Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

reich 

všechny recenze uživatele

Vůbec můj nejoblíbenější film z prostředí karbanu a mafie. Všeobecně vzato se jedná o solidní film, který má plynulý děj, navíc za mě geniálně obsazený, alespoň co se týče herců jako je Stuart Townsend, Sylvester Stallone, Melanie Griffith a Patrick Bauchau nebo Hal Holbrook. Obrovským mínusem tohoto filmu jsou herci Gabriel Byrne, Thandiwe Newton a hlavně věčně nafrněný a ukecaný Jamie Foxx. Opravdu protivnější herce do toho nemohli sehnat. Ovšem i přesto děj je plynulý a výkony i tak přesvědčivé, že dostáváme porci o podvodníčkách, kteří se mezi sebou snaží přelstít.  Spoiler: Začíná finální hra o spoustu peněz, postupně jsou vyřazeny přísedící a u stolu tak zůstanou pouze Dean (Sylvester Stallone) a Vernon (Stuart Townsend) za dohledu Maliniho (Patrick Bauchau) a přihlížející Eve (Melanie Griffith), Miller (Gabriel Byrne) a Tiffany (Thandiwe Newton). Začíná tak finální hra mezi Deanem a Vernonem, načež napětí houstne, jelikož příhozy se nesou v duchu statísíců a milionů, když jsou na stůl dávány cihličky s vysokými částky. Až dojde na finální odkrytí karet, co kdo má a kde je má oblíbená scéna: Dean (Sly) se otáčí na Eve a říká: Vždycky jsem věděl, že to jednou přijde... Políbí Eve a hned na to řekne: Jenomže ne, dneska, tři dámy... Jsi dobrej, opravdu, ale pokud tu budu já, tak budeš vždycky druhý. 80% ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Ty němý záběry na Melanie Griffith by si zasloužily odpad odpadů, klidně tam mohla být její fotka! Jinak docela sranda, ale ta siuleta Melanie Griffith to je hrozný! Sly využívá svého italského šarmu, to mě bavilo, ale co ta trubka kammená Melanie Griffith tam jako dělala? Film měl pěknou zápletku..hele Melanie, vyser se na to, než dělat ve filmu tohle, radši dělej Antóna, o.k.? ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, který opět přináší něco nového ke Slymu... Sly je boxer, akční hrdina, válečník, drsný polda, zachránce lidí, borec v páce, zpěvák country, horolezec, expert na výbušniny a mnoho dalšího a nově.... super karbaník... Je to rozhodně příjemné osvěžení, ale mám takový pocit že od do Demolition mana, Cliffhangera či specialisty natočil pár dobrých a dost průměrných filmů, ale nic světoborného. Doufejme že to příchod Ramba 4 a Rockyho 6 napraví :-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Průměrná podvodnická zápletka, kde hraje hodně známejch herců, ale jejich průměrnost nemá šanci hustotu kvality zlepšit. Potěší triky s kartama a klasicky atraktivní zápletka z hazardního prostředí, ale konec nemusel být tak chtícně překvapivej (ale to už by zas nebylo ono, takže držím hubu). V roli Natea jsem rozpoznal zpěváka z Cypress Hill (jmenuje se B-Real, real Louis Freese). Nejvíc mě ale dostal neznámej psychopatickej herec Roger Guenveur Smith, kterej hrál Maliniho poskoka Marla - ten jeho vyšinutej pohled, pomalej hlas a kecy, co mu scénárista připravil, mě potěšily natoli, že hvězdu přidávám (ale na imdb se na všech fotkách směje a vůbec nevypadá jako takovej hajzl). PS: jako vždy v oficiálním textu distributora je zas nesmysl - Stallone totiž hraje postavu, která se jmenuje Dean Stevens, a všichni chcou porazit právě ho a né, že je bude učit... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film podle konceptu "každý vykouří s každým". Líbí se mi filmy z tohoto prostředí, jen toho pokerového umění tam nebylo ukázáno moc - ne jako v jiných filmech. Každopádně volba S. Stalloneho je pro mě vždy dobrá, protože mám toho herce rád a jeho charisma mě uchvátí v kterémkoli filmu. Takže - nebylo to špatné, závěr trochu přeplácaný - 59 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Mnoho situací je odkazem na knihu Karla Johnsona "The Magician and the Cardsharp". Například Malini dostal jméno od slavného kouzelníka uvedeného v knize a Shade je výraz pro podvodný karetní trik. (PußyMagnet)
  • Postava Profesora je založena na Dai Vernonovi. Vernonův portrét také visí na zdi v Magic Castle, když Profesor sedí. (PußyMagnet)
  • Na začiatku filmu je vidieť veľa zariadení na podvádzanie kariet, ktoré sa používali v 19. a 20. storočí. Medzi nimi je zariadenie Kepplinger, ktoré bolo najpopulárnejším používaným zariadením na podvádzanie kariet. (Arsenal83)

Reklama

Reklama