Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 883)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neobutý dráždit kobru, povytahovat tygrův knírek, provádět dentální hygienu bílému žralokovi, olizovat podpaží nemocného ebolou, to vše se zdá jako bezpečná činnost ve srovnání s nasráním neoholené Baby Jagy.. Přílišnou teatrálnost a plochost bych připsal komiksové stylizaci a pravidlům, ale budiž, je potřebné mít svou vlastní tvář. Páni kaskadéři sice věděli, o čem točí, ale mimo gun-fu, headshoty a burácení motorů si tím už tak jistí nebyli. Zaslouží si jejich John Wick, posílající po tuctech členy ruské mafie pod drn za sabákou, vůbec svou pověst? Ruku na srdce prostřelené kulkou z Heckler & Koch P30L, jmenovat se hlavní hrdina Jonas Wicksson (Lundgren) nebo Johan van der Wick (JCVD), nešlo by hodnocení automaticky dolů? Tím nechci říct, že by Reeves byl v roli zabijáka tak ostrého, že voři v zakoně ve světle jeho zloby preventivně kartáčují šaty do rakve, nějaké terno. A co teprve přehrávající Nyqvist? Ten spíše působil jako dlouholetý poslanec Státní dumy než nelítostný šéf podsvětí. Film dělaný s láskou a zkušenostmi v žánru ano, výjimečný počin v něm však ani omylem. A abych nezapomněl, u posledního záběru trestuhodně nezařazena píseň Marty Kubišové „Někde musí být ráj..“ Nechtěl jsem být až tolik kritický, ale od posledních počinů Garetha Evanse už svět akčního filmu není jako dřív.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jsou to jen tři maličkosti co Johna Wicka odlišují od jiných nesmrtelných drsňáků a přesto si kvůli nim zaslouží o hvězdičku lepší hodnocení. Ačkoliv s odřenýma (no tady spíš ukousnutýma) ušima. Pes - linie se psem zahrála na citlivou strunu a líbilo se mi, že psem příběh začal a také skončil. Kvůli takové věci hned nájemný zabiják působí sympatičtěji a více lidsky. Pak je to opravdu unikátní nápad s hotelem nájemných vrahů (kde je ale zakázané násilí a kdo pravidlo poruší, budiž mu země lehká). Třetí "drobností" je vizuál, který je opravdovou lahůdkou. Kosení komand zabijáků jako by šlo o pouhý plevel, to jinak není úplně můj šálek kávy, ale Keanu Reeves na stará kolena pobavil. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak a mám monitor jak řešeto, nevím jak se mrknu na dvojku. Mrtvoly jsem přestala počítat asi po deseti minutách, to nemělo cenu, ale tu zlost jako John na začátku jsem měla snad stejnou. Maximální tanečky od začátku do konce, dlouho jsem nic podobného neviděla, budiž jim k dobru, že jsem ani nemrkla a byl konec. Ještě by mě zajímalo, co je s tou vrnící, černovlasou kočičkou, doufám, že dvojka to rozlouskne. Keanu Reeves byl naprostá jednička a moc bych za to nedala, že si po natáčení dal havaj někde na Bahamách. Ale ostatní hráli také skvěle, Michael Nyqvist se za svého záporáka určitě nemusí stydět. "Víš kdo to byl? Ne. No přece JOHN WICK!" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne to neni zadnej zazrak. Je videt, ze Stahelski nema moc zkusenosti, takze obcas sice vykouzli nejakou cool akci nebo zajimavej zaber, ale jako celek to pusobi dost lacine. Pribeh je samozrejme ocekavane dementni, ale to k tomuhle typu filmu tak nejak sedi, i kdyz spis je to teda thriller nez akcnak, ty akce tu zas tak moc neni. Ale akce sama o sobe je fajn, krvava, drsna a neni to v nejakym hero stylu, kdy by hlavni hrdina vystrilel milion naboju a zaporak furt stal, tady vicemene co Johnuv vystrel, to mrtvola s kulkou v hlave, coz je docela prijemna zmena. Navic Reeves je sympatak, i kdyz samozrejme herecky to je drevo, ale to se tak nejak ocekavalo. Proste ve vsech smerech prumerny akcni becko, ktery si nastesti na nic vic nehraje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Superšupa, ktorej veľmi veľa dáva nečakane presvedčivý Keanu Reeves, dojemné osobné veci (pes, manželka), prepracovaný a originálny svet zabijakov (hotel, v ktorom si nemôžete riešiť osobné veci) a predovšetkým drasticky výborné akčné scény. K tomu parádny kasting - okrem Reevesa i super Dafoe, ústredný záporák (a jeho syn) alebo sympaťák z autosrevisu John Leguizamo. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • Keanu Reeves (John Wick) nebol počas akčných scén zastupovaný kaskadérom a všetky kaskadérske kúsky zvládol sám. (Jello Biafra)
  • Na začátku filmu jede John (Keanu Reeves) autem přes malé letiště. Strážce, který ho nechá projet, právě čte knihu "Šibumi", což je román autora s pseudonymem Trevanian, vyprávějící o vysloužilém zabijákovi, který mimo jiné zabil tři muže tužkou. John Wick je vysloužilý zabiják, který mimo jiné zabil tři muže tužkou... (Kailo)
  • Chad Stahelski a David Leitch majú vlastné bojové štúdio s názvom 87Eleven, v ktorom pripravujú hercov na akčné filmy. Sám Keanu Reeves (John Wick) už využil prípravu v 87Eleven v minulosti. Tentoraz potreboval doplniť hlavne chmaty z juda a jiujitsu, boj so strelnou zbraňou a kaskadérske šoférovanie. Na úlohu sa pripravoval niekoľko mesiacov, pričom mával 5-6 krát do týždňa celodenné tréningy. (ywo666)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama