Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Hundert, profesor ze staré školy, zjistí, že jeho svět, který má pevně pod kontrolou, je otřesen a neúprosně změněn ve chvíli, kdy do jeho třídy vstoupí nový student Sedgewick Bell. Začíná nelítostný souboj dvou mozků, který přeroste v úzký vztah mezi studentem a učitelem, ale pro Hunderta také v životní lekci, která jej bude pronásledovat ještě o čtvrt století později. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Radim 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film ze školního prostředí. Kromě již tradičně skvělého Kevina Klina mě velice příjemně překvapila dětská, nebo raději pubertální role Emile Hirsche, za zmínku stojí také exteriéry co do atmosféry a barev. A že konec filmu trochu sklouzává do moralizování? Nevadí (alespoň mně), jestliže je zabaleno do takovéhoto hávu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

William Hundert (Kevin Kline) je učitelem antické historie na škole svatého Benedikta (to je taková ta chlapecká internátní škola). Svým žákům se snaží nejen předat své vědomosti, ale také je naučit cti a formovat jejich charakter. Než do školy nastoupí Sedgewick Bell (Emile Hirsch), syn vlivného senátora, tak se mu to i daří. Ale Sedgewick je pravým opakem svého učitele, neposedný kluk, jemuž se dostává skrze svého otce podpory od zbytku školy. Profesor Hundert ale cítí, že v mladém chlapci něco bude, a pokusí se v něm vzbudit zájem o učivo za pomoci soutěže o titul Julia Caesara... Kromě skvělého hereckého výkonu Kevina Klina (role klidného profesora antiky mu skvěle padne), krásné hudby Jamese Newtona Howarda a barevnosti celého prostředí film přináší i jednu zapamatováníhodnou myšlenku: "Cena života se neurčuje podle jednoho neúspěchu, nebo ojedinělého úspěchu..."... Podobně jako jiný Klinův film Dům života na mně Klub vyvolených hodně zapůsobil.. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Profesor Hundert se přes historii snaží vštípit své třídě i význam slov morálka a čest, ale narazí u hajzlíka Bella. Profesorovo rozhořčení trvá jen do chvíle, než se setká s jeho otcem- senátorem. Pochopí, že problém je někde jinde a "záchranu" Bella pojme jako svoje poslání. Přináší mu radost, když snaha nese svoje ovoce, rmoutí se, když selhává. Film má scénář, který se hemží výroky o cti, ale je napsán tak, že slovo "čest" je vždy použito v pasujícím kontextu a tak nezvedá žaludek, ale motivuje k zamyšlení. Podnětný film, zvlášť v dnešní bezpáteřní době, ale obávám se, že ti, kteří by měli, se za nos nechytnou. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nechybělo moc a z filmu byl jen další snímek ze školního prostředí, který jde nejvyšlapanější pěšinou a nechá nás sledovat, jak chápavý profesor odhadne kvality jednoho žáka a svým zájmem mu pomůže najít ten správný směr. To už jsme ale viděli mnohokrát a rozumně je nám tak odvyprávěn příběh, ve kterém pravě snaha takového profesora selže a on je se svou prohrou ještě nakonec konfrontován. Emile Hirsh si v jednom roce střihl roli studenta hned dvakrát a zatím co ve SKANDÁLu V KATOLICKÉ ŠKOLE s Jodie Fosterovou si zahrál toho slušnějšího, který je k vylomeninám sváděn, tady je za hlavního aktéra a své role se zhostil svým standardním způsobem, s přehledem, stejně jako Kevin Kline role profesora. Film vznikl podle knihy Ethana Canina The Palace Thief. 80% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kevin Kline v roli vynikajícího a charakterního učitele se ve své třídě potkává s nadanými žáky, které představují mladé herecké naděje současnosti. Je tu Jesse Eisenberg, který si i zde střihl chytrého šprtíka, Paul Dano v jedné ze svých kladných rolí a v neposlední řadě také Emile Hirsch. Ten představuje asi ten nejzajímavější charakter, u něhož až do posledního okamžiku v závěru snímku netušíte, jaký vlastně je, a co to na nás pořád hraje. Snad jediné, v čem mě snímek lehce zklamal, jsou charaktery studentů. Myslela jsem, že budou barvitější, rozmanitější a zatím mi všichni přišli stejně hodní, pilní, poctiví a slušní. Žádní buřiči ani třídní hvězdy. Ale jelikož ten hlavní zde měl být Emile Hirsch, na ostatní se už příliš nedostalo. Možná to byl záměr a možná prostě ti ostatní zůstali tak trochu upozaděni. Tak jak tak, jedná se o příjemný snímek a také jeden z těch filmů, díky němuž jsem se dozvěděla něco nového, což je na filmu jedna z nejlepších věcí. Dokáže člověka obohatit, dozví se o dosud neznámých skutečnostech, událostech, osobnostech, činech a celkově si rozšíří obzory. No, řekněte, slyšeli jste někdy o někom tak nesmyslného jména, jako je Shutruk-Nakhunte?:) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama