Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film z prostredia hazardných hier. Má dobrý príbeh o skupinke priateľov, schopných podvodníkoch, ktorí sa živia podvádzaním všade, kde sa len dá a tak sa túžia dostať na pokrový turnaj, v ktorom ide o veľké peniaze, aby obrali aj najlepšieho z najlepších, ktorého ešte nikdy nikto neporazil. Spracovanie je bez problémov, síce dej sa drží hlavne zaužívaných schém, takže prakticky všetko ide tak ako má, ale dôležité je, že tie menej dôležité scény sú bez problémov pozerateľné a nenudia a tie dôležitejšie sú dosť zábavné. Scén, ktoré sa venujú hrám nie je až tak moc, ale všetky sú dobre vymyslené, pomerne napínavé a obsahujú aj nejaký slušný záverečný zvrat, obzvlášť finálna hra, ale jej vyústenie je už kvôli predchádzajúcemu dianiu predsa len predvídateľné. Herecké obsadenie je výborné, z hlavného tria zaujme hlavne Gabriel Byrne, poteší Sylvester Stallone v úlohe najlepšieho hráča, Jamie Foxx, ale ten už nemá až tak moc priestoru a zaujímavý záporák Roger Guenveur Smith. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, ale splnia si potrebný štandard. Očakával som oddychovku bez výraznejšej slabiny a so zaujímavou postavou Sylvestra Stallona a presne to som aj dostal. Znovu si to už nepozriem, ale svoj účel film splnil. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 57%. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Děj se točí hlavně okolo Gabriela Byrnea a Stuarta Towsenda , ač je mohutně propagován Sly Stallone. Stellone nemá ve fimu moc času - vlasně akorát v závěrečném karbanickém večeru. Film ukazuje jak je lehké prohrát balík a jak všichni podvádějí a podrážejí své kamarády a kumpány. Melanie Griffith je tu zřejmě jen aby bylo hlavních herců sudý počet. Celkově to není nudná podívaná, samý zvrat, ale ne že bych ho musel třeba za týden vidět znovu. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Při podvodu je podvedený vždycky jaksi za blbečka, ale dělat z lidí ve filmu až takové blbečky, to není moc fér. Po technické stránce se mi film docela líbil, ale obsah, s tím už je to o moc horší. Prostě je to ve všem všudy slabé a pointa skříbe jak písek mezi zuby. Aspoň že herci nehráli nijak špatně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Shade [3:29] ,2. Wisdom in Pain [3:44] ,3. Twin Turban Testimony [2:58] ,4. I Could Have Jumped [2:50] ,5. The Booze Buzz [5:45] ,6. Incapable of Choosing [2:27] ,7. Slippery When Wet [2:30] ,8. Dancing with a Wet Handkerchief on Your Mother's Grave [4:05] ,9. Dizzy Miss Mizzy [2:09] ,10. I Regret [2:23] ,11. Salamander Schmorgesborg [3:17] ,12. The Parlor of Prestidigitation [2:32] ,13. The Dean's with the Professor [2:39] ,14. Sniffing Play Dough [2:18] ,15. Yachumflatz [2:52] ,16. Shades of Grey [3:35], ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Neškodná pokrová partička so sympatickými hráčmi. Niečo si berie od Goodfellas, dačo od Kasína, Scorsese by mal isto radosť. Určite spozoroval povedomé kamerové nájazdy aj prostredie v akom sa dej odohráva. Škoda, že sa v ňom vyskytuje asi poltucet zvratov čím počiatočná hravosť skĺzava do kŕčovitej exhibície s jediným cieľom vyškoliť diváka. Prichádza tiež na najmenej pravdepodobné situácie, kedy sa nepriatelia stávajú priateľmi, mafia kývnutím ruky odpúšťa státisícové dlhy, jednoducho rozprávka, v ktorej sa síce nedá nikomu veriť, ale v ktorej si nakoniec všetci poklepú po ramene. Hodnotenie čisto subjektívne, ak ste fanúšik pokru kľudne prihoďte symbolickú jednu, ak je vám ľahostajná hra aj Sylvester Stallone čo sa objavil v menšej roličke pokrovej legendy, kľudne zas uberte, alebo rovno film vynechajte. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal okrem iného v Los Angeles (Kalifornia, USA). v nočnom klube Deep na 1707 N. Vine St. a v Magic Castle na 7001 Franklin Avenue. Film sa natáčal od 30. mája do 12. júla 2002. (Arsenal83)
  • Většina hlavních mužských charakterů je pojmenována podle známých jmen v karetním oboru. (PußyMagnet)
  • Gang ve složení Tiffany, Charlie a Vernon pije během filmu pouze Jacka Danielse. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama