Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (775)

Morien 

všechny recenze uživatele

Akira se musí v hrobě obracet, ale z tohoto hlediska jsem se rozhodla film moc neposuzovat a neporovnávat. Mám dva samostatné zásadní problémy s tímto filmem: Hudba byla zcela nedostatečná a nevýrazná, nějak jsem si zvykla, že se v poslední době vyrojilo dost skladatelů se zajímavými westernovými soundtracky (moji oblíbenci - Beltrami a jeho brilantní skóre pro Vlak do Yumy a Logana, Cave a Ellis a jejich Zabití Jesseho Jamese a Za každou cenu, Pemberton a jeho U.N.C.L.E. a Král Artuš ). A za druhé mi vadilo přidání motivace z minulosti pro Denzelovu postavu a odstranění tropu mladého bojovníka, který by se na konci příběhu přidal k osadníkům. Když pominu tyto dva křížky, tak film zdaleka nebyl tak strašný, jak jsem se obávala, a dokonce jsem se i docela bavila. Chris Pratt je podle mě nejlepší v ansáblu a když není hlavní hrdina, Ethan Hawke se krásně bál, Byeong-heon Lee musel být nejvíc cool muž na zemi už od narození a Martina Sensmeiera ve war paintu bych brala za muže okamžitě. I bez war paintu. Za nejslabší článek považuji Fuquau (jestli se to tak skloňuje), zdá se, že jeho režii nemám ráda. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Viděno v kině díky CSFD projekci. Po dlouhé době se mi podařilo dorazit na projekci. Naposled někdy v dubnu na filmu Zlo nikdy nespí. Takže jak se mi film vlastně líbil? No, vzhledem k tomu, že westerny nějak obzvlášť nemusím a originál k tomuto rádoby remaku jsem neviděl, tak se na to dívám nezaujatým a všedním pohledem diváka. Nebylo to špatný, nepohoršilo mě to, dlouhá stopáž mi nevadila, pobavilo to, a přesto jsem cítil, že to mělo mnohem vyšší potenciál. Je to dobrý film, přesto mohl být ale o něco lepší. Největším kladem filmu byla akce, prostředí a hudba. Akce tvoří velké množství přestřelek, které jsou výborně natočeny. Režisér zvládá akci prvotřídně. Prostředí je vhodně pro potřeby snímku zvoleno, krajiny, domky apod. Hudba se rovněž povedla. I to herecké obsazení není špatné. Denzel Washington zvládne snad každou roli, hrál neohroženého profíka a hlavního hrdinu, trochu mi vadilo, jak byl nepřemožitelný, ale co, je to prostě film. Chris Pratt mě zaujal asi nejvíc, hrál slušného sympaťáka. Ostatní v pohodě. Příběh to má primitivně jednoduchý, to mi nepřekáželo. Je velká škoda, že film nebyl pojat trochu vážněji. Tím ovšem nemyslím, že se zde objevovali retardované scény s komediálními prvky. Jen to chtělo trochu nahodit vážnější notu, nějaké napětí a ke konci přidat tíživější atmosféru blížící se finálního boje. Přístupnost PG-13 také nebyl nejlepší nápad. Co se týče přestřelek – tam mi PG-13 nevadila, ale chtělo to přidat drsnější úmrtí, nějakou krev, větší drsnost – to se snad od westernů očekává, ne? Sice nepatřím mezi fanoušky westernu, ale poznám, které prvky tam patří a které ne. Ani bych tento snímek nedefinoval akčním výplachem. Jak už jsem zmiňoval, potenciál to mělo o mnoho větší. Celkově jsem odcházel z kina dobře naladěn. Na jedno shlédnutí to byla oddechová záležitost. Možná, že si to někdy ještě při správné náladě jednou pustím a to výhradně kvůli skvělé akci. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tato země kladla vždycky rovnítko mezi demokracii a kapitalismus. Kapitalismus a Boha. Stavíte se do cesty nejen pokroku a kapitálu. Stavíte se do cesty Bohu." Demagogický padouch Bogue mě bavil, stejně jako geodetické zaměření bojiště, rotační kulomet a vdova s koulema. Jenže to je tak všechno, neboť byl ukraden název, námět, hlášky i poměr živých k mrtvým hrdinům, což mě příliš nepotěšilo. Naštěstí jsou to multi-kulti sympaťáci a obě přestřelky se jim vyvedly, ale prostě se to mělo jmenovat nějak originálněji - třeba Šest statečných, Sedm hrozných nebo jednoduše Tenkrát na jihozápadě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc hezký to je a dokonce mnohem oldschoolověji natočený než bych čekal (tempo), ale stejně jsem občas musel zíváním odhánět nudu; krátil bych klidně o půlhodinu. Mrzelo mě, že přestřelka v polovině filmu svou přehledností a atmosférou trumfla finální pistolnické inferno... [11. narozeniny MovieZone, Bio OKO] ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Slušnej western, překvapilo mě, že mi byli docela sympatický všichni ze sedmi statečných, čekal jsem že polovinu ansáblu budou tvořit nějaký no name herci bez charizmatu, ale všichni byli fajn. Nejlepší byla prostřední část filmu, kdy se zabydleli ve městě a učili vesničany střílet a podobně. Při závěrečný, asi půl hodinový přestřelce, mě dost udivilo, kdo z hrdinů přežil a kdo ne. 70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama