Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (961)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děkuji B.Singerovi, že se nenechal zatáhnout do módní vlny (která snad co nejdříve skončí), co vytváří z přímočarých akčních comicsů psychologická dramata a bláboly o rozpolcených a neschopných hrdinech (poslední batmanovská trilogie je toho zářným příkladem - zejména třetí část není comics, jen obyčejná detektivka, byť zručně natočená). Chci staré pojetí superhrdinských příběhů, kdy všechno lítá, držkovaná je na každé druhé straně a hrdinové jsou opravdu super. A toho jsem se dočkal i s vtipnými vložkami - nejen Quicksilver zachraňující mutantní žáky, ale třeba i přijímací zkouška (jinak mdlého a nevýrazného) Scotta Summerse. A bavily mne odkazy i osmdesátkový song Sweet Dreams od Eurythmic. Ano, Hvězdná brána, Mumie, Indiana Jones, StarWars....paráda! Jen to 3D, i když se vylepšilo (včelka potěšila), je stále mizérie... Kdo nemá rád pravý, rychlý a barevný comics od Marvela, ať na tyhle X-Meny raději zapomene. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny. Pro me popravde asi nejslabsi X-Menovskej film ze vsech. Ackoliv uz je to snad desatej film a treti z tyhle novy serie, stejne to vypada jak dil prvni, predstavovacka postav, jejich seznamovani, reseni sracek a prichod ultra trapnyho zaporaka, kterej se furt kasa, jak je nejvetsi mega borec vsech dob, co umi vsechno a vsechny sereze na krvavou fasirku, ale ve vysledku je to jen trapak, co vic keca, nez aby neco predvadel a vypada jak kdyz Frankenstein spadnul pod sekacku. Dej je naprosto predvidatelnej od zacatku do konce, misty uz je to kecani dost unavny, delka je silne presvihnuta, zadna zapamatovanihodna scena se nekona a triky spis prumerny. Navic to saskovani s casem, nasilny propojeni s minulejma dilama a podobne je taky uz dost otravny a misty pekne zmateny, Cameo Wolverina potesi, ale je na nem videt, jak je tam strasne nucene nacpany. Aspon, ze herci jsou docela fajn. Sice jsou i horsi komiksovy filmy, ale pro me proste slabota. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Trojka je vždy najslabšia," vraví Jane Grey na ceste z kina z Návratu Jediho. Áno, platí to aj pre toto zavŕšenie druhej, omladenej trilógie X-Men. No nemôžem si pomôcť, hoci si uvedomujem všetky problémy (hlavne už sa to tematicky hrozne točí v kruhu), svet X-Men ma stále baví omnoho viac ako svet Avengers. Pretože tu vždy o niečo ide, má to nejaký vážny podtón, nie je to iba súboj s anonymnou digitálnou armádou (aj keď teda v tejto časti už sa fakt schyľovalo). Tá osudovosť tam je a stále funguje. K tomu kopa dobrej komiksovej zábavy, Quicksilver a Wolverine si to samozrejme kradnú pre seba, ale aj ostatní sú v pohode. Bavil som sa. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradičně nerozhodný Erda Magneto a lkavý profesor Chuck se do toho snaží vnést trochu hloubky, ale jejich počínání je přeměněno v marnost, když vidíte, jak se v troskách po řádění Avengers prohánějí v barevných kostýmech odění šedí panáci. Řadová komiksárna bez autorova osobního vkladu (záchranu mutantního potěru z vybuchujícího sídla považuji za samoúčelnou onanii stejně jako třeba kostelní řežbu v Kingsmanovi), která ani není schopná předložit kvalitního záporáka. Zestárlý Jim Carrey z Masky, který chce ukojit mesiášské sklony tím, že vyhladí lidstvo? Při divákově znalosti, kde na chronologické ose tato historka leží? Nuda. Zív. Vrať se do hrobu, Fantomasi.. Dvě věci jsou v tuto chvíli nad slunce jasné. Že profesor Xavier může parkovat blízko vchodu do nákupního centra a že Singer i přes četnost pokusů musí žít při krutém vědomí, že X-Meny, jeho vlastní krev, umí někdo líp než on (a ani nemusíte mít telepatické schopnosti, abyste věděli, že nemyslím Ratnera).. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak to říká Sophie Turner, shodneme se, že třetí díly jsou v trilogiích nejhorší. Apokalypsa to potvrzuje a bohužel Singerův postupný odchod z režisérské elity je až smutnou realitou. První třída v rukou před 5 lety přidala mladší dějovou linii do původního Singerova příběhu a Matthew Vaughn vše omladil a přidal dravost. Ta pokračovala i přes temnotu a časovo-příběhovou zamotanost v Budoucí minulosti. Bohužel Apokalypsa, jejichž trailery jsou tentokrát 100% věrné výsledku, je digitální balast, který se snaží gradovat příběhy mutantů a to se nedaří. Film i díky závěru působí jako vynucený další reboot/restart série, která ztratila svou hloubku. Navíc série měla kromě zajímavé motivace a psychologie postav také silné momenty hudební, které v tomto díle vysloveně chybí. Ale tady schází bohužel i celá motivace, která u Apokalypsy je jen o ničení... není to málo? /se spoilery/ Pomineme-li, že postavy jsou prázdné (navíc uteklo pár let od minulého dílu, a některé postavy jsou úplně jinde, než předtím, proč?) a děj je velice slabý, tak je film složen z vykradených scén z minulých dílů a takový Quicksilver, i proto, že je opravdu vtipný, si prostě zasloužil víc. Navíc se musím po letech omluvit Brettu Ratnerovi za můj dojem, že by Poslední vzdor byl v rukou Singera lepší film a finále s Dark Phoenix (které se mi jinak velice líbilo) mohlo být působivější. Po Apokalypse si to nemyslím. Tak jako Singer dokázal odpálit a zahodit budování zásadního charakteru jako je Jean/Dark Phoenix, snad nejde ani rozebírat. Je až smutné, jak zásadní a hybná, je pro mutantské universum dvojice Magnetu a Xavier, kteří neustále svými dialogy i vztahem i hereckým výkonem daleko převyšují všechny. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • Quicksilverova (Evan Peters) scéna, ve které zachraňuje obyvatele Školy pro nadanou mládež, trvá něco málo přes tři minuty, ovšem zabrala měsíc a půl natáčení. Bylo použito nejen velmi drahé vybavení (například 3D kamera Phantom, snímající kolem 3000 snímků za sekundu při rychlosti 60 km/h), ale vše muselo být načasováno na zlomky vteřin přesně. (Rienchan)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama