vlka vycházelo z reálné podoby režisérova psa Filipa, kterého našel zatoulaného 2 roky před natáčením Tří bratrů v okolí Třebíče. (MTHRFCKR)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama