Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (775)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemá význam porovnávať s klasikou, tento remake si ide svojou vlastnou cestičkou a musím poznamenať, že viac ako dôstojne. Námet ochrany bezbranných ma nikdy neprestane baviť a už vonkoncom nie vo westernoch. Je tu výborná atmosféra, slušná hudba a dejovo je to vťahujúce, takže tých 130 minút ubehlo ako voda. Jediné čo mi tam trocha vadilo bola hlavná postava - Denzel Washington, ten sa mi sem moc nehodil. V tomto smere to bolo nedôveryhodné. Celkovo mám však veľmi pozitívny dojem. 75/100 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem příliš porovnávat s původní verzí Sedmi statečných, v níž se to hemžilo silným charismatem hereckých ikon zvučných jmen jako Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson či James Coburn, avšak nešlo to jinak. V prvních minutách nové verze jsem byl relativně spokojený a užíval si občasných odkazů na Sturgesův počin, z nichž mnohé prakticky kopírují kultovní western z 60. let. Nemohu si pomoct, ale zatímco v Sedmi statečných od Johna Sturgese má každá scéna své místo a svoji velkou výpovědní hodnotu, jež nachází obrovskou podporu v geniální hudební složce a perfektních hereckých výkonech, jež jsou mimo jiné determinovány excelentně napsaným scénářem plným nezapomenutelných dialogů, v novém zpracování mi přišla řada scén zcela zbytečných či rozvláčných. Antoine Fuqua si pro diváky naservíroval řemeslně zvládnutou podívanou, která ovšem nemá zdaleka ten spád a náboj, který učinil z původního filmu legendu. Chybí tu charismatické osobnosti a pamětihodné scény (jako je např. jízda s funebráckým vozem, zkoušení mladého Chica, první setkání s Calverou, či svým pojetím i daleko zábavnější nábor pistolníků do finálního komanda). Dočkáme se tu sice snahy ukázat i něco z minulosti hlavních hrdinů, což v Sturgesově počinu není, ale možná právě proto byla starší verze působivější, neboť dávala větší prostor divácké fantazii o sedmi hlavních pistolnících a jejich předchozím životě. Stačí si porovnat scénu s nožířem z roku 1960 a 2016. Zatímco v Coburnově pojetí je dodnes dechberoucí a správně "chlapská", v nové je pouze zdařilejším místem z celku. Ne, opravdu nechci hanobit snahu o remake klasiky, svým způsobem jsem se na něj těšil, byť se značnými obavami, jež se nakonec naplnily, avšak při sečtení všech kladů a záporů nemohu být s hodnocením vstřícnější. Nejde o špatný western, avšak nese-li název jednoho z nejlepších zástupců tohoto žánru, měl by být o několik levelů výš, než je Fuquův film. Inu, já se u sledování stihl i nudit, což by se v případě party kolem Yula Brynnera nestalo ani po desátém, pche třeba i pětadvacátém zhlédnutí. Stačilo by, kdyby jen zazněla legendární znělka "pa-papa-da, pa-pa-dada-da, pa dá, ta da, dý dááá" a už bych měl sto chutí si Sedm statečných znovu pustit. V případě stejnojmenného filmu z roku 2016 bych si mohl pouze zanotovat výše uvedenou melodii v těch málo scénách, v nichž zazněla a snažila se tak navodit atmosféru nepřekonatelné klasiky staré více než 50 let. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Když opomeneme naprosto zbytečný vznik remaku, tak se v mých očích jednalo o sledovatelnou záležitost. Dialogy byly sice psány pacienty lobotomického oddělení a děj vás zřejmě také úplně neoslní. Nicméně, celkem mě oslovilo obsazení jednotlivých rolí. V sedmičce nebyl nikdo, kdo by mě nějakým způsobem iritoval. Dokonce i hlavní hrdinka, která vypadala jako taková lepší verze Jennifer Lawrence, by za použití hada stála. Se spolusledovatelkou jsme hádali, který pán svého hada nakonec použije. Ona tipovala Pratta, protože byl největší fešák. Já jsem tipoval černouška, protože měl pravděpodobně největšího hada. Malinko mě iritoval snad jen hlavní záporák, který byl takový menší přizdisráč. Nejvíce jsem se ve filmu těšil na akci, od které jsem měl očekávání, že by v moderním westernu za něco mohla stát. Akce byla vynikající, té nemůže vytknout nikdo nic. Hudba byla taktéž velice solidní a akci skvěle doplňovala. Taktéž se snímek snažil zabodovat v každé domácnosti. Byl neskutečně multikulturní. Už obsazení černouška do hlavní role byl pořádný signál boje proti rasismu ve filmu. Myslím si, že je třeba tento boj vést, když už nyní máme prostředky. Myslím si, že hlavní příčinou částečného potlačení rasismu, byl právě nástup barevných filmů. Na konci samozřejmě následoval klasický kýč o neskutečné odvaze a hrdinství sedmičky statečných, ale nalijme si sklenku čistého vína. Kdyby za pány přišel nejdříve ten zlý pán a nabídl jim penízky, tak by s velkou pravděpodobností neměli nejmenší problém stát na druhé straně zákona. Toho bezobsažného kecání tam bylo přeci jen trošku moc, takže se přikláním spíše ke třem hvězdám za tři přeživší. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Slušnej western, překvapilo mě, že mi byli docela sympatický všichni ze sedmi statečných, čekal jsem že polovinu ansáblu budou tvořit nějaký no name herci bez charizmatu, ale všichni byli fajn. Nejlepší byla prostřední část filmu, kdy se zabydleli ve městě a učili vesničany střílet a podobně. Při závěrečný, asi půl hodinový přestřelce, mě dost udivilo, kdo z hrdinů přežil a kdo ne. 70% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1960 jsem neviděl. Jednoduchý důvod: Většinou když je něco strašně hypeované tak se mi to potom tak na 80 procent moc nelíbí. Proto k tomuto remaku přistupuju trochu jinak. Ale tento film mi vyrazil dech. Je to ten správný temně špinavý western který se ničeho nebojí. Uchvacuje to od začátku do konce a rozhodně pomáhá že tým sedmi statečných je rasami přeplněný (Afroameričan, 3 běloši, asiat, mexičan a indián). Film se dá rozdělit na 3 částí: Shánění členů Sedmi Statečných, příprava na boj a finální bitva. Každá část je svým stylem jiná a rozhodně to filmu pomáhá. Úplně skvělé to jistě není. Filmu se dá upřít jemné zdržování ve finální fází a pár věcí by se ještě našlo. Sedm Statečných ale překvapuje především tím, že ten kdo čekal zbytečnou výplachovku dostane zajímavý western. Ale originál jsem neviděl takže k tomu prostě přistupuju jinak................... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Filmovalo sa v Novom Mexiku, Arizone a tiež v Baton Rouge v štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama