Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Část o přežití v mrazivé divočině nepřinesla nic nového, ale to drama odehrávající se poté pro mě vystřelilo film ke čtyřem hvězdám. Kate Winslet miluju a mohla bych se na ni dívat v čemkoliv. ()

spageta 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdičky. Příběh typicky hollywoodský, žádná velká originalita. Líbil se mi celkový spád filmu, který začal napínavou scénou a tempo si držel až do konce. Nejkrásnější na tom byla příroda a ty nádherné scenerie hor, lesů, sněhu... To jsem si užívala asi nejvíc. Love story hrdinů byla slabší, konec to zazdil. Myslím si, že tento snímek měl na víc, našlápnuto měl pěkně. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Nechtěně zábavné ... tak trochu Jeníček s Mařenkou na tripu. Puma útočící jak tygr. No, zaplať pánbůh, že medvědi v lednu spí. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Toto je typ filmu, na ktorý sa oplatí ísť do kina. Ja som tam sama presvedčila, že strašne záleží od toho, s kým a v akej spoločnosti film pozeráte. Na babskú jazdu sa tento krásny zimný filmík výborne hodil. Na kombináciu Idrisa a Kate sa príjemne pozerá, teda na neho ešte trošku lepšie, ako na ňu...Veľmi pekne natočená romantika obohatená miernou dobrodružnosťou v okúzľujúcej prírode. Nezaradila by som však tieto filmy k filmom, ako Stroskotanec, či Prežiť. Osobne tieto snímky milujem, spolu so skoro pravekým Zázraky sa dejú, ale Hora medzi nami nepatrí do tohto žánru, aj keď sa na prvý pohľad tak tvári. Skorej by som povedala, že to je mierne originálnejšia a kvalitne natočená romanca, čo pociťujeme skrz celý dej a koniec je k tomu len čerešničkou na torte. Tento fakt však aj ovplyvňuje nereálnosť niektorých skutočností vo filme, ktoré ho okrádajú o chcenú dobrodružnú atmosféru. Celkovo som spokojná, aj keď pozerať ho v inej atmosfére by mu na hodnotení ubralo. 4* ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Survival romance, teda spíše romance nežli survival. Nějaké ožírání lidských kostí, dvojité vidění, šílenství v podobě blížící se studené smrti tu nečekejte. Dva hezcí lidé neurochirurg a fotografka se ocitají v blbý čas na blbém místě. Pro slzící zamilové páry slušná i když předvídatelná věc, pro dobrodruhy nezáživné či nešokující. Postavy nějakým způsobem sestupují z horského zajetí do údolí zaobírající se city k sobě navzájem a jestli si dobře pamatuji, mělo jim to trvat nějaké 3 týdny. Na filmových postavách to bohužel nebylo znát, že by nějak strádali, krom hezky naaranžovaných omrzlých řas a rtů. Nijak jsem to necítil a pejsek jakbysmet. Vesele si tam stále hopsal plný energie a hravosti v třičtvrtě metrovém sněhu. Pro jistotu použili při natáčení dva psíky. :) Adrenalinové momenty, zima, únava, nervové kolapsy, nedostatek potravy, kde nic tu nic a hezky nasnímané kopečky už jsem viděl jinde. 55% ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic světoborného, ale musím uznat, že to vypadalo docela nadějně. Podle mě existují výtečné filmy, ale i propadáky, tohle nebylo ani jedno, ani druhé. Příběh sám o sobě dost silný, zpracování hodně slabé. Na začátku se to rozbíhá celkem slibně, poté začne děj jakoby stávkovat a člověk se hodnou chvíli neposune v příběhu vpřed. Potom, když už se konečně něco dít začne, uběhne to až příliš rychle. Uvažuji, jaké hodnocení mám napsat, co se mi vlastně na filmu líbilo a co naopak ne. Tady se asi chvíli pozastavím, film má hodně silný a emotivní námět, vynikající herecké obsazení, zápletku, kterou by mu kdejaký román mohl závidět, ale zpracování, popravdě, za moc nestojí. Ty dialogy, ta dějová linie, prostě absolutní propadák. Něco se tady táhne, stále se dokola opakuje a závěr nepřichází. V několika momentech se to tvůrci snaží nějak dát dohromady, pozvednout a doladit. V dalších okamžicích se však propadají stále hlouběji. Navíc konec je koncem sám o sobě, tohle by snad nevymyslelo ani největší jelito. Proto je mé hodnocení o krapet horší, než by si, alespoň podle mě film zasloužil.Film doporučení asi nepotřebuje, myslím si, že kdo má zájem si jej pustí. Ony osoby však musím varovat, ničeho extra se, alespoň dle mého názoru, nedočkají. ()

kristynca 

všechny recenze uživatele

Bylo to takový jako přibržděný, málo drsný... Kvalitní herci něco stojí, sníh drahej, máslo drahý... Někde holt museli slevit. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný film, který vytváří místy až mrazivý pohled na skutečnost, že jste někde samotní uvíznuli uprostřed zasněžených hor po pádu letadlem. Dějově nic až tak neočekávaného, co jiného taky dělat za takovéhle situace než se zaměřit na vzájemné vztahy muže a ženy, jejich postoje, odhodlání přežít a to všechno v kombinaci se zamilováním i láskou. Prostředí kanadských hor působí opravdu krásně, i když to určitě představovalo spousty rizik kolem lavin a mrazu. Místy dokáže film dost působit na city diváka, který to nebude mít lehké. Další dobrá věc, která byla zpestřením, byl psí přítel zesnulého pilota, který s nimi putoval až na samý konec. Závěr už naznačoval, že by to nemuselo mít až takový happy end, ale naštěstí vše dobře dopadlo. Muzika od Zayn, která běžela až v závěrečných titulkách, mohla být použita už před koncem, když se zamilovaní Winslet a Idris rozběhli k sobě zpátky. Dlouho jsem nic z takového prostředí neviděl, herci to sehráli dojemně. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pár v údajném extrémním ohrožení života v opuštěné divočině po pádu letadla. Na to, jak je to rozehrané následuje těžká nuda s nemožně útulnými zastávkami tu ve vkusné jeskyňce, tu v pohodovém srubu s krbem, kde oba protagonisté (stále bezvadně vypadající i po třech týdnech bloudění zasněženou údajnou "divočinou") propadnou zdivočelému sexu. Přišlo mně to strašně blbé. Ale Kate mám vcelku rád, Idris je také v pohodě a krajinka byla pěkná ...proto 40%... ()

Dejwosz 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný příběh, nedotažené motivace hlavních postav, naivní hra s emocemi, primitivní a neoriginální příběh. Oceňuji snad jen pokus o dohrání příběhu po navrácení se do běžného života. Nevím jestli je úplně fér vůči divákovi, když hudba z většinivé části utváří a tlačí emoce. No, ale krajina byla hezká a na kameru se taky občas hezky koukalo. Škoda. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Hlavně nečekejte žádnou pořádnou akční jízdu ve stylu Everestu! Dostanete "pouze" romantické drama. Každopádně herecké výkony jsou tu parádní a doplňuje to tu hlavně silný příběh, ale nevím jestli to úplně splnilo potenciál, který to mělo. Film má také spoustu (ne)logičnosti a tohle všechno mě jen utvrzuje v tom, že mám z tohoto filmu rozpačité pocity. Slabší 3* ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem v kině dostal přesně to, co jsem čekal. Nic víc, nic míň. Naštěstí se mi podařilo už dopředu přesvědčit sebe samého, že ryzí survival drama se konat nebude. Jasně, že náraz nohama po 100-metrovém sjezdu na zmrzlé pláni přímo do skály neskončí odfrknutím, postavením se na nohy a pokračováním v cestě, jasně, že potkat přímo na hřebeni velehor v lednu pumu, která ti "náhodou" zajistí jídlo na dalších 10 dní, je holý nesmysl, a jasně, že v těchhle podmínkách vážně není taková prdel rozdělat a udržet na pohodu plápolající oheň. Kate Winslet má na ty Chucky Norrisy (resp. v tomto případě Beara Gryllse) prostě štěstí (viz např. Prodloužený víkend). Když ale odhlédnu od této survivalové pohádkovosti, je "The Mountain Between Us" skvěle natočený film v úžasném prostředí, s fascinující kamerou a mimořádně uvěřitelnými, nebojím se říct excelentními, hereckými výkony jak právě Kate Winslet, tak i Idrise Elby. Proto mu onu "pohádkovost" do jisté míry odpouštím a ty 4 **** posílám. ()

Shamusss 

všechny recenze uživatele

Z ranku natural survival filmů patří tenhle k lehce podprůměrným. Jedno omleté klišé za druhým. Pomohlo by, kdyby byly hlavní postavy o trochu sympatičtější. Takhle po celou dobu filmu doufáte, aby hlavně přežil ten pes. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Kate je nejlepší.. nej a nej. Jí věřím každou roli a věřím jí tady tu beznaděj, konec sil, vyčerpanost i zamilovanost. Zkrátka tenhle kousek se mi trefil do nálady, do správného času a celý jsem to prožila s nima. A konec? Jeden z těch fajn kýčů, který miluju včetně hudby. ()

Untentrauer

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, jak tento film hodnotit, abych mu neuškodil jen proto, že romantické filmy moc nemusím. Osud dvou lidí spojí nehoda malého soukromého letadla, které si pronajmou kvůli obsazenosti dopravních linek. Ocitnou se tak v zamrzlé divočině uprostřed ničeho. Nečekejte žádný survival thiller. Tomu se film ani zdaleka neblíží. Je to spíš pouhá procházka přírodou kdy se režisér snaží o emotivní spojení obou hrdinů. Snaží se přiblížit divákovi co mezi nimi vzniká. Ale bohužel na to jde špatně a nestojí to za nic. Jako dobrodružný film to nestojí za nic, protože ty scény, které se o nějaké to dobrodružství snaží tam jsou vyloženě nuceně přidány, aby to nebyla opravdu jen procházka zasněženou krajinkou.... Jako survival je to úplný brak. Thriller? Ani náhodou. Romantika ano ta tam je. Proto odrazuji všechny, kteří od tohoto filmu čekají něco podobného, jako je ve skvělém filmu: "Přežít" nebo "Na ostří nože" důrazně vás varuju není to takový film a nekoukejte na to! Naopak pro romantické duše to bude asi pěkné pokoukání. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem necekala. Cekala jsem prumerny dobrodruzny film, dostala jsem petihvezdickovy. Dobrodruzna cast 5/5, romantika 5/5, priroda 5/5, pribeh 5/5. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím co jsem čekal, ale toto mě celkem zklamalo. Ústřední dvojice funguje tak zpola, emoce jim moc nevěřím, jen ten pocit chladu. Romantické? Trochu. Dobrodružné? Vlastně moc ne. Thriller? To už vůbec. Celý film jsem měl opravdu problém uvěřit, že to, co herci předvádí, se děje doopravdy. 50% ()

Reklama

Reklama