Reklama

Reklama

Kancelář Blaník

(seriál)
Trailer
Česko, (2014–2018), 10 h 11 min (Minutáž: 4–11 min)

Hudba:

Midi Lidi

Hrají:

Marek Daniel, Halka Jeřábek Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Tomáš Matonoha, Ivana Chýlková, Jan Hřebejk, Ladislav Hampl, Vlastimil Třešňák (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Politický sitkom režiséra Marka Najbrta humorně reflektuje dění na české politické scéně. Hlavní hrdina, majitel PR a lobbingové agentury Blaník, se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Politická satira, kterou si oblíbí především fanoušci britského humoru a seriálů tamní produkce. Humorné glosy doplňuje Tonda Blaníka i na twitteru. (StreamCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Objevil jsem až před pár dny, ale odkoukal jsem to celé během pár dní, protože je to jedním slovem pecka! Je to totální sranda která vychází opravdu z reality a to je na tom na druhou stranu hodně děsivé... Epizody jsou krátké, ale to je naopak výborné, děj utíká velice rychle, není místo na prázdné scény. K tomu všemu opravdu dynamická kamera (která mi extrémně neposedným chováním mimochodem strašně připomněla kameru ze seriálu Battlestar Galactica). Za mě prostě špička! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednoduše ne, tohle mi vůbec nesedlo. Sice dokáži pochopit (z jistého úhlu pohledu) oblíbenost Blaníku, ale mě to zkrátka neoslovilo. Obecně jsem se v posledních letech výrazně odstřihl od sledování politiky a jsem rozhodně méně často naštvaný a znechucený. Doporučuji to všem, politici zkrátka potřebují naši pozornost a neštítí se ničeho, aby ji získali. Pokud je chcete co nejvíce vytrestat, prostě jim nedovolte vás vtáhnout do té jejich hry. Politická satira navíc neskutečně rychle zastarává a i když je to jen pár let, některé věci jsou již mimo. Osobně si cením tvorby, která dokáže být aktuální i po mnoha letech a tohle to rozhodně nebude. Absolutně mi nesedí ani styl. Mnohem bližší mi byl v rámci politické satiry například Šimek s Bubílkovou. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Objednej novej průzkum u nový agentury a ono se to šoupne." Z vysoké školy lobbingu mne vyhodili po neúspěšných zkouškách z alkoholismu, pokrytectví a vyhazování peněz z okna. Můj spolužák Tonda Blaník však absolvoval školu s červeným diplomem a nutno uznat, že poslance, kardinály i prezidenty pase naprosto světově. Já se hrozně bavil při stavbě hokejové knihovny, abstinenci v poslanecké sněmovně, Grossově zištné víře, rušení času v létě i posílání poslankyně Semelové z Ruzyně na Krym či do Krymu v Ruzyni? To je asi jedno. Škoda, že to takhle v politice chodí, ale je dobře, že se tomu můžeme zasmát a já doufám ve vznik dalších dílů dříve, než si všichni ti potrefení Kolibříci, Liborové, Miroslavové či Andrejové objednají soudní zákaz vysílání tohoto seriálu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

„Ty vole, Žížalo, když řeknu okurky, tak tím myslím kurva Znojmo...“ Ta vtipnější producentská část Negativu pochopila, že zkostnatělé kolosy televizních médií jsou pro politickou satiru mrtvé a spřáhla se Streamem, který vlastní tvorbou nachází cestu ven z pozice reklamou metastázovaného bastarda Seznamu, a stvořili mokrý sen každého ‚píáristy‘, jemuž stačí minimální plocha, skvostná herecká trojka a monology z říše snů dokazující, že i čeština má na situační humor, což je kombinace, za níž by političtí markeťáci upsali duši nejenom Tondovi Blaníkovi. 4 a ½. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Lobista, spin doctor a příkladný šéf (,,Žížalo, mazej!") Tonda Blaník: ,,Já jsem taková svině...ale mám se dobře..." Úspěšný internetový fenomén substituuje nedomrlé televizní pořady typu Pečený sněhulák... Když už s tím lobbisticko-politickým svinstvem nemůžeme nic dělat, alespoň se mu můžeme zasmát... Druhá řada lepší prvé... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Seriál byl původně nabídnut České televizi, avšak ta jej odmítla jakožto "bezzubý". (P. J. D.)
  • Písnička, která hraje ke konci epizody, je „Sestrička z Kramárov“ od Elánu. (Duoscop)
  • Po odvysílání epizody "Biobabiš" zavítali do televize Stream.cz lidé z Agrofertu, aby předali dárkový košík s jejich biopotravinami. (P. J. D.)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama