Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

TheSompeque

všechny recenze uživatele

Film jenom pro silnější povahy. Shakira (tak si říká hlavní postava) je holka, co žije od narození v dětském domově na Slovensku. Dospěje a může z domova odejít a začít nový život. Krásná idea o šťastném životě se změní, když dorazí za svým přítelem do Prahy, který jí dostane do těch nejhlubších spodin pražského podsvětí, které je ztvárněné se vším všudy. Mám z toho smíšené pocity, podobně jako potom, co jsem dokoukal Srbski film - obsah byl brutální a odpudivý, ale zároveň to bylo natočené dobře. A to, co jste v Srbského filmu mohli vidět, můžete očekávat i v Pírku. Já vás varoval. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nebo spíše československé :) hodně dobrý kousek..věřím .. že to takhle přesně chodí.. připomíná mi to svou otevřeností a smutnou skutečností..film Mandragora.. tentokráte v dívčím podání.. jak lehce se lze dostat na šikmou plochu po opuštění decaku..je mi jasný že to není lehké najednou se o sebe starat ..když člověk nemá nikoho blízkého.. pak stačí kousek..špatná parta..a je to drogy..krádeže..prostituce.. Je to síla.. ono jako když slečna na dotaz jak se jmenujes ..řekne Shakira..už o něčem svědčí a sama si koleduje..jako pasáž když jí znásilnuji je surova..a hodně realisticka..na nic si to nehraje a ukazuje to jak to je... chudák holka zažila peklo..a nakonec skončí jako holka u tyče..další se nedozvíme... Obdivuji jak bez ostychu je film natočen..75% drsný pohled na život mladého děvčete. Pro mě velké překvapení. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pirko chce působit jako syrové sociální drama, jenže na to, aby dosahovalo účinnosti prací bratří Dardennů nebo emocionální působivosti britských sociálně kritických filmů, by tvůrci museli výrazně přidat jak po stránce scénáře, tak i režie. Vedlejší postavy jsou odfláklé, herecké výkony nevyrovnané, ve scénách sexuálního otroctví zbytečně doslovné se zjevnou snahou upoutat diváka a případnou festivalovou porotu právě šokujícími drastickými záběry. Kladem je přítomnost a nasazení neokoukané Dominiky Zeleníkové, ale pokud bych byl kdy ochoten uvažovat o třetí hvězdičce, závěrečných sedm minut je natolik odzbrojujících, že nakonec může být autorské duo rádo za mých 40 % celkového dojmu. Konec filmu totiž posunuje dříve viděné do úplně jiné výpovědní roviny. Recesi bych v tom nehledal, spíš ztrátu autorské soudnosti... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobré úmysly často neznamenají dobrý film. Scénář je mizerný. Všechny postavy jsou definovány jedinou vlastností, což z nich dělá neživotné figurky. A jelikož toto dílo zřejmě ani nikdo nerežíroval, hraje je každý z herců po svém. Někteří zcela civilně, jiní až daleko za hranicí karikatury. Celkem se to tedy tluče, tvůrci ovšem ještě přidali hloupý závěr, který zabije poslední naděje na to, že by film mohl s divákem nějak souznít. Nakonec si vlastně nejsem jistý, zda tu jednu hvězdičku nedávám jen za krásná prsa Dominiky Zeleníkové. :( ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát videl plagát k filmu, asi na obálke magazínu Cinema, tak som nevedel, čo si mám myslieť. Myslel som, že sa propaguje nejaký dokumentárny film o rómoch a nevenoval som tomu veľkú pozornosť. Trvalo takmer 2 roky než som zistil, že ide o slovenský film a mal som šťastie na tv premiéru. Od slovenského filmu veľa nečakáme, o to viac dokáže prekvapiť a tento fakt prekvapil. Príbeh už 100 x prevarený, ale teraz nesie slovensko-českú stopu a film ma upútal. Veľkú zásluhu na tom má výborná D. Zeleníková, ktorá hraje veľmi presvedčivo, nemá problém s nahotou a aj keď natočila dva filmy po sebe s podobným príbehom, tak má veľkú šancu stať sa vyhľadávanou herečkou. 70%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama