Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 2
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (611)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jen to, že Mark Strong (53 let) hraje mladšího bráchu Sachy Barona Cohena (44 let). Jedno se musí Cohenovi nechat. Má silný smysl pro esenci lidského hnusu. A když chce, dokáže rozpoutat fakt zábavnou prdel. Ke svému vlastnímu překvapení jsem se královsky bavil. Nejvíce od filmového sestřihu Cohenova Ali G pořadu Ali G, Aii. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen opět odvážně posouvá hranice filmového humoru a testuje, co všechno ještě diváci vydrží. Bavil jsem se fakt dobře, i když uznávám, že pro kdekoho to bude už hodně za hranicí snesitelnosti. Pro někoho to může být komedie roku, pro jiného trapná a nechutná břečka. Doporučuji hlavně pokud máte smysl pro černočerný, vulgární a nekorektní humor, často chodíte do kina, ledacos jste už viděli a ledacos snesete, většina komedií vám připadá málo výživná a drsná a líbily se vám předchozí Cohenovy filmy. Bratrská dvojka Cohen - Strong funguje skvěle. Delší recenze ZDE. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejsme žádná spodina! Co je nejvíc? Rodina!“ Napsat chytrý scénář k fekální komedii, bez fekálíí? U takového úkolu by se i chytrá horákyně zapotila, síť nesíť. Kazašský scenárista Sagdiyev to zvládnul, navíc s grácií sobě vlastní. Například při souboji s odbojným exkrementem si vystačil jen s ramínkem na šaty. Aneb i na dně žumpy či v jeskyňce promiskuitní slonice může být veselo, aniž by diváka fackovala hanba a pocit trapnosti. TURISTICKÝ BEDEKR: [][] Co si rozhodně nenechat ujít: ◘ Návštěvu Elephant cave. ◘ Únikovou hru: Záchrana zotročených žen ze Spa Whores. ◘ Pánskou depilaci bradou. ◘ Fotbalové MS v Chile 200016 a epickou scénu vtrhnutí bandy Grimsby hooligans na trávník. [][] Shrnutí. Distingovaně vulgární exkrementová „bondovka“ s (parodovaným) sociálním i geopolitickým podtextem, bizarním gerontosexem a orálem manželce-bachyni. Šťabajzna uklízečka v poloze 69, bombardování psem či kriplkárou i s postiženým chlapečkem, vysávání jedu z šourku a další a další (ob)scény, rozsekávající bránici. Účel to splnilo, náladu zlepšilo, čtyřboratově. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Správne šialená a nekorektná akčná komédia, ktorá mňa niekoľkokrát skoro roztrhala smiechom, niekoľko vtipov a hlášok sa naozaj podarilo. Ak je vám humor pána Cohena blízky a páčil sa vám Borat a iné jeho šialenosti kde tento chlap je, tak neváhajte. Mark Strong tiež výborný. Čo sa ale tvorcom určite podarilo, je úžasný mix hlúposti a detailnosti, s ktorou sa tvorili akčné scény. Pokiaľ do akcie nezasahuje Nobby, máme pocit, že sledujeme nefalšovaný akčný film, ktorý je nielen braný vážne, ale hravo. Bojové scény z pohľadu agenta Sebastiana sú naozaj vyladené, a my tak máme pocit, že sme sa ocitli uprostred akcie alebo hráme počítačovú hru. Grimsby je šialená akčná komédia, ktorá úplne postráda nejaký pud sebazáchovy a vlastnosti, ako je ostych. Či už sa nám pri sledovaní niektorých scén zdvíha či nedvíha žalúdok, jedno sa tejto "uletenosti" uprieť nedá a to je originalita. Toto naozaj len tak niekto nevymyslí, otázkou ale je, či nekorektné vtipy padnú či nepadnú na úrodnú pôdu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och bože, Sacha Baron Cohen je naprostý génius. Málem jsem v kině umřel smíchy - jako už tolikrát u jeho předchozích filmů. Scéna se slony je něco neuvěřitelného. Na tom filmu mě strašně baví nejenom jeho skvělé filmové narážky, nepolevující tempo, překvapivá promyšlenost a odzbrojující nálož nechuťáren a velkolepých fórů, ale i to, jak vlastně jen tak mimochodem ukazuje, jak jsou všechny špiónské filmy strašný shity. Grimsby není pro každého, ale za mě naprosté nadšení a megazážítek z kina. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Nobby (Sacha Baron Cohen) si ve filmu nechá na hrudník vytetovat nápis „England! World Champions! 200016“. To je narážka na anglickou gramatiku týkající se číslovek, jelikož číslo 2016 se v angličtině slovy píše „two thousand and sixteen“, neboli v doslovném překladu do češtiny „dva tisíce a šestnáct“. (Matej.Mirejo)
  • Slávna "slonia scéna" mala pôvodne 9 minút a až na naliehanie americkej komisie pre udeľovanie cenzúry MPAA bola skrátená na tri minúty. Film by bol s pôvodným zámerom klasifikovaný na neslávny rating NC-17, aký by sa výrazne podpísal pod tržby z amerických kín. (Paldiny)

Reklama

Reklama