Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, to nie. Po chvíli som sa zmieril s tým, že všetky zákerné pasce boli nahradené štvrtým rozmerom a nedočkám sa teda žiadnej gore orgie akou bola povestná úvodná scéna jednotky. Rozhodne by som netvrdil, že dvojka vykráda svojho predchodcu, je určite iná. Keďže matematike nerozumiem, nemôžem pochybovať o teóriách nastolených vo filme a tak si len užívam tie krásne paralely. A kvôli úžasnému českému názvu (kuk na môj profil :-) som ochotný odpustiť aj ten zgurvený koniec. A ešte 1/2* za výbornú minimalistickú hudbu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Druhý díl hororového trháku a zajímavého nápadu nepřináší nic moc nového – opět skupina lidí v kostce, tentokrát ve čtvrtém rozměru a ohrožována i zevnitř hladovým lovcem-kanibalem. I když se dozvíme o trošku víc, než v prvním díle, zase tak mnoho toho není a otázky zůstávají. DVD: Hledáte-li nějaký bonus, smiřte se s tím, že vedle traileru již na DVD nic jiného není. JL: Film 2/4, Bonusy 0/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Videl som to ako polsedné (tretie) v poradí. Nie je to pokračovanie, skôr nová daptácia. Má uplne inú atmosféru. Koniec je "štandardnejší" ako u jednotky a trošku menej vykonštruovaný ako u trojky (0). Tak ako séria SAW ani Kocka už po prvej časti nemá čo nové povedať, ale toto bol sympatický pokus o totálne využitie triválneho nápadu. Počas filmu som sa nenudil, na Kari Matchett sa dobre pozerá a ultra lacné triky sú celkm šikovne použité, že úplne prepáčim dementnú predtitulkovú scénu... Ak sa vám cnie za jednotkou odporúčam EDEN LOG... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zatímco v jedničce jsme měli možnost se postupně dozvídat pravdu o postavách a někdy to šlo až za použití síly, zde nám to vykecaly hned na začátku. Nevím proč, ale postavy v jedničce měli nějakou duši i zajímavý přínos pro ostatní, ale zde jde o skupinku naprostých tupců, kteří se několikrát rozdělí, navzájem si nevěří a máme zde opět zápornou postavu, která zmagoří a začne zabíjet ostatní – takže se vlastně opakuje podobně průběh předchozího dílu, což začala být pěkná nuda poté, co zabil asi pětkrát jednu osobu. Konec sice konečně přinesl jakž takž vysvětlení o původu a významu kostky, ale mě velice zklamal a rozhodně oproti jedničce se jí toto pokračování nemůže v ničem rovnat. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Ani "Kostka" není bůhvíjaký šlágr, ale přece jen jde o napínavou podívanou založenou na zajímavém nápadu. Její pokračování tenhle nápad rozvíjí hodně nešťastným způsobem. To nejlepší z jedničky - různé sofistikované pasti a likvidace "vězňů" jejich pomocí - tu chybí, nahradily je prapodivné a nelogické změny fizikálních zákonů a pouťové digitální triky, které dnes stěží někoho ohromí. Příběh prakticky neexistuje, nudná scéna střídá ještě nudnější, aktéři se potácejí z jedné místnosti do druhé a vedou zmatené rozhovory, které spějí od nikud nikam, ostatně jako celý film, korunovaný závěrem, který svou nesmyslností předčí celý předchozí děj. Z mého pohledu je celá tahle hyperkravina blábol nemající hlavu ani patu a její sledování naprostá ztráta času. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)

Reklama

Reklama