Reklama

Reklama

Tři bratři

Trailer 1
Pohádka / Rodinný / Hudební
Česko / Dánsko, 2014, 87 min

Režie:

Jan Svěrák

Scénář:

Zdeněk Svěrák

Hrají:

Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Kateřina Kosová, Sabina Rojková, Gabriela Míčová, Oldřich Kaiser, Zuzana Norisová, Kamil Halbich, Zdeněk Svěrák (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. (Bioscop)

(více)

Diskuze

celoush

celoush (hodnocení, recenze)

Jen jednou v životě jsem zažil, že si děti, které v kině seděly okolo nás, začaly při promítání v kině sami zpívat. To se překonává těžko.

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

Pořád lepší pohádka než celý Anděl Páně (tedy hlavně dvojka), a ať si říká většinová populace, co chce. Přeji všem hezké Vánoce. ;-)

na příspěvěk reagoval rounen

ZHODNOTITEL

ZHODNOTITEL (hodnocení, recenze)

Ojé, vysílání opět na Štědrý večer. Kdyby to hodili třeba na Velikonoce, tak to bude možná snesitelnější :D

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Takže Kouzelník Žito 24% a todleto dílo senilního starýho Svěráka a arogantního "mladýho" Svěráka 53% ?

To jako vážně ?

Kouzelník Žito je oproti této stupiditě veledílo a překrásná pohádka. 53% to má jen díky starýmu dědkovi Svěrákovi, kterýmu už hodně, ale hodně jebe v té hlavě, ale viditelně stačí jméno a mohl by tam ten vlk klidně i srát na Karkulku a blít na babičku, ale protože Svěrák, tak všichni hlupáci dají 5*.

Kam jsme to dospěli ?

Do řiti.

Sám si odpovím.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

tomasul

Stare klasiky byvaj vysoko hodnoceny.. Okolo 80ti%.. Ale tady nelze mluvit o vkusu.. Proste i dle hodnocení lze poznat ze jde o spatne natočenou pohadku..

na příspěvěk reagoval tomasul

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Já bych tuto polemiku uzavřel hláškou "Na světě není film, který by se líbil všem." Co se jednomu může líbit, druhému se - díky Bohu - protiví...

Díky Bohu píši proto, že právě v té světové rozmanitosti je krása a kouzlo. Kdyby byli všichni blbí, nebylo by geniálních nápadů... Takže někomu se může zdát, že v tomto díle nebylo nic podprůměrného, zatímco já mohu vesele dál tvrdit, že v tomto díle nebylo nic nadprůměrného... Co se týče narážek, tak ty byly v pohádkách od samého počátku, viz např. Pyšná, holení hlav, Šíleně smutná, Honza málem králem,..., fakt to není něco novodobého, co by bylo v pohádkách až od Staré bambitky...

na příspěvěk reagoval rounen

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

tomasul

Tneto "skvost" nebyl ničím podprůměrný. Jen byl nedoceněn, protože byl podobně jako třeba Kuky natočen jiným "nepohádkovým" stylem, na který jsme byli zvyklí.

Jasně, neni to žándej majstrštych, ale písničky byly vesměs celkem dobré a děj pohádek mi zvláštní taky nijak nepřišel.

Ono dneska se prostě pohádky musí vyznačovat něčím jiným, než dříve. Dneska děcka nejsou zvyklá na hezké šaty a přírodu, které zde podle mě ale taky nechyběly. Prostě musí být víc akční, jak chce doba.

A nebo se kašle na děti a pohádky se točí pro došpělé s politickými nebo filozofickými narážkami (Anděl Páně, Korunní princ, atd...)

na příspěvěk reagoval tomasul

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Srovnám-li pohádky Zdeňka Trošky (především O princezně Jasněnce a létajícím ševci a většinu pohádky Čertova nevěsta, až na pasáže s šišlajícím čertem Zimou) s tímto, tak u mě vítězí Troška. Co se týče toho pohádkového zbytku režiséra Sluneční trilogie, tak zejména Princeznu ze mlejna 2, Z pekla štěstí 1+2 a Strašidla, řadím na úroveň tohoto pohádkového "skvostu". 

na příspěvěk reagoval Badmaniak

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

rounen

Přesně tak... ZS i JS měli daleko lepší časy - viz Ropáci, tvorba SS (Svěrák+Smoljak), od doby Lotranda a Zubejdy mi přapadá, že za Z. Svěráka píše scénáře již někdo jiný... :-(

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Videl jsem toho kousek, hrozna pohadka, tohle me pustit jako decku tak nadavam!

Hlavne ten vlk! Vzdy jsem to mel jako pohadku, ktery by mela byt strasidelna a ne pedofilni! A to nebyl vlk ale zmutovana krysa! :D 

Pohadku si predstavuju pro deti neco jako bylo predelano tohle:

https://www.csfd.cz/film/18055-snehurka-pribeh-hruzy/komentare/

To jsem mel rad, kdyz uz pohadka pro deti!

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

VA

Nesouhlas i souhlas, Svěrák byl dobrej, ale uz není a ano pohadka je na Sveraka kravina na entou.. A poslední jeho počin co natocil taky, takze jde to a nim z kopce.. Da se rict - bejvavalo líp..

na příspěvěk reagoval tomasul

VA

VA (hodnocení, recenze)

Takovou pičovinu mohl natočit pouze Svěrák. Hnus, hnus, hnus. Oba Svěrákové by už mohli zanechat své "tvorby". Styďte se!

na příspěvěk reagoval rounen

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Tak ono se už "trolí" i ve filmech.

Je vůbec něco, co se nedá označit za trolling?

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Stallone

Já jsem se zasmál, na jendom místě, když Dyk poprvé zazpívá, že když se podívá na tu sestru, tak "Asi né, spletl jsem si číslo popisné", tu holčinu vytrolí naprosto luxusně ;-)

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

I hororový expert se někdy podívá na pohádku. Tato je bez napětí, normálního příběhu a nějaké větší akce. Prostě hloupost, která pouze sází na jméno režiséra a Dyka s Klusem. Nic víc. Někdo, kdo nemá nakoukáno, tak z toho může být ´´odvařenej´´. Zvlášť tzv. holčičky nebo už starší holky, kteří si na ''holčičky'' hrajou. Ale tam se nic neděje. Člověk se nezasměje, nemá mrazení v zádech, není napjatý. Nic. Prostě nic. Je to šumák. A to máme s mojí krásnou přítelkyní hrad Velhartice, kde je krátká scéna, opravdu moc rádi a často tam jezdíme na romantické prochází po hradbách. A očumujeme tam.

na příspěvěk reagoval Šimpy

ko33

ko33 (hodnocení, recenze)

pane bože zachraňte mne... tohle je fakt psycho... vrku...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Africanus1

Asi jste všichni moc rozmazlený dnešníma filmama, ale dřív byly muzikální filmy, a ještě dříve muzikály, naprosto běžné. Drtivá většina her je veršovaná, a rozhodně to neznamená, že by se to zpívalo, ale jak říkáš "přeříkávalo"

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Ištván87

Neviděl, a jaký mám klid na duši. Některé věci jsou prostě nepřenositelný a to co funguje jako minioperetka na jevišti, už nefunguje jako film. Ale tak, sto lidí, to názorů, že jo..

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Africanus1

Koukám že Bídníky nebo Jesus Christ Superstar jsi nejspíš neviděl, viď? Ne že bych chtěl srovnávat Jaroslava Uhlíře a Andrewa Lloyda Webera, ale v Jesus Christ Superstar se ani nemluví. Já bych taky pár pasáží z tohohle vyjmul (chvíle kdy se vážně místo mluvení zpívá), ale kvůli těm pár momentům na to nezanevřu. Jak říká Zbyisek, žánr "hudební" by tu měl být na prvním místě.

na příspěvěk reagoval Africanus1

Zbyisek

Zbyisek (hodnocení, recenze)

Africanus1

Možná, kdyby žánr "hudební" byl zde na ČSFD uveden hned na prvním místě, nebylo by zde tolik udivených reakcí na to, že se tam zpívá.

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Ištván87

Technicky precizní jsou dneska i reklamy na vložky, to není nic z čeho by mi spadla čelist. Co ale na rozdíl od tebe vnímám jako dost velkej průšvih, je ten zpěv.. překlene se třetina stopáže a zpívají všichni i tam, kde to není vůbec nutný. jenže on to bohužel často není ani zpěv, ale jenom přeříkávání vět, které se mnohdy ani nerýmujou. Navíc to akorát trhalo uši, protože zpíval i ten, kdo k tomu prostě neměl dispozice, viz ta Marfuša. A vlk? Do háje, taková zdechlina se fakt dá považovat za vlka? Každej má právo na slabší chvilku, příště se už snad Svěráci vytasí s něčím hodnotnějším. 

na příspěvěk reagoval Zbyisek, Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Africanus1

Už jsem to tu psal a už mě to unavuje. Například naprosto precizní technická stránka. Sice to není nic tak převratného, protože u většiny českých filmů za poslední dekádu je technická stránka to jediné, co se dá pochválit, ale aby v českém filmu bylo použito i CGI a nevypadalo jako z poloviny devadesátých let, to se už tak často nevidí. Hudba (mluvím o instrumentální stránce, za kterou může Michal Novinski, ta umocňuje přesně ty pravé emoce a při poslechu dost vylepšue to, co pánové Svěrák a Uhlíř napsali. Jsem asi jeden z mála, jehož opravdu zaujalo ztvárnění vlka. Tvůrci věděli, že na komplet počítačového vlka nebudou prašule, tak schválně vyrobili tu divnou obludu (taky jak chcete ukázat přirozeně vypadajícího vlka, který by dokázal bez kousání zblajznout babičku i s Karkulkou, že jo), která působí naoko nedokonale, ale ta stylizovanost je tu schválně. Tak to už díky předloze nemá problémy s tím, s čím 90% české produkce - že by ten film šel odnikud nikam. A taky nemá problém s tím, s čím 90% české produkce - s tím, že by byl nesrozumitelný pro zahraniční publikum. Nechme stranou, že se tam převážně zpívá, takže by byl o to těžší překlad, ale když si to vezmete, tak tady není vidět taková ta přizdisráčovitost, která je v posledních dekádách prakticky jediným symbolem českého filmu (bůh žehnej těm pár výjimkám). A jak už jsem tu zmiňoval, je to lepší než Janákova verze Dvanácti měsíčků (například tady nejsou žádná Nasťa s Marfušou), o Zelenkově verzi Šípkové Růženky nemluvě (ta byla k nepřežití).

na příspěvěk reagoval Africanus1

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Ištván87

Prozraď mi prosím, v čem že je to zpracování tak bravurní? Asi jsem kulturní imbecil, ale já tam nenašel nic, z čeho bych mohl řvát blahem. 

na příspěvěk reagoval Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Africanus1

Sakryš lidi, už si to zapamatujte. Prostě před lety Svěrák starší napsal několik dětských minioperetek (kromě těchhle tří ještě Otesánka) a po letech napadlo Svěráka mladšího, že by nebyl špatný nápad to spojit dohromady a udělat z toho film. Nešlo o to, že by je napadlo natočit několik pohádek a pak z toho udělat muzikál a napsat fungl nový písničky. Zpracovat jenom jednu, to už tu bylo mockrát. A šlo mu taky primárně o muzikál. Za mě je to výborný. Je to mnohem lepší než Dvanáct měsíčků od Karla Janáka, je to tak milionkrát lepší než Šípková Růženka od Zdeňka Zelenky a taky je to jedna z mála originálně zpracovaných pohádek. Ano, ty příběhy známe, ale mluvím o zpracování a ne o tématu. A nepřetrhnul se jenom Jan, ale i Matěj. Kdyby nedorazil, tak si vlkův žaludek s babčou a Karkulkou za pár hodin slušně poradil. :D

na příspěvěk reagoval lukisek179, Africanus1

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Martin741

O níže uvedených jsem se vůbec nevyjadřoval. ;-) A co se týče jejich názorů a hodnocení, tak i zde jsou značné rozdíly. Takže pro jednoho "odborníka" může být ta samá pohádka za 4*, ale pro druhého za slabé 2 hvězdy... Podíváš-li se na některá jejich hodnocení, tak bych zrovna o odbornosti u tohoto žánru nemluvil - např. hodnotit lépe Perinbabu než Hrátky s čertem nebo pohádku Byl jednou jeden král? To mi u některých uživatelů jejich "odbornost" poněkud dehonestuje a připadá mi to hodně zvláštní. Někdo může být odborníkem třeba na sci-fi, krimi, ale že by tu byl nějaký všeználek, který by hodnotil vše košér? Nezdá se mi...
Možná by stálo za to udělat nějaký komplexnější průzkum (třeba v rámci nějaké studijní práce) ve školkách a školách prvního stupně, kde by se mládež vyjádřila, zda jí imponují spíše starší nebo novější pohádky...

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

tomasul

dovolim si nesuhlasit : "Odbornici" su tuna Madbender, Tetsuo, Shadwell, Bludman /teda pardon, Bluntman/ a Radek99. To su vyhlasene filmove ynteleguany 

na příspěvěk reagoval tomasul

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Tohle se Svěrákům nepovedlo.Vzít tři pohádky a naroubovat k nim příběh o třech bratrech, to je chůze po hodně tenkém ledě a tady ten led praskl. Proč nezpracovali jenom jednu? Krom toho, nápad pojmout to jako zpívánky to celý poslal úplně do kopru, nejen že se zpívalo i tam kde to vůbec nebylo nutný, ale ještě to většinou byly jen hodně krkolomný říkačky typu "poslyš Mařeno, teď když máš navařeno".. to jako fakt? Tohle Uhlíř pustil? Děj taky žádná sláva.. braši se zrovna nepřetrhli.. první se aspoň prosekal křovím, ale další dva to měli gratis.. taková pohoda :) Byl to prostě úlet a chci věřit, že u Svěráků ojedinělý.

na příspěvěk reagoval Ištván87

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Jste jak malí. :) Film to byl pěknej a kdo v tom viděl pedofilii, tak je asi pěkně zvrácenej. Stačí si uvědomit, že všechny ty pohádky jsou až několik staletí stará a tehdy nebylo nic zvláštnh´ího že děcka byla zasnoubená už v tomto věku. A mě přijde teda perverznější rozdíl věku 16 a 40, než 10 a 14, když tam ani nebylo ani trochu naznačné, že by spolu v tomto věku měli cokoliv mít.

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

V klidu, je to vzájemné :) Jinak brečíš hezky, ale na blbém hrobě - já debatu s tebou nezačínal....

 (hodnocení, recenze)

tomasul

Ty se taky měj a doufám, že už o Tobě nikde nikdy neuslyším, nebot' s Tebou debatovat nemá žádný smysl.

na příspěvěk reagoval tomasul

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Mně je jedno, co jsi viděl nebo neviděl. Tím označením "Váš" jsem narážel na "odborníky" Ištvána a spol. a hodnocení nějakých pár set uživatelů na tomto serveru nepovažuji -v poměru k celkovému počtu zde aktivních uživatelů- za buhví jak relevantní. Myslím, že další debata 'o Zelenkovi' zde nemá smysl, takže přeji hezký den i Tobě a poroučím se... ;-)

na příspěvěk reagoval Martin741

 (hodnocení, recenze)

tomasul

Mluvit za ostatní můžeš, ale ne za mě....takže Váš/ani Vás prosímtě nevzpomínej. Nemluv o hromadném celku, nic nevlastíme. Já ty nové Bondy ještě neviděl, takže máš smůlu.

na příspěvěk reagoval tomasul

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

nesmysl, stačí se podívat např. na nového Bonda... ten má hodnocení cca. 9x vyšší než ten Váš novej, dle Vás povedenej, film...

 (hodnocení, recenze)

tomasul

Hm a vem si kolik uživatelů je neaktivních....takže ty 0,3 % jsou neadekvátní a můžeš si je strčit víš kam :-)

na příspěvěk reagoval tomasul

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama