Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Recenze (241)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po 20 minutách jsem byl znuděn a fakt jsem to chtěl vypnout. Ale rozhodl jsem se dívat dál a nakonec se z toho vyklubal zajímavý příběh. Vlastně se dá říci, že kdyby to nebylo tak zdlouhavé a příběh tak natažený, tak by si to i zasloužilo více než 3*. Ale bohužel film vyšel v takové podobě, jaké vyšel. Každopádně příběh je silný a chybu udělal Tom, že se rozhodl tu událost nenahlásit. Měl to udělat i přes to, že by tím naštval ženu. Pak samozřejmě dilema skutečné matky, jestli si svou dceru nechat (přesto že ji nepovažuje za matku) anebo ji nechat s „náhradní“ matkou (o které si myslí, že je její skutečná). Do téhle situace bych se fakt nechtěl dostat. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Románová předloha se za sáhodlouhého filmu neztrácí ani na chvíli. Pořád je cítit, že se převypravuje kniha, nikoliv, že se snaží o samostatné filmové dílo. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Výzva od PZ] Na dřen kosti vyhlodané emoce. Místy tísnivá atmosféra o překonání životních strastí lidí, kteří k sobě našli cestu. Výborná Vikander a Fassbender. Dojemný (ale na můj vkus až moc useknutý) konec. 74% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na Alici, Rachel a Michaela bych se díval dvě hodiny, i kdyby loupali brambory nebo krájeli mrkev, přesto si myslím, že Světlo mezi oceány mohlo být o půlhodinku kratší a neuškodilo by to ničemu. Ale to je tak asi jediná výtka, kterou k filmu mám. Jako milovník realismu a naturalismu v literatuře jsem měl pocit, jako bych se díval na filmové zpracování některého ze slavných románů 19. století. A co je nejdůležitější - takový film vyžaduje naprosto přesné a nadprůměrné herecké výkony, takže potřebujete dvě oscarové herečky, které mají navíc obličej jako obrázek a zatím neoscarového chameleona, který zvládne širokou škálu emocí a postavy od nejněžnějších klaďasů až po šílené a drsné záporáky. Souhlasím s názorem, že jde o jeden z nejlepších filmů roku a mimořádné herecké výkony všech tří ústředních představitelů jsou pevným a nepostradatelným základem tohoto úspěchu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dejte mi notas internet ženu a zustanu u majáku napořád ne ale tet vážně abych řekl pravdu film mě dost překvapil v první půlhodině jsi říkáte že už je konec filmu,a nakonec to pro me dostává obrátky a zajímavý příběh sam nevím jak bych se v několika situacích měl zachovat, život určitě nebude na onom místě jednoduchý. Určitě působivý příběh kdy vám i u několika momentů naskakuje husí kůže rozhodně sem rád zato jak to dopadlo. Jediné co sem postradal lepší hudbu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Námět nebyl vůbec špatný, herecké výkony byly solidní, ale stopáž byla hrozná. Chápu, že strážci majáku se asi čas dost táhne, takhle polopaticky mi to tvůrci předkládat nemuseli. Je možné, že se na mém hodnocení podepsalo i to, že jsem před ním viděl jiný film se stopáží 137 minut, ale přesto si myslím, že by zkrácení bylo na místě. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Emocemi nabitý příběh, jež je rámován skvělými hereckými výkony. Na snímku The Light Between Oceans se mi líbí především pomalu plynoucí atmosféra, která ve svém provedení jednoduše strhne. Scénář je zde tak bravurní, že se bez problému vžijete do ústředních postav a sdílíte s nimi jejich radosti i smutky. Jedinou nevýhodou tohoto díla je tedy jeho enormní stopáž, která otevírá vrátka několika hluchým a zbytečným scénám. Až na tento detail jsem s The Light Between Oceans naprosto spokojen. Dobrá práce! „You only have to forgive once. To resent, you have to do it all day, every day.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezky zrežírovaný a luxusně zahraný prvoplánový romantický kýč zakončený vykalkulovaným dojákem. Přesto se na to dalo relativně v pohodě koukat, ačkoliv pokud by režie ubrala na stopáži a oželela nesmyslně dlouhé sekvence šťastné romantiky, bylo by to lepší. Nic k zapamatování, ale žehlit se u toho dá. 55% ()

seale 

všechny recenze uživatele

Anglická červená knihovna. Romantické melodrama v nefungujícím, nudícím filmovém zpracování. To byl boj o přežití. V polovině filmu jsem přiznávám se skutečně usnula. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příběh manželského páru, který zoufale touží po dítěti a vlastního potomka jim osud nedopřál, rozehrává zajímavé psychologické drama, i když romanticky šmrncnuté, pro mě uvěřitelné. Vidět šťastnou půvabnou Aliciu Vikander s vysněným miminkem v náruči, kdo by jejím prosbám odolal? Jenže ono to tak jednoduché není a nebude, dítko vyplavené mořem na břeh není sirotek, jak se na první pohled zdálo... Krásně natočené, úžasné exteriéry, herecký luxus, výborná hudba a tak vůbec, sedlo mi to jako dětská prdelka na nočník. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

"Odpustit stačí jednou. Nenávidět ale musíš po celý den každý den. Po celý život. Musíš si připomínat špatné věci. Je to moc práce." ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané, výborně natočené a excelentně zahrané citové vydíraní překypující morálními dilematy a neférovými životními volbami. Hutné a přenádherně kruté. Klenot! 9/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, od něhož jsem mnoho nečekal a doufal jsem, že jen budu mile překvapen, hlavně proto, že se zde sešla velmi příjemná ústřední dvojice Fassbender a Vikander. Tyhle dva jsem chtěl vidět spolu. Bylo to zajímavé. Oni nezklamali, příběh vlastně také ne, jen se ukázalo, že někdy je spravedlnost a to, co za ni považujeme, takové zvláštní. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Příběh byl krásný, herecké výkony Fassbendera, Vikander a Weisz parádní, kamera a záběry na přírodu nádherné...no prostě atmosféra vykreslená na jedničku s hvězdičkou... ale ta stopáž! To neskutečné protahování! To bylo utrpení. Zkrátit o půl hodiny a hned bych dala o hvězdu lepší hodnocení. Takhle nelze než 3*, protože už tak od 60. minuty jsem si říkala, že snad usnu a nic se tam neděje. Protože jóo to vzrůšo začalo až tak od 90. minuty, ale i to vzrůšo nakonec protahovali, až už to ani vzrušující nebylo. A upřímně ten úplný konec aka po xy letech mohli zcela vypustit, to už bylo bezostyšné hraní na city, aka jak ještě na konci zkusit vyloudit nějaké sladkobolné slzy. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony výborné, kamera též, jen mě to pokazila v příběhu přepálená stopáž, vlastně jsem film viděla na dvakrát, protože v polovině už jsem tu líně plynoucí délku zkrátka nedala. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

V kategorii dojáků vzorná práce. Krásná krajina, ohromná láska jakoby bez všedních dní, a všichni jsou tak dobří, ušlechtilí, nikdo nechtěl ublížit - a přesto tolik, ach tolik krásné bolesti a slz. Elitní sračka. ()

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama