Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nabízí příběh Martiny(Shakira) která právě opouští pasťák. Troufnu si říct, že reálnej život takových(obdobných či ještě horších) příběhů nabízí několik do týdne. Což samozřejmě nemění nic na tom, že především v druhé půlce je to celkem "drsný" pokoukání. Herecky film vyzdvihuje především Dominika Morávková-Zeleníková v roli Shakiry pro někoho taky možná známá jako ex zpěvačka hudebního projektu S Hudbou Vesmirnou. No a popravdě nečekal jsem, že vytasí svoje přednosti a ukáže ko(zač)ky v plný kráse. Musím pochválit i výběr skladeb. Je zde slyšet spoustu punkovejch songů a v tom zakouřeným pajzlu pro změnu zase hráli Death metalový sypačky. Žádná velká filmařina to není ale já tomu ty 3lepší hvězdy dám. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Největší předností filmu je jeho autentičnost. 1) Postavám věřím každé slovo, každé gesto. Citlivě je zvolené prostředí, režie, kamera i střih. 2) Dynamické úvodní tempo ovšem nevydrželo. 3) 37letá majitelka krkolomného jména Lucia Klein Svoboda (matka) svůj scénáristický, režijní, výtvarnický a produkční celovečerní debut zvládla velmi dobře. 4) Výborná je 26letá Dominika Morávková-Zeleníková (Martina, která odchází z dětského domova). 5) Dále mě zaujali 23letý Tibor Kotliar (Martinina láska z dětského domova Roman), 46letý Martin Finger (Julo) a 34letý Jan Plouhar (Tondy). ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

18letá Martina je propuštěna z dětského domova na východním Slovensku s taškou oblečení a obálkou s několika bankovkami. Rozjede se za bývalým přítelem z domova, Romanem, který žije v Praze. Tam se setká se skupinou narkomanů, bezdomovců a různých obchodníků s lidmi. Peníze brzy utratí a ani její matka, žijící s novou rodinou na Kladně, nevypadá, že by jí chtěla pomoci. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Drsný a surový film o mladé naivní dívce z děcáku, s kterou se osud nepáral, ale i přes nepřízen osudu se snaží jít dál. Poslední půl hodina je drsné okénko do sexuálního otroctví a drog, které se s tím vůbec nepáře. Konec je poněkud sterilní a nejspíše mi unikla hlavní pointa či sdělení. Na druhou stranu ocenuji realnost snímku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drsny film o mladej holke, ktora spoznava realny svet na vlastnej kozi. Vyrastala v domove, realny svet -si mysli, ze pozna - z telky a serialov, po 18 -ke sa musi starat sama o seba. Dominika Moravkova-Zelenikova /Spina 2017/ mi bola sympaticka, hrala to dobre, ale holt, 1 holka film neutiahne. Hlavne jed ma pri sebe planych hercov ako je ten retard Igonda /sakra, ale ho nemam rad/, nudne tempo a vyslovene absurdny, do prazdna ustreleny zaver. Velka skoda, fakt tie 2/3 zo zaciatku ma namlsali a myslel som, ze dam aj 4 spunty, takto to ale ...sak viete co a nechcem byt vulgarny. 60 % ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • V bývalém Československu vznikla dříve stejnojmenná televizní hra Pírko (1973). (M.B)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)

Reklama

Reklama