Reklama

Reklama

Křížová palba

  • Velká Británie Free Fire (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1978, jsme v americkém Bostonu a všechno ovládá maskulinita a boj o nadvládu. V opuštěném skladišti se se setkávají dva irští gangsteři (Cillian Murphy a Michael Smiley)  s dvojicí překupníků zbraní (Armie Hammer a Sharlto Copley). Mezi nimi leží tři bedny zbraní a dva žoky peněz. Potom začnou létat první kulty a obchodní jednání se promění v zoufalý boj o přežití. Režisér Ben Wheatley se při přípravě filmu řídil zejména svojí láskou k drsným kriminálkám ze staré školy a jeho cílem bylo vytvořit film, který bude podobně drsný, sevřený a stylový. (Morien)

(více)

Recenze (96)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohla to být slušná černohumorná sranda, plná násilí a humoru, ale velmi brzy začne film nudit a nic už ho nezachrání. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je zde černý humor, ale možná trochu kazím partu , ale jaký je smysl toho všeho? Je to film bez duše. Jsou zde jen Halloweenove kostýmy a střelecká artilerie. Připomínalo mi to když jsme hráli na Václavském náměstí v Praze ve třetím patře v katakombách paintball pět proti šesti. Ne každý film se může stát dalším Titanikem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to o dvacet minut kratší, mít to promyšlenější děj, lepší vtípky (ne, ani ten s deštníky to moc nenapravil), a nějakou skutečně zajímavější pointu, klidně dám víc. Pár chlápků a jedna baba ve skladišti po sobě hodinu střílí, ale kupodivu to chvílemi funguje, občas je to i veselé. Ale časem to začne být těžká nuda. A nakonec je to i nechtěně komické, zvlášť, když pořád a pořád se elitní zabijáci ne a ne trefit, když každého kulky vždy jen škrábnou nebo trefí do nohy, případně mrtví vstávají a dělají rutyku. A do toho odrhovačka, kterou u nás nazpíval Karel Gott pod názvem Když milenky pláčou. Co chybělo během cesty ke konci na vtipu, tam na konci přibylo na zbytečné brutalitě - což se k tomu předchozímu jistému nadhledu moc nehodí. Navíc si říkám, jestli to všem stálo za to, se postřílet kvůli dvěma hádajícím se blbečkům. Stačilo, aby každý střelil toho svého a mohli odejít všichni v klidu. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Riadna ptákovina. Ale zábavná. Zábavné tiež bolo smiať sa nahlas spolu s asi tromi-štyrmi spriaznenými dušami, zatiaľ čo si niektorí ďalší diváci možno v hlave hovorili, prečo sa na to vôbec pozerajú. (Kulturpark, Košice - Art Film Fest - 21.6.2017) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Wheatley je divný režisér a potvrdil to i tady. Free Fire je sice prostá střílečka s jistým komediálním přesahem, ale je podaná tak nějak bezpohlavně a i když se tu prakticky jen křičí a střílií, je tu až neskutečné množství hluchých míst. Notabene po čase to začne být jako kolovrátek a člověk těžko drží pozornost. Že se to daří je především zásluha herců, kteří mají velký podíl na tom, že film dosahuje alespoň průměru. Velké zklamání. 50% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Taková lacinější, šílenější a verbálně zhuštěnější variace na "Reservoir Dogs" od Quentina Tarantina. Již od prvních minut filmu Free Fire je celá premisa hned jasná, takže si ve zbytku stopáže můžete užít kreativní, avšak bohužel místy i hodně scénáristicky děravou, křížovou palbu slov a zbraní. Není to dokonalý film, to vážně ne, avšak jako akční jednohubka na nedělní večer funguje v rámci možností tak jak se od ní očekává. „Fuck the small talk. Let's buy some guns, eh?“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dve bandy idiotov po sebe skoro cely film strielaju v jednej opustenej budove. Aj ked sa medzi postavami najde viacero povedomych xichtov, tak mi vsetci pripadali otravni a prial som im co najskôr smrt. Bohuzial prestrelka, ktora sa spustila po nezazivnom uvode, bola este nudnejsia ako predstavenie postav, pretoze samotne prestrelky boli strasne neprehladne. Neustale sa striedali zabery na strielajuce postavy a ja som sa absolutne neorientoval v priestore a rozmiestneni postav. Problem nebol v rychlom strihu, ale v blbom rozmiestneni a nasnimani postav. Takze som si neuzil prestrelky ani po cisto technickej stranke. Vysledok vyzera jak nejake amaterske cvicenie ceskych studentov filmovej skoly. Akurat je hviezdnejsie obsadene. 3/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to vtipnej začátek - zábavné dialogy party stupidních idiotů s roztodivnými akcenty, atmosféra postupně houstne a člověk jen čeká, kdy se to celé posere. No a jakmile se to zvrtne, film vrcholí závěrečnou přestřelkou. Problém je, že onen vrchol nastane po dvaceti minutách a přestřelka trvá dvě třetiny stopáže. Vtipné dialogy ustanou a postavy už prakticky nevypouští nic zajímavého, jen na sebe křičí, do toho po sobě naslepo střílí a je to prostě celé děsná nuda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mě docela rozhodilo, že bylo možné natočit snímek v podstatě v reálném čase, na jednom místě a s tím, že šlo o předání zbraní a peněz, které se zvrtlo. A to všechno v celovečerní délce. Nevěřil jsem tomu, ale a formát, který si to zvolilo, je to prostě dobré, má to zajímavé charaktery a nenudí to. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra, hudba, lokace, zobrazení charakterů (násilník, hrubián, gauner, smažka, trotl, blb, vychcánek, gangster, skoro sympaťák), oblečení, masky .. to vše je na *****. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice průměrná, zmatená přestřelka, která má sice styl, ale v tom chaosu ani není vidět. Ještě když vám jdou na festivalu vložené titulky jednou moc dozadu, jednou moc dopředu, je z toho opravdová šifra. Kdo je kdo a kdo je s kým jsem rozeznala zhruba v polovině stopáže. I přes tato malá nedorozumění musím říct, že herecké výkony, vtipné hlášky a retro look táhnou tento snímek nahoru. Nejvíce potěšil Sharlto Copley, který tam měl zářez za zářezem. Potěšil i poněkud ostřejší závěr, ale to by nebyl Ben Wheatley. (Febio Fest 2017) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Dialogovou přestřelku vystřídá ostrá přestřelka. Lepší byla ta dialogová. Casting potěšil, Sharlto Copley byl top. Ke konci to ztrácelo dech a na konci naposled vydechlo s průměrným koncem. Ale čert to vem, díky hercům a jejich chemii to sedlo a i hudbu jsem slyšel a užil. Je to lehkej nadprůměr, ale ty 4* si to tady zaslouží. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jak se může zvrtnout nákup zbraní v odlehlém skladišit ukazuje britský film Free Fire. Bohužel i přes opravdu zajímavé herecké obsazení film začně brzo nudit, jelikož po prvotní eskalaci nastává zákopová válka a po většinu filmu vládne patová situace, která není úplně atraktivní a přehledná. Ve finále se dění trošku rozhýbe, ale ani to nedokáže zachránit matný dojem. Sharlto Copley opět přehrává, ale jeho postava je díky tomu nejzajímavější. Vzhledem k obsazení se dá také odtušit kdo nakonec odejde ze skladiště jako vítěz, bohužel. Celkově se jedná spíše o zklamání. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to film v štýle Tarantina, ale s vlastnou jedinečnou chuťou od začiatku do konca. Film má úžasné dialógy. Absolútny výbuch. 7/10 ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se těšil a trailery byly vynikájící, ale nakonec to není taková pecka jak jsem čekal. Všichni tu jsou sice sympaťáci, ale nic, než rutinní přestřelka to není. Navíc jsou všichni hned postřeleni do noh, takže se pak už víceméně jen po skladišti plazí. Ani nijak moc brutální to není, rozhodně nečekejte žádné krvavé cákance jak u Tarantina nebo Johna Woo. Ten eRkový rating je spíše za sprostou mluvu. 6,5/10 ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley prostě umí a po geniálním A Filed in England doručil opět skvělou podívanou, která po celou stopáž nabízí skvělou kombinaci napětí, humoru a hlavně pořád baví. Sice příběh který je stavěný jen o prodeji zbraní kdy to celé eskaluje na jednu velkou přestřelku, která trvá celý film, může dávat pocit že to brzy začne nudit, ale opak je pravdou. Wheatley dokáže  udržet divákovo napětí a to i přes to že tu nejsou žádné flashbacky či větší stavba děje. Ano sice se tu odkrývají postupně nějaké nové informace, ale na ně s prominutím sere pes. Celé to baví hlavně díky skvělým quirky postavám, výborným hláškám a tím že se to nebere ani trochu vážně. Nemluvně o tom že hudba jako vždy u Wheatleyho filmů je znamenitá a skvěle zvolená. Hlavně ta skladba od Johna Denvera dala zejména jedné scéně skvělý šmrnc! Takže parádní žánrovka, která mě fakt strhla! ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Síce je to takmer hodinová prestrelka so zbraňami rôzneho kalibru, ale zato hrozná nuda. Pre mňa totálny fail a sklamanie, toto sa hádam ani viac nedalo dojebať. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Celkem odvážný, ale v současné době už také poněkud profláklý, komorní konverzačně-akční námět, který má všechny vhodné ingredience ale chybí tomu to kouzlo, které umí zařídit jen pár režisérů v čele s Tarantinem a třeba jeho The Hateful Eight. ()

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Reklama

Reklama