Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Legas 

všechny recenze uživatele

Film začíná slibně. Poutavé exteriéry i interiéry, známé herecké tváře, sympatický humor. Se samotnou plavbou po Nilu film začíná postupně ztrácet glanc. Nejdříve začne trapnými postupy značkovat potencionální vrahy, kterými jsou všichni, a tím i ukáže na oběť ještě před tím, než je zabita. Následuje Pierrotova obrazová rekapitulace, že vrahem může být kdokoliv. Následně si všechny pozve do salónku, aby mohl svým chytrým vyprávěním odhalit vraha (jak trapně obehrátá situace). Následuje stupidní pointa, značně nevěrohodná a hloupá, pěkně zapadající do regálu knižních detektivek pro nudící se maminky a babičky. Navíc motiv celé vraždy je pro detektivky nechutně typický (klišé jak blázen!!). A tak hezky to na začátku vypadalo. Ach jo!! ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Vražda v Orient expresu je od Agathy Christie moje nejoblíbenější dílo. Po včerejšku, ale těsně vede Smrt na Nilu. Peter Ustinov byl stejně vynikající jako původní Albert Finney. Velmi mu konkuroval skvělý David Niven, nesnesitelná Angela Lansbury, psychotická Mia Farrow, vyčůraný George Kennedy, drzá Maggie Smith, které dnes přeji vše nejlepší, či bohatá Lois Chiles mnou známá z Bondovky Moonraker. Režie Johna Guillermina byla vynikající. Scénář perfektně propracovaný, nechyběl typický britský humor ani tvrdé scény. Krásná kamera a výprava. Maestro Nino Rota se opět předvedl jako jeden z nejlepších skladatelů filmové hudby. U mě to nejlepší hodnocení. Nejlepší scény jsou výslechy jednotlivých pasažérů, kobra a rozluštění případu v salonku. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna len priemerna detektivka, ktora ma sice dobre herecke osadenstvo ako Lois Chiles /Moonraker/, Bette Davis /What Ever Happened to Baby Jane/ a samozrejme Petera Ustinova, ale v strede filmu sa najde tolko nudy, ze hruza je pozerat to vobec. Kulisy dobre, ale nuda zase dostala prilis vela priestoru : 56 % ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Nějak nejsem schopna přijít netelevizním a 'nesuchetovským' Poirotům na chuť, tenhle mi připomínal ze všeho nejvíc pruského důstojníka na odpočinku, nikoliv distinguovaného snobského Belgičana. Jinak je Smrt na Nilu zdlouhavá, nudná a i přes hvězdné zastoupení má překvapivě necharismatické postavy. Alespoň že půvab Olivie Hussey byl jako vždy osvěžující. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Ustinova v téhle roli nemám rád, ale na druhou stranu jsem jak několik dílů seriálu se Suchetem, tak tenhle film viděl v originále: Ustinov mnohem zřetelněji vyslovuje. Ale to jen taková poznámka. Se Suchetem byla natočena ještě jedna verze tohoto příběhu: není zdaleka tak zábavná, ale předlohy se drží mnohem věrněji. Tato verze je, kromě ústřední postavy, mnohem lépe obsazená, neodolatelné je tango Davida Nivena a Angely Lansburyové a scénky Bette Davisové s Maggie Smithovou...______SPOILERY:_____ Ti z vás, kteří mají problém s koncem - plán vymyslela celý ona a jeho přesvědčila, aby jí pomohl. On je evidentně pod velkým tlakem, má zranění a spáchal vraždu, takže to na konci už prostě nevydrží... ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Poté, co na postavu Linnet Ridgeway (Lois Chiles) málem spadne obří kámen, doporučuje jí doktor, aby si šla odpočinout, aby se večer mohla podívat na památky v Abu Simbel. V následjící scéně už je Linnet se Simonem (Simon MacCorkindale) v Abu Sibelu. Překonat vzdálenost 250 mil mezi památkou v Karnaku, kde spadnul kámen, a Abu Sibel by však za jedno odpoledne zvládnout parníkem nemohli. (Hopkins)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama