Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 8
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Recenze (1 286)

CyriC 

všechny recenze uživatele

Harry Potter, který konečně není černobílá stupidita. Navíc bez otravných hrdinů z původních filmů. Záporák není jen černobílý psychopat a obecně je to lepší, než většina HP filmů. Zase jsme zpátky ve světě fantasie, který objevujeme a nemusíme se u toho zabývat sexuální výchovou v britských lesích (HP 7 part 1), laserovými bitvami (HP 7 part 2), sebelítostivými retardy (HP 6), nesmyslně nelogický jednajícími senilními řediteli škol (HP 5), několika národy kreténů bez soudnosti (HP 4). ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Přehršel digitálních triků se snaží zakrýt jednoduchoučkou zápletku (kterou stačí popsat jedním souvětím, viz Obsah), jenže vypadají stejně nízkorozpočtově jako herecké obsazení. Redmayne sice svůj nesympatický vzhled kompenzuje slušným herectvím, ale zbytek ansámblu nic moc. Malé děti budou asi zírat s otevřenou papulou, ale proti "Fantastickým zvířatům" i první díl Harryho Pottera je temná kriminálka pro otrlé dospělé. Potterofilům stačí pár zmínek o Brumbálovi a Bradavicích, já žádám příběh hodný série Harry Potter. Navíc vyznání typu "Oni jsou vlastně hrozně milí a hodní, když je nebudeme dráždit, tak nám neublíží" je masírka proti přirozenému pudu sebezáchovy, který máme potlačit, abychom mohli přijímat všechno, co do našeho světa vlastně nepatří. Když se oprostím od veškeré kritiky, jako pohádka pro děti film funguje a svět HP pořád snáší zlatá vejce. ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Slušná fantasy, ktorá nemá to "Harry Potterovske" kúzlo, ale viac - menej obstojí i bez neho. Scénaristicky trochu tápajúce, nie je veľmi o čom rozprávať (hlavne zo začiatku), skôr sú to len také pozliepané gagy, o nejakom solídnejšom príbehu sa nedá hovoriť. Čím bližšie sa však dostavané ku koncu, tým viac ma čo film ponúknuť. Určite potešia veľmi dobré herecké výkony všetkých zúčastnených. Myslím si že táto časť splnila svoj účel hlavne v rámci odrazového mostíku pre ďalšie časti. 70 - 75% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Jedná se o vcelku dlouhý přeslazený snímek s jednoduchým dějem, minimálním napětím a necharismatickými zápornými postavami. Rodince se to ale líbilo, takže účel splněn ... 60% ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že miluju Harryho Pouzdra a svět, který J. K. Rowling vytvořila, takže jsem se na tenhle film moc těšila a vůbec mě nezklamal. Od výpravy přes kameru až po herce, a i když scénář nebyl tak propracovaný, jako v případě HP, jsem moc spokojená. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

David Yates vytvoril fakt velmi dobru fantasy rozpravku o carodejnikoch a ich kuzlach s roznymi tvormi,bolo to vizualne fakt dobre,pacilo sa mi to a nenudil som sa...:-) ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Věc se má tak. Je to ze světa Harryho Pottera? Je. Má to kvalitní režii? Má. Má to naprosto ohromující vizuál? Taky má. Tak co s tím je sakra špatně? Postrádá to jakoukoliv hloubku. Takových filmů sype Hollywood ze svých rukávů desítky ročně, je to prachobyčejnej blockbuster. Vůbec celý ten námět mi nepřijde nějak zábavný, přitom nakousli dvě senzační ideje. Rád bych viděl něco z historie HP, klidně i v tom New Yorku, ale proč do toho tahat zvířata? Naopak, taky bych rád viděl lov bájných zvířat ve stylu Indiana Jonese popř. Tomb Rider. Proč ne? Ale tohle teda fakt ne prosím. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale ani na třetí pokus jsem to nedoukal. Vzdávám to a snad za několik let. Pro mě osobně ukázkový příklad toho, že pěkný kabátek na zábavný film nestačí... ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Já to miluju. Musím psát něco víc?! Režisér David Yates, scénář a předloha J.K.Rowling a v hlavní roli Eddie Redmayne.. to prostě muselo dopadnout dobře, tam jiný výsledek ani nebyl možný. Cokoliv kouzelného a nadpřirozeného u mě má úspěch a tady ještě ta božská zvířata. Nemám slov, z kina jsem odcházela s naprostým úžasem a těším se na další pokračování. ()

tammsin 

všechny recenze uživatele

Miluju Harryho Pottera, naprosto a téměř bezvýhradně včetně kouzelnického světa uvnitř či kolem světa mudlů, ale upřímně, tohle se prostě nepovedlo. Scamander se často tváří, jako když je retardovaný (jestli to mělo znamenat, že je snílek, tak to jsem nepochopila), stále je tak nějak podivně pootočený (jako kdyby tam stál Horatio Caine z Kriminálky Miami) a než řekne nějakou větu, trvá to asi tak dvě století. Film nemá spád, série kupících se přešlapů Scamandera je zbytečně dlouhá a tím ztrácí na zajímavosti + na hlavní postavu se mi z výše uvedených důvodů nekoukalo dobře. Závěr filmu je sice poutavý vizuálně, ale ne dějově. Škoda, velká škoda. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka a kdo má rád Harryho Pottera, bude nadšen. Místy trochu nuda, ale vše vynahrazuje spousta krásných triků a kouzel. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Průměr. Zápletka není zajímavá, stejně jako žádná scéna. Jestli se k některému filmu hodí říct, že je to pilot, tak právě u tohohle. Jako takový funguje dobře, protože jsem zvědavý na další díly, ale samostatně je to k ničemu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Rozjezd nové spin-offové série ze světa Harryho Pottera mohl dopadnout lépe. Co na tom, že svět čar a kouzel měl vždycky propracovanou mytologii a to platí i ve Fantastic Beasts, když příběh zatím narozdíl od HP nemá výraznější nosný příběh. Tam to byl propojený osud s Voldemortem, ale bude Grindelwaldův příběh stejně zábavný? To ukáží až další díly, start do mého oblíbeného světa hodnotím *** a doufám, že u dvojky půjde série nahoru a využije trochu víc potenciálu v podobě rozmanitého světa HP. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Hledání zvířat s pozadím konfliktu který ale moc nedává smysl ze scénáristického hlediska. Nicméně první díl navnadil tak uvidíme co dál. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pro ty, jenž propadli kouzelnému světu Bradavic, nebo se vždy chtěli projet na Nimbusu 2001,asi svým způsobem povinnost. Pro nás, kteří se chceme projet tak maximálně na Hermioně, chatrná pohádka, která víc než na příběhu, staví na visuelním efektu. Tohle je smrkozuboš (jména si vymýšlím), tohle činglfangl, tohle krtkostonožka, tohle je Andrej Babiš….ale co jinak? Ústřední dvojice bez charismatu (oscarový Redmayne vyloženě přehrává), zápletka vachrlatá, celé dohromady to funguje za tři mínus. Na druhou stranu je zoopark pana Scamandera hravý, milý, pestrobarevný a pracuje s dítětem, které dřímá v každém z nás. Určitě nezavírám Fantastická zvířata za ocelové mříže a na Grindelwaldovy zločiny se dalo by se říct těším….stejně tak jako na Alison Sudol. ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Ďalší výlet do sveta Harryho Pottera bol úplne super. Páčil sa mi príbeh, dejové zvraty, prostredie, herci a ich herecké výkony, veľmi sa mi páčila grafika a nápaditosť fantastických zvierat. Proste sa mi to všetko dokopy veľmi páči. Keby tam nebolo zopár úmrtí, bola by to pekná rozprávka pre mladších, ale takto je to určite vhodné pre deti 2. stupňa ZŠ. Otvorila sa tu aj zaujímavá téma šikany v rodine a neprijatia svojich blízkych kvôli ich rozdielnostiam. Vrelo odporúčam. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Mlokovi utečou zvířata, pochytá je a je konec. Mezi tím vám nepřiroste k srdci jediná postava a jen na hodinkách neustále sledujete, kolik času zbývá do konce. Původně to měl být jeden film a pak se rozhodli ho rozdělit na pět. No a to je prostě sakra znát. Třeba takový Hobit vedle toho vypadá jako veledílo. ()

Kotletka 

všechny recenze uživatele

Jako velkého fanouška knih, mě tenhle film oslovil mnohem víc než celá zfilmovaná sága HP. Ale je to spíš spíš něco na způsob Transformerů pro fantasy nerdy - nejde tu moc o příběh jako o to, jak to vypadá - a vypadá to skvěle:-) A po přečtení zdejších komentářů.. Baziliškův zub opravdu není viteál (?!?), jak tu někdo psal. A pro Reesama ("Mrzelo mě, že "záporák" vlastně nebyl nikdo, kdyby měl třeba větší vliv na budoucnost, mohlo to být zajímavější.") mám pidispoilerek z dějepisu - myslím, že se budeš ještě hodně divit.. ()

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama