Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla ta hustá atmosféra, strach či napětí z jedničky? Atmosféra zde sice je, ale kvalit úvodního dílu dosáhne jen stěží. Tato "Kostka" byla příliš moc prosvětlená a více umělá. Obsahuje sice pár zajímavých, promyšlených momentů a nápadů, působí efektivně, vizuálně podmanivě, má slušný spád, ale celkově je velmi prázdná. Velmi vydařenou scénou je pro mě "styk" mladého páru, kterou si stále vybavuji:) ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad jak v pokračovaní posrať všetko, čo tak dobre fungovalo v originály. Vizuál totálne presvetlenej kocky pôsobí sterilne, bez akejkoľvek atmosféry a dokonca príliš televízne. Proste evidentne kulisa v štúdiu. Gore efekty absolútne minimum a nič, čo by ohromilo. Fakt to nebolo PG-13? CGI hrozne lacné, pôsobí nedorobene. Pasce prekombinované ad absurdum. V prvom diely sa držali reálnych fyzikálnych zákonov. Toto je už úplné sci-fi s alternatívnymi realitami, cestami v čase, spomaleným časom a neviem čím všetkým. Keby sa uprostred filmu objavili mimozemšťania, tak by ma to neprekvapilo. Najhoršie ale dopadli postavy, ktoré vôbec nefungujú. V jednotke mala každá postava aj nejaký zmysel pre úspešné zdolanie kocky. Tu je len parta neznesiteľných dementov a na žiadne postupné riešenie jak sa odtiaľ dostať sa nehrá. Ani ponorka medzi nimi vôbec nefunguje. Nenapadá ma nič za čo by som dal aspoň jednu hviezdičku. Proste čistý odpad, ktorý je najlepšie vynechať. 1/10. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Poměrně ubohý klon prvního dílu zoufale mixující prvky jedničky a hromadu "okouzlujících efektů"... Herci jsou stejně (nebo spíš víc) bezradní jako v jedničce, triky někdo dělal na koleně a víc než kdy jindy zde platí "dvakrát do stejné "kostky" nevstoupíš... finální půlhodinka sice napravuje divákovo povědomí, ale závěrečné deus ex machina a nezbytná pointa film opět zakopávají pod zem... Další z pokračování, které neměly nikdy vzniknout... (2.5/5) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tak předně nejde o pokračování Kostky. Společná je jen kostka, která má ale naprosto jiné vlastnosti. Takže jestli čekáte na vysvětlení "jedničky" tak jako já, jen ztratíte čas. Za další nejde moc o horor, ale o nejšílenější sci-fi, jakou jsem snad viděl (pardon, asi tak na stejno s matrixem). Výhodou je, že celý film má i závěr, takže aspoň částečně pochopíte, o co šlo; po fyzikální stránce si myslím, že to je nesmysl, ale to je jen názor, třeba ho po pár letech studia fyziky změním :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Kocka" považujem za jeden z najlepších horrorov z kanadskej produkcie. Je to výborný, originálny, atmosferický film, ktorý som ohodnotil plným počtom hviezdičiek. Päť rokov po jeho premiére, v roku 2002, bola natočená druhá časť "Kocka 2: Hypercube". Ako to už väčšinou býva pokračovanie nedosahuje kvality svojho predchodcu. Tak to je i v tomto prípade. No i tak ma to zaujalo. Klaustrofobické prostredie gigantickej kocky, kde prestávajú platiť fyzikálne zákony a slovo realita stráca svoj zmysel, som si užil. Skvelý multidemenzionálny kvantovo paralelny sci-fi horror. **** ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)
  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)

Reklama

Reklama