Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (961)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Trojka je vždy najslabšia," vraví Jane Grey na ceste z kina z Návratu Jediho. Áno, platí to aj pre toto zavŕšenie druhej, omladenej trilógie X-Men. No nemôžem si pomôcť, hoci si uvedomujem všetky problémy (hlavne už sa to tematicky hrozne točí v kruhu), svet X-Men ma stále baví omnoho viac ako svet Avengers. Pretože tu vždy o niečo ide, má to nejaký vážny podtón, nie je to iba súboj s anonymnou digitálnou armádou (aj keď teda v tejto časti už sa fakt schyľovalo). Tá osudovosť tam je a stále funguje. K tomu kopa dobrej komiksovej zábavy, Quicksilver a Wolverine si to samozrejme kradnú pre seba, ale aj ostatní sú v pohode. Bavil som sa. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pro X-Meny mám slabost, konec konců ukázali, jak sebevědomě dělat comicsové adaptace a zvládli z nich vytvořit inteligentní a ambiciózní podívanou a zbavit je nálepky zábavy pro děti. Vždycky byli chytřejší, měli lépe propracované postavy a kašlali na černobílost. Tedy donedávna, protože X-Men: Apokalypsa je ve všem, co jsem vypsal výše, krok zpátky. A sakra velký. Šestá regulérní x-menovka působí jako něco, co vzniklo na konci devadesátých let, tedy v době, kdy nebylo normou mít postavy řešící krizi víry (Nightcrawler v X2), vycházet z politické situace sedmdesátých let (Budoucí minulost) nebo uvažovat nad tím, jestli je mutace nemoc, či evoluce (víceméně celá původní trilogie). Teď tu máme modrého idiota, který chce zničit svět kvůli svému egu, a to je všechno. Singer a jeho tým jakoby se vykašlali na to, v čem byla vždycky jejich síla a natočili obyčejný blockbuster za hodně peněz. Bohužel výpravné akční scény režisérovi nikdy nešly tak dobře jako práce s hrdiny, digitální triky taky úplně nezvládá, a navíc tu má hromadu postav, které jsou buď nevyužité, nebo zcela zbytečné. Ve výsledku z toho vylezl průměrný velkofilm za čtvrt miliardy. Osobně jsem u téhle série zvyklý na víc. O dost víc. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale isto sa komixový trh dostal do bodu, keď nám už vie ponúknuť niečo nové len veľmi obtiažne. Po toľkých tímovkách a megalomanských pokračovaniach už tažko prkvapí scenár či spracovanie. Apocalypse neni takmer o nič horším filmom, než jeho X-menovský predchodcovia, ale jednoducho má človek pocit, že sme to už všetko videli. Tým pre mňa trpia už všetky Marvelovky a DC filmy tiež. Pohár začína pretekať, a ja osobne by som uvítal trošku prázdna na poli, aby žáner mohol nabrať nový dych a čerstvosť. Keď ale vidím ten kalendár filmových štúdií, tak sa ten kolotoč len tak nezastaví, a to je veru veľká škoda, pretože komixové spracoviania od dôb Batman Begins či Iron Man 1 ma naozaj bavili a vedeli ma strhnúť aj na viac krát. Je si ale potreba uvedomiť, že je to už viac, než 10 rokov, a plnohodnotné zážitky mi vedia dopriať poslednú dobu už väčšinou len filmy, kde sa nikdo nepremieňa a nemá žiadne schopnosti... MOMENTÁLNE NEMÁM POTREBU VIDIEŤ ŹIADNY KOMIXOVÝ FILM :((( ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $178miliónovTržby USA $155,442,489 Tržby Celosvetovo $543,934,787 Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,732,054Tržby za predaj DVD v USA $11,586,355║ ja ostávam milo prekvapení, veľmi podarené pokračovanie, kde mi nevadil ani český dabing, toto ďalšie dobrodružstvo som si užil nadmieru a spokojne môžem posúdiť že skvelí predošlí diel bol aj pre tento krát úrovňou opäť dosiahnutí, takže tu máme veľmi poctivú sériu (trilógiu) mladých X-menov, dejovo silne previazané a hlavne funkčné, a to som mal po ukážkach dosť obavy, tie sa ale rýchlo rozplynuli, Bryan Singer sa opäť do tejto látky ponoril dokonale a nové postavy tam začlenil šikovne, dejovo dravé a v podstate tam nebolo nič čo by kazilo dojem, triková stránka a 3D na výbornej úrovni /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film bez charismatu. Nenudí ani nenaštve, ale vše, co se v něm odehrává, je v návaznosti na komornější psychologický nádech jeho předchůdců zkrátka podraz. Takhle velké příběhové klišé a absolutní inklinaci k digitálně přeplácanému Snyderovskému rukopisu od Singera nečekal snad nikdo a vyčpělé dějové nadstavby v podobě představování "nových" rekrutů škodí nejen pochybně sladěnému scénáři, který zcela pozbyl snahy o emocionalitu nebo vytvoření silných vazeb mezi aktéry, ale i samotným hvězdným hercům, kteří nemají moc prostoru a hlavně nemají moc co hrát - ano, i Fassbender, jehož projev je samozřejmě tradičně precizní, ale rozpolcenost jeho postavy, ještě nedávno hlavní hnací motor ságy, se už také jeví jako tématický přídavek s datem minimální trvanlivosti Budoucí minulost. A bojím se, že stejnou nálepku tímto vyfasovala i celá série.... Dívá se na to hezky, hudba je skvělá, Jennifer Lawrence film od filmu hezčí a potěší prostor pro humor zastoupený opět delikátním Quiksilverem, ale tohle zkrátka nejsou ti X-Meni, které máme rádi. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • Film sa vo Švajčiarsku premietal vo francúzskej aj nemeckej jazykovej verzii. (Paldiny)
  • Hugh Jackman (Wolverine) tímto filmem zlomil vlastní rekord v počtu hraní jedné komiksové postavy. Šlo o osmý film o X-Men, ve kterém se objevil. (ČSFD)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama