Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// KarelR je rychlík, ale dojel jsem těsně za ním a tak ho můžu víceméně s klidem podepsat. Drew Goddard opravdu udělal pro Daredevila to samé, co Chris Nolan pro Batmana a druhá série je prvotřídní komiksovou prací po všech stránkách. Postavy jsou plnokrevné, staráte se o ně, mají komplexní vývoj po celou sérii, zápletka se košatí, špičkové akční scény nikdy nekončí a rámování spolu s obrazovou kompozicí snad nikdy nebylo lepší. Po formální stránce naprostá nádhera. Příběh sice někdy během třetí čtvrtiny ztratí na chvíli tempo, ale ve finále ho opět nabere a nakonec tak nevadí ani slabší návrat jedné z ústředních postav, dokonce nevadí ani opakující se kulisy toho malého světa, kterým Hell's Kitchen bezpochyby je, ve finále to všechno stojí za to. Výsledek se musí zažít, osobně bych ho srovnal dejme tomu třeba s takovým koncem vašeho oblíbeného porna, ale to ať si každý rozhodne sám. Důležité je, že to klaplo. Druhá série potvrdila, o čem jsem byl víceméně přesvědčený už po té první - a totiž, že Marvel Cinematic Universe pod Netflixem žije svým vlastním životem a hořká pravda je, že ten je díky Daredevilovi SAKRA moc zajímavější, než ten který nám servíruje jeho aktuální filmová odnož. 10/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se dá dělat, i já to musím napsat. Už i Marvel má holt svého Temného rytíře. Comicsová krasojízda plná neskutečně vymazlené a intenzivní akce a hlavně výtečně sepsaného scénáře, jenž skvěle těží svou třináctidílnou stopáž a netflixovskou binge-watch metodu. Tady totiž nejde jen o titulního ďáblíka, konečně (!!!) geniálního Punishera a nepředvídatelnou Elektru, ale ten správný prostor a vývoj zde dostává také sympaťák Foggy a hlavně výborná Karen. To všechno v tempu, které ani na chvíli nepolevuje, vizuálem říkající si o velké plátno a v příběhu, jenž má tendenci vás neustále překvapovat. K úplné spokojenosti tomu chybí jen malinko výraznější a hrozivější záporák. Tady to schovávání padouchů do pozadí po výživném Kingpinovi přece jen tolik nefunguje. Už dlouho se mi nestalo, že bych chtěl nějaký seriál vidět ihned po skončení znovu, na tuhle výjimku si ovšem zřejmě čas udělám. Zatím nejlepší marvelovka. 90% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je snad ve všem lepší než ta předchozí. Je dějově rozmáchlejší a poutavější, temnější, vyhrocenější a hlavně brutálnější! Takto explicitní zobrazení násilí v superhrdinském filmu/seriálu se jen tak nevidí (scény mučení, střelba brokovnicí do hlavy, bodnutí nožem do rozkroku, řezání a sekání různých částí těla atd.). Vlastně to má asi jen jednu větší "chybu". Hlavní hvězdou tu tentokrát není titulní postava, ale naprosto famózní Punisher! V žádném z dosavadních "punisherovských" filmů nebyl tenhle (anti)hrdina tak drsný, nelítostný (někdy až sadistický), morálně nejednoznačný a démonický, jako právě zde. Jeho vlastního seriálu se už teď nemůžu dočkat... 90 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 100%. Už prvú sériu som porovnával s Batman Begins, no a táto druhá ako už niekto povedal je ako The Dark Knight. A ja s tým plne súhlasím. Až na to, že toto ma lepšie akcie, ale dosť bolo porovnávania. Už prvá séria ponúkla výborný príbeh, záporáka a postavy a tu v druhej sérii je to ešte všetko dva krát lepšie. Akcie sú stále oku lahodiace, no tento krát sú ešte viac vygradovanejšie. Samotná postava Daredevila je znova výborná, ale čo prevyšuje túto sériu nad tu predošlú je perfektný Frank Castle a nádherne akčná Elektra. Doslova strhujúci zážitok. Vynikajúce, bravo, tlieskam. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně o něco slabší, co jednička, hlavně kvůli vývoji děje. Na konci mi to jednouše už přišlo jako přeplácaná omeleta (konec vůbec byl takový deuxový, trochu moc hollywoodský s drobet klimax shazujícím cliffhangerem) a našel jsem i pár wtf momentů a trochu nelogických uvažování, kterých se seriál doposud úspěšně vyvarovával. Absence silné záporné postavy také nepřispívá hodnocení. I tak, stále je to nadupaná zábava, herecky brilantně zahrané (Punisher, Elektra) roztahané a akční drama, kde mírně odlehčující prvek je příjemně cynický Foggy. Choreografie bitek je na nejvyšší úrovni, až je jejich častá frekvence kontraproduktivní v smyslu, že vás i malinko můžou omrzet (bitka na schodech je v 3. epizodě je top!) a to vše za přispění jinak perfektní kamery. A když je nečeho víc, musí být nečeho míň, což jde ruku v ruce s trochu řidším dějem v civilní formě a dělá podívanou mírně nekonzistěntní. Škoda. I přes docela dost výtek, jak jsem říkal, skvělá podívaná. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (19)

  • Na konci epizody v baru je v pozadí v televizi vidět hokejový zápas New Jersey Devils. (Epistemolog)
  • Punisher čelí možnému trestu smrti v Delaware. 2. srpna 2016, asi pět měsíců po vydání druhé sezóny, byl trest smrti v Delaware považován za protiústavní. (Epistemolog)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama