Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Válka

  • USA Justice League: War
Trailer

Mimozemšťané útočí na Zemi, a tak se partička těch největších superhrdinů - Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lanterna, Flash, Shazam a Cyborg - rozhodne spojit své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. Mimozemšťané útočí na Zemi a hrozí katastrofickou likvidací celého světa. Ve filmu Justice League: War se poprvé v historii schází partička těch největších hrdinů planety, kteří jsou odhodlaní bojovat za její záchranu. Když mocný Darkseid napadne se svou obří a nezdolnou armádou Zemi, skupina vykořeněných superhrdinů dříve narážejících na nepochopení a - v některých případech - i na pronásledování úřady, spatřuje jediný způsob, jak mimozemské invazi zabránit, v sestavení jednotného týmu. Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Shazam a Cyborg spojí své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slušná dávka akcie, ktorú skúsený Jay Oliva dokáže divákom predať, len škoda príbehu, ktorý je nevýrazný a ktorý tu v podstate ani nieje. Inak slušná fightovačka, ktorá je natiahnutá na 80 minút a už len preto nedokáže nudiť a ďalší dôvod je ten, že najlepší komiksový hero - Batman - ma nie len najviac priestoru, ale aj najlepšie hlášky. 80% - 4* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Animáky od DC se dají velmi snadno charakterizovat. Buď jde o drama říznuté s propracovanou psychologií postav(Batman: Rok jedna, Návrat Temného rytíře, Watchmen: Příběhy Černé lodě) nebo jsou to akcí nabité snímky. Justice League: War patří samozřejmě do druhé kategorie. Tím nechci říci, že by film neměl myšlenkový a psychologický přesah, ale spíše se soustředí na akci. Je to dáno hlavně předlohou, která restartuje Justice League pro nové čtenáře. A proto se taky s každým hrdinou seznamujeme jaksi zrychleně a místo Aquamana tu máme Shazama. Což trochu zamrzí, ale slovní přestřelky a akce to během pár chvil vynahradí. Jak už jsem naznačil, film je plný akce a ve spoustě momentech ukazuje velký potenciál samotných postav. Pro fanoušky animáku od DC povinnost, pro ostatní příjemná akční jednohubka. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm.. Tak proč ne, že, za mě překvapivě dobře fungující, dokonce i jednotný vizuál všech superhrdinských filmů všech amrických komiksových animovaných adaptací (ach ano, i na tebe to padlo, nebohý Hellboyi) mě tentokrát tak neiritoval jako obvykle (možná je to i tím, že Wonderwomen má konečně dobře vypadající kostým a ne něco jako z béčkové pornoparodie). Sice je tu pořád spousta kravin a nedodělků, například absence jakéhokoliv smysluplného plánu a všechno se oderve jen a pouze pomocí rvaček a nikdo tak nedá vyniknout těm členům týmu, kteří místo tupé síly používají mozek (no dobře, ten je tam snad jenom jeden, chlapec netopýří). Ale to je vlastně úplně jedno, na animák pro děti je to pořád překvapivě kvalitní podívaná, při které mě skoro ani nenapadlo, že bych rád vykostil toho člověka, který rozhodl, že místo Aquamana bude přítomen poněkud debilní charakter Shazamův. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tlustý chlap stojící na střeše auta před davem:,,Oblékám si kostým Wonder Woman, cítím se pak silnější." Wonder Woman:,,To já taky." Musím říci, že jsem byl spokojen. Comicsy upřednostňuji na papíře, na animované mrknu občas. Prvoplánový snímek s přímočarou akcí a neoriginálním nápadem (ach, ty věčné vesmírné invaze) určený mladšímu publiku. Pokud člověk nečeká filosofické přesahy a dumání o životě, zklamaný nebude. Superhrdinové si to rozdají s vesmírným šmejdem a při tom vykydlí půlku města. Fajn. Přesně to jsem čekal. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takovéto zklamání jsem u animáků z dílny DC nezažil už hodně dlouho. Po nabušených snímcích jako Dark Knight Returns I a II nebo Flashpoint Paradox přišlo toto velmi slabé převyprávění původu Justice League. Kromě klasických členů tady máme i Cyborga a Kapitána Marvela, tedy postavy, které příliš v lásce nemám. Celý film se točí víceméně kolem nich. Trošku mě srala Wonder Woman, která právě přijela do Washingtonu a zmrzlinu si vynucuje mečem. Bohužel celý film je jen o tom, že naši známí superhrdinové v různých sestavách a různých městech likvidují obrněná monstra, která seslal na zem Darkseid, aby unášela lidi. Hlavním problémem je tedy špatný záporák a nevýrazný nenápaditý děj. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • V čase 45:30 se Shazam představí a řekne svoje jméno Shazam, ale přitom se nepromění zpět na Billyho. (nedvva)
  • V produkci DC Animated většinou propůjčuje Supermanovi hlas George Newbern, zde však namluvil postavu Steva Trevora. (Caszidy)
  • Cyborg je spíše znám jako zakládající člen Teen Titans v předchozím universu. Naproti tomu v komiksu "New 52" je zakládajícím členem Justice League a nahradil tak Martian Manhuntera, který byl sedmým zakládajícím členem v předchozím příběhu o vzniku Ligy spravedlivých. (Caszidy)

Reklama

Reklama