Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

(70%) Už ani ne tak gore, jako spíš splatter. Ale sakra zábavnej splatter, navíc načichlý špetkou fantasy. Zdejší svět prokletých nazi zombies má už svá pravidla (když zlikviduješ kápa, zlikviduješ všechny), ale jelikož se pohybujeme ve vodách crazy komedie, odpustíme mu to. Štědrý rozpočet jde znát: dvojka je ve všech ohledech větší, rozmáchlejší a krvavější. Jestli je to ale úplně dobře, na to si musíte odpovědět sami. Jinak mě osobně nejvíc pobavila nešťastná zombie v podání Kristoffera Jonera. Ta toho odsrala skutečně hodně ;) ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že nám Wirkola dospěl. Naznačovali to už jeho předchozí Lovci čarodějnic. Po vyloženě teenagerskejch blbinkách typu Kill Buljo a Død snø je tu najednou dospělácká komedie plná skvělejch gagů a povedenejch hlášek, navíc s emočně silným závěrem! :-) Vidět slabší jedničku není třeba, je to vlastně ztráta času, bohatě stačí pětiminutový shrnutí předcházejících událostí na začátku týhle parádní zombie-komedie. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Odbržděná zombie parodie, která se ani nesnaží zapírat své amatérské kořeny, ale o to víc boduje neskutečnou nápaditostí a převracením žánrových pravidel. Zábavné splatter efekty jsou samozřejmostí, severský odstup a chlad co do (ne)sympatičnosti kladných postav nutností, a veškeré dojemné rozplývání se si tu dokonale uzurpuje to nejroztomilejší zombie chuďátko, jaké se kdy ve filmu objevilo. Nad jeho postupnou fyzickou destrukcí ukápne slza nejednoho cynika. 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2009 přišel Tommy Wirkola s prvním (Dead Snow), získal si jeho snímek mé sympatie a to i přesto, že zombie tématika mi moc blízká není. Odstupem času jsem byl však nucen uznat, že jsem jej tehdy ve své recenzi zbytečně moc nadhodnotil, protože po několika dalších shlédnutí se mi tahle ulítlá komedie už zas tolik nelíbila. I proto jsem do druhého dílu šel více skeptický, jak se ukázalo docela po právu. Tentokrát jsem se už ani moc nebavil a asi nejvíce mi vadila změna prostředí. Zasněžené hory a horská chata měli prostě větší kouzlo než „venkov“. Lhal bych, ovšem kdybych tvrdil, že tu není k vidění i několik opravdu povedených gore scén. Wirkola dal opět průchod svým ujetým představám a divákům naservíroval nejednu povedenou lahůdku za druhou. Leč na druhou stranu se nechal unést až moc a to, co v jedničce fungovalo (tedy alespoň u mě), tady až moc překombinoval. Schopnost oživovat zombie, byla dobrá leda tak k závěrečné scéně (souboji ruských a německých zombíků). Teprve při čtení závěrečných titulků jsem zjistil, že ona „Martinova zombie“ je ve skutečnosti známý severský herec Kristoffer Joner. Osobně si však myslím, že ti kteří nadávali již na první díl, tak by od tohoto splatteru měli dát ruce pryč už úplně. Film dělající si legraci sám ze sebe, z jiných filmů a dokonce i z diváků samotných není opravdu pro každého. Zvláště pak pro ty, kterým vadí „násilí“ na ženách, dětech či postižených. Černý humor tu místy opravdu zacházel do extrému, ovšem mnohdy i do prachobyčejné trapnosti. Dala by se zde nalézt docela pěkná řádka pasáží (potažmo scén), které bych bez mrknutí oka z filmu vystřihl. Tím by byla docílena kratší a určitě i zábavnější stopáž. 50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mierny pokrok v kvalite oproti prvému filmu, ale celkovo to vyjde tak nejak na stejno. Krvi i zombíkov si užijete, technicky veľmi niet čo zlepšovať, tu je to skôr o príbehu. Originálne to nie je, ale ako dôvod na zombie masaker ok. Vtipy a čierny humor sa vyskytujú často, ale ich kvalita je na úrovni pokus-omyl a častejšie to zaváňalo trapasom. Na pozretie fajn, ale čakal som viac. 60%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)

Reklama

Reklama