Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 879)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nedávno štvali Denzela Washingtona Rusové v Equalizerovi, nově jim nemůže přijít na chuť John Wicků. A nikdo se mu nemůže divit, protože takovej psí kukuč, obzvlášť když je to ještě prtě, je nezapomenutelnej (to vím, protože jedno takové nahaté zviřátko mi pobíhá doma). Takže klika, že John nebyl žádnej flegmouš, kterej by nad smrtí svého čtyřnohého miláčka pouze mávnul rukou, ale naopak že se neskutečně naštval, a ještě větší klika, že já byl v lehkém alkoholovém rozpoložení, tudíž jsem nad dějem moc nepřemýšlel a chtěl se pouze bavit, což se mi s každým odbouchnutým chlápkem dařilo víc a víc. Slušná akční jízda, po které se mi bude vedle mého (někdy až moc živého) psa usínat dobře .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistá žánrová radost? hmmm... ne napadá mě spíš čistá žánrová rutina. Na film jsem se docela těšil a po všech těch pozitivních hodnoceních tady je na místě mluvit o zklamání. Já vím, že si zase vyslechnu, že jsem Marťan a mám divnej vkus přece když se to líbí všem, tak se to musí líbit i tobě! No a v tom je právě ten problém nikdy jsem nepodléhal davové psychóze a nevidím v tomhle nic než tuctový nadhodnocený akčňák. Vhodnější výraz mě nenapadá samozřejmě, že z totálně tupým příběhem (sejmuli jste mi psa, tak za to chcípnete) ale to patří k věci to bych nekritizoval. spíš je potíž v tom, že film si neuvědomuje, že na víc než na průměrnej akčňák nemá a aby to vykompenzoval, tak je za každou cenu strašně drsnej strašně vtipnej a strašně cool jenomže to nefunguje některý ty vtípky mi tam přišli doslova násilně nastrčený za každou cenu prostě ve stylu tohle bylo super cool a celej sál se musí tlemit, ale na mě to nepůsobilo. Záporáci jsou nevýrazní doslova nestojí za řeč no a když jsme u tý drsnoty, tak to taky není tak žhavý. Já vím, že jsem cynickej parchant, ale točit to já, tak se na tom zabití psa trochu víc kreativně vyřádím a ne, že SPOILER čokla jednou majznou bejsbolkou po hlavě a ten skape dřív než by Gibson v Exp 3 řekl Done! A ty proklamovaný headshoty ze kterých tu všichni uchcávaj? tak jako jo je jich dost, ale tak půlka není pořádně vidět a i když je akce kvalitně a přehledně natočená (o tom žádná) tak časem se z toho stane trochu stereotyp co začne nudit. A ještě jeden problém bych měl a to sice z hlavním hrdinou. Nic proti Reevesovi nijak mi nevadí, ale tohle neuhrál. Do tý role se mi nijak extra nehodil a to se potvrdilo. Prostě jsem mu toho drsnýho zabijáka neuvěřil a to je asi u filmu kterej je na tomhle aspektu postavenej docela problém. Vidět v tý roli např Butlera, Wahlberga nebo Brolina prostě někoho komu bych toho drsňáka uvěřil, tak bych byl hned o něco spokojenější. Prostě sečteno a podtrženo nejdrsnější film roku to není To je Sabotage a Arnold je největší badass a nejlepší akční film roku už vůbec ne. Tenhle titul už si Exp 3 z přehledem udrží. Je to prostě průměrnej rutinní akčňák kterej potěší oldschol zpracováním, ale kurevsky rychle zapadne prachem.55% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Že si dvojka kaskadérů napíše přímočarý akčňák, který poté sestříhá způsobem, kdy jde rytmus filmu úplně do háje a celek tudíž místy nudí, to jsem vlastně čekal. Ale strašně mě mrzí, že ani formálně, ani choreografií nejde o nic lepšího než solidní práci, která smrdí spíš rutinou, než utržením ze řetězu. Na to, že se podle dostupných materiálů jednalo o srdcovku, kterou chtěli mít záměrně stylisticky ustřelenou směrem ke komiksům, bych čekal víc všeho. Dravosti, dynamiky, choreografických vychytávek, akční invence. Takhle si pánové musí často pomáhat jen tím Reevesem, kterému zabijáckou legendu věříte i přesto, že má ve filmu větší renomé než prezentované skills. Místy je to totiž víc John Luck než John Wick. Což mi u prý akčního filmu roku teda docela vadí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vypadáš hrozně.“ – „Ne, vypadám jako na odpočinku.“ Co do „coolovosti“, atmosféry a akce (+ choreografie „bitko-přestřelek“) jsem byl spokojený. Překvapí i přítomnost humoru spojeného se světem nájemných zabijáků koncentrovaného ho „speciálního“ hotelu (od uklízeče přes vrátného, doktora, barmanku až po nejednoho „bývalého“ kolegu). A téma odskočení si vysloužilých zabijáků z důchodu (či nějaké jeho obdoby), ať už pro to mají důvod jakýkoliv (i když nejčastěji za to „samozřejmě“ mohou zlí Rusové-ze současnosti např. Equalizer, November Man, 3 loňské tematicky nepříliš vzdálené filmy s Neesonem), teď dost frčí a divácká poptávka zřejmě ještě nějakou chvílí vydrží (sám jsem zvědavý, kdy se konkrétně mně začnou zajídat). To, co však ve filmu naprosto selhává, je nějak smysluplně vystavěný příběh. Možná se zdá přehnané něco takového po akčňáku žádat, ale jestliže má už po cca 50 minutách John na mušce zdroj jeho nenávisti (ničím a nikým nekrytý) a naprosto nepochopitelně ho neodstraní (přestože jen chvíli poté po něm metá jednu kulku za druhou), jednoho napadne, že si vzala slečna Logika pořádnou dovolenou (což bohužel neplatí jen pro tuto scénu) a tvůrci evidentně neví, jak ty standardní cca 2 hodiny rozvrhnout tak, aby je mohl hlavní hrdina celé prostřílet a promlátit (s nahněvaným výrazem a sem tam nějakou hláškou navrch). A to se mi jeví jako dost podstatný nedostatek. Stejně jako onen fakt, že někdo někoho neodstraní (ano, nepřekvapivě se to týká především hlavního hrdiny), což se děje tak často, až to působí nechtěně směšně. O naprosté nezničitelnosti Johnových stehů (zřejmě zázračný hotelový doktor) a vůbec celé jeho osoby (je pouze omračitelný) se asi nemá moc cenu dál rozepisovat (i když to, co v závěru následovalo po opuštění vozidla, mě strašně rozesmálo…znovu však nechtěně). Pro někoho nepodstatné a snadno přehlédnutelné detaily, mě však při sledování dost rušily. A díky nim film nemůže v mých očích překročit hranici průměru. „Ahoj, Johne.“ – „Čau, Jimmy. Rušení nočního klidu?“ – „Rušení nočního klidu. Už zase pracuješ?“ – „Ne, jenom něco vyřizuju.“ – „Dobře...necháme to být. Dobrou noc, Johne.“ – „Dobrou, Jimmy.“ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Málokdy je v áčkovém filmu k vidění tak špinavá, neučesaná akce, kde se v záchvatu boje mlátí do právě zašité rány, protivníci se v 95% případů uzemňují tím nejjistějším způsobem, tedy headshotem, kde KONEČNĚ auta po nárazu nevybuchují a ženy se KONEČNĚ perou jako ženy (tedy přes sílu to nepůjde, tak úskokem), takže nekoukám na jejich tvrdé pěstní rány a kopy, které by vzhledem ke své fyziognomii nebyly schopny, jako se to naopak v rámci genderové pseudo-vyváženosti děje v drtivé většině filmů dnešního Hollywoodu. A navíc se tady vtipně ozvláštňuje klišé akčních filmů, takže nájemní vrazi mají svůj hotel se svými pravidly a nezpochybnitelným důvodem pro masakrózní hody je zabitý vořech. Což dokážu pochopit, mě kdyby někdo šáhl na křečka, John Wick by byl hadr i se svým arzenálem. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (56)

  • John Wick (Keanu Reeves) ve filmu využívá techniku držení zbraně zvanou CAR (central axis relock), kterou vyvinul Paul Castle na základě svých zkušeností ve speciálních jednotkách SAS a z působení coby instruktor speciálních jednotek po celém světě. (ČSFD)
  • Keanu Reeves (John Wick) nebol počas akčných scén zastupovaný kaskadérom a všetky kaskadérske kúsky zvládol sám. (Jello Biafra)
  • V čase 4:15, ve scéně na pohřbu Helen (Bridget Moynahan), má John (Keanu Reeves) nejprve malý deštník s osmi paprsky (dráty), při rozhovoru s Marcusem (Willem Dafoe) už má větší, se šestnácti paprsky. Na konci rozhovoru si podávají ruce a v tu chvíli má John opět jen osmipaprskový, ovšem po odchodu Marcuse znovu ten větší. (ChmurnyZnec)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama