Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (433)

kingik 

všechny recenze uživatele

I dysgrafik užasne nad Úžasňáky, kteří hravě překonávají časovou propast čtrnácti let, co uplynula od premiéry jejich prvního filmu. A hned pětičlenná rodinka Supráků čelí nemalé patálii - jsou prohlášeni za nelegální a postaveni mimo zákon. A je třeba tuhle polízanici ihned rázně (vy)řešit. Dochází tak k nečekané výměně rodičovských rolí. Elastigirl, kterou jsem přejmenoval na Elastimilf, se vydává do ulic zachraňovat lidské životy, zatímco její manžel zůstává s dětmi v domácnosti, což ho psychicky i fyzicky vysává. Navíc se u jejich nejmenšího drobečka začínají projevovat superhrdinské schopnosti. A i svět létá v problémech, neb se objevila hrozba kardinálních rozměrů - padouch Hypnotizér. Pixar s Disney z toho vyšly kompromisně, bude to maličko temné, ale jenom nepatrně, a hlavně to bude fajn rodinné animované pokoukáníčko v patřičné technické i dynamické kvalitě, co neustále hýří pestrými barvami a dobře načasovanými akčními sekvencemi i jedním dobře načasovaným zvratem stran totožnosti hlavního padoucha, ale také nečekaně propracovanými charaktery, tedy v rámci možností animovaného filmu. Brad Bird by měl zůstat u animáků, hraným filmům tolik režijního umu nedává. Český dabing je zdařilý, komické scény mají nebývalou originalitu. A delší stopáž nevadila. Jen hudebně to nijak nezářilo, "bondovské" motivy nudily svou neoriginalitou, též hledisko předvídatelnosti občas překračovalo únosnou míru. Na světě je sympatiemi překypující animované dobrodružství ve skvělé formě. 9/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby se tvurci vykaslali na detskyho divaka, forky stahli na minimum a proste si natocili superhrdinskej film, jen animovanej. Nerikam, ze to je spatnej pristup, dej svizne odsejpa, akce strida akci a moc pekne se na to kouka a sem tam se precijen objevi i nejakej ten forek (sestava super hrdinu v cele s Refluxem je skvela), jen to proste neni nic zasadniho, co by clovek mel potrebu videt znova a jako pokracovani super prvniho dilu to je vice mene zbytecny. Ale i tak jeden z tech lepsich animaku minulyho roku, za me v zasade spokojenost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak si dal Pixar urobiť sociologicko-psychologickú štúdiu od odborníkov v amerických inštitútoch o tom, prečo majú ľudia radi superhrdinov a urobil z toho gro motivácie hlavného záporáka. Ten má koniec koncov pravdu aj v ďalších veciach zhrnutých v jednom skvele napísanom prejave. Nakoniec ale pôjde viac o rodinu a záchranu....no konečne nie celého sveta, ale zopár budov na pobreží a o nutných zmenách v právnej legislatíve. Prvá polovica mi parádne sadla, druhá je už viac menej totálny útok farbami na zmysly a tak trochu aj na prvú signálnu. Ale stále je to proste Pixar a cítiť to, rozdiel dvoch hviezd oproti jednotke by bol nespravodlivý. 70% BTW vidieť v jednom týždni MI:6, opäť Casino Royal a I2 v tomto poradí malo svoj zmysel... ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě trochu mrzelo, že Pixar nevyužil čtrnáctiletou pauzu k tomu, aby nechal hlavní hrdiny zestárnout, a že navazuje přesně tam, kde minule skončil. Jenže nakonec jsem mile překvapen, jak se to navázání podařilo. Zrovna tak se mi líbí, že se druhý díl nedrží toho nechvalně známého prokletí některých dvojek a nemusí být za každou cenu větší v každém směru. Naopak, prvnímu filmu se docela podobá a je skoro i stejně dobrý. Skoro. Ohromně mě bavila celá ta sitcomová část s Bobem v domácnosti, protože pohled na bezradného a vyřízeného superhrdinu je milionový a Jack Jack je coby hlavní zdroj zábavy skvělý. Bohužel tahle celá legrace tak nějak přebila (obstojnou) padoušskou zápletku, ze které mi v paměti utkví hlavně dokonalá animace a ta skupina velmi podivných hrdinů. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Ve dvou různých scénách sledují hrdinové skutečné televizní seriály. V té první se Bob (a pak Jack Jack) dívá na klasickou sci-fi sérii The Outer Limits (od r. 1963). Později se objeví seriál Jonny Quest (od r. 1964). Tyto dvě ukázky nabízejí také stopu o tom, do jaké doby je film situován. Za předpokladu, že se jedná o originální vysílání a ne reprízy či záznamy, se film musí konat v roce 1964 nebo 1965, jediné roky, kdy byly tyto dva seriály současně vysílány. (vojacekr)
  • Úžasňákovi 2 jsou teprve druhým filmem od studia Pixar, který má pouze jednoho autora příběhu a scénáře. Tím je Brad Bird, který je současně také režisérem. (Tashi)
  • Úžasňákovi 2 jsou třetím filmem z dílny studia Pixar, kterému se podařilo překonat hranici celosvětového výdělku 1 miliardy amerických dolarů. Předtím na tuto metu dosáhly snímky Toy Story 3: Příběh hraček (1,067 miliardy) a Hledá se Dory (1,028 miliardy). Současně jde o první film od Pixaru, který na domácím trhu v USA přesáhl hranici půl miliardy dolarů a dostal se tak dokonce do TOP 10 nejvýdělečnějších filmů ve Spojených státech (bez započtené inflace). (Tashi)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama