Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (218)

xHarryx 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal nějakou hezkou hlubší vztahovku, ale nakonec mu naservírujou zase takové to klasické prcáníčko. Ono to je vlastně trošičku ze života. Aničku nechce pr*at nikdo. Hynekl chce pr*at všechny krome Jitky. Ta prozměnu nep*cá s nikým, ale absenci této činnosti nahrazuje střídavě ublíženým a střídavě protivným chováním. Do toho se tam tak nějak poflakuje další Anička, která zase neví co a koho chce. V rámci genderové korektnosti jí v nerozhodnosti zdatně sekunduje Jiřík. I když sekunduje možná není to správné slovo, protože nerozhodnějšáí frajer se pravděpodobně v perimetru nevyskyruje. Né, že bych si chtěl stěžovat. Natočené je to hezky a hudebni podkres opravdu stojí za to. K nedělnímu žehlení ideální volba. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem "jen" první sérii a vlastně mě docela bavila - chtěl jsem vědět, jak se budou charaktery postav vyvíjet, co všechno si ještě autoři vymyslí a jestli se potvrdí vše co jsem očekával... A dostal jsem co jsem čekal...všechno se potvrdilo do puntíku. I když ne vůbec špatně natočený seriál, který dokáže bavit i zaujmout herci a jejich postavami, ve skutečnosti je to stejná sra*ka jako všechny podobné mainstreamové domácí seriály. Neskutečná dávka nesmyslů, neuvěřitelných náhod a propojení postav pravděpodobných tak možná na zapadlé vesnici s 200 obyvatel graduje především v několika prvních dílech, aby pak na chvíli diváka ukolébala a na konci se znovu vrátila v plné síle. Divák kolikrát nechápe, jak tohle vůbec mohlo u Hřebejka nebo dramaturgů projít - vždyť to kolikrát až zabolí, jak ta hloupost bije do očí a jak se nejednou postavy chovají úplně proti jakékoliv logice... A i přesto jsem na to koukat vydržel a celkem se i těšil...se skřípěním zubů a nechápavým pohledem, **1/2 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem normální zdravej chlap, kterej se jednou za měsíc chce ze slušnosti vyspat se svojí vlastní ženou. Co je na tom špatnýho?" Jestli si mám tipnout, tak špatná je na tom asi ta upřímnost. Tu málokterá žena ocení. Na druhou stranu musím konstatovat, že té upřímnosti tady zase tak moc není. Tady se všichni tak nějak potácejí životem, vztahově se proplétají, chovají se jako idioti a kámen tu "šuká" cihlu. Ony tedy cihličky si to taky občas rozdávají mezi sebou, což mi rozhodně nevadí, ale najít v tomto seriálu postavu, která by mi byla sympatická, tak to pro mě byl nadlidský úkol. Snad neúhledný ajťák Karel mi připadal celkem normální. Ovšem postav, které bych s chutí utopil ve Vltavě, jsem tam potkal mnoho. Nebudu je všechny jmenovat, protože to chci zakončit pozitivně - už začínám tušit, o co jde, když za mnou přijde kráska s kajakem. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Tohle je mrzení, nemít moribundus, tak to ani nedokoukám, ale takhle jsem měla aspoň u čeho zvracet. Jediný, co se mi na seriálu líbilo, byla hudba od Vladivojny a výkon Lenky Krobotový, kterej jsem tu stíhací fúrii fakt věřila. Jinak se divím Anně Polívkový, že pořád bere ty role ošklivých holek, co taky touží po lásce, ale kvůli velkému nosu ji nikdo nechce. Fajn, tady jí pro jistotu ještě nechali srůst obočko, aby to měla opravdu tuplovaný, že si nikoho nenajde. Do vnadné samice je zase jasná volba Jitka Čvančarová, ta taky asi v tomhle charakteru nemá alternaci. Teda mohla bych jí zastoupit já, ale bohužel nejsem herečka. Kdo mi ale neseděl, byl Hynek Čermák v roli svůdníka, to je přeci džob pro Marka Vašuta. Ano, Marek je jasnej seladon a hází tak žhavý pohledy, že není pochyb, že ho chce prostě každá. Aňa G. by byla v pohodě, kdyby neměla tu dlouhou ofinu, přes kterou vůbec nic neviděla, takže podle mě ani nevěděla, s kým je momentálně na rande. No, a Jiřího Havelku mám poměrně ráda, ale vtipálek Jakub by jasně seděl Prachařovi. Jo, Jakubové, to jsou rození žertéři. Takže díky, čau a u druhý série se nejspíš neuvidíme, příště budu radši zvracet třeba u Vaření s Jaromírem Soukupem. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Třikrát příjemně překvapen, jednou vítečně pobaven a zbytek průměr a níž. Taková ta klasika, že HBO točí to lepší z české seriálové tvorby nemusí platit za každou cenu. Všechny postavy jsou ve svých charakterech striktně jednostranně vyprofilované, snad aby nikdo ani za mák nezapochyboval o jejich roli a filmovém údělu. Tím pak vznikají scény, které ničím nepřekvapí, ba co víc, mnohdy jsou trapné a nesmyslné. Těch lepších (většinou za vystoupení Jitky Čvančarové) je jen co by se za nehet vešlo. Uměle pak působí totální propojení postav v jeden příběh, byť to jako ústřední motiv ještě beru. Jen je to nějak podivně seskládaný, často jen pro oko. Celkově je to ale ukoukatelný, těch třicet minut je akorát a pro nějakou nudu k žehlení je to asi lepší jak leckajá "VéKáVéčka" či "Růžovka". Takže jako jo, jen to hanit by bylo příliš podlé, nicméně tohle Hřebejkovi prostě nejde a zvlášť závěr série je absolutně mimo. Asi už je tlačil čas. Nebo že by dvířka pro další řadu? To snad ani ne. (50 %) ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)

Reklama

Reklama