Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

runner85 

všechny recenze uživatele

Nepochybne je to velice silný film ktorý má aj na priek svojej iba 62 minutovej dĺžke má čo ponúknuť. Aké to môže byť keď šikanátor šikanuje šikanátora? Neviem teda ako ženy ale mňa nikdy nenapadlo si robiť nahé selfie a ukladať si ich do pc respektíve mobilu. Ale určite sa to deje, šak aj hviezdy filmového plátna to robia ... a ako by povedala moja obľúbená " Bych ty internety stejně zakázala" :D :D P.S 1 pôvodne som chcel dať za 4*. Dôvod bol taký, že mi tam chýba troška nedotiahnutý koniec, ale no čo ... P.S 2 neviem prečo ale mne to veľmi nápadne pripomínalo film Panic Button :D :D ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Povinne premietnuť všetkým detiskám na druhom stupni ZŠ, u ktorých sa začínajú prebúdzať pubertálne maniére spojené so šikanou a nezodpovednosťou nad vlastným konaním - či už v reálnom alebo virtuálnom svete. Takéto filmy ako Cyberbully mám nesmierne rád, lebo po celý čas je človek v napätí ohľadom vývoja deju a reakcií hlavnej postavy na nové a nové vydieračské výzvy. A navyše, celá téma filmu by mohla pomôcť zamyslieť sa dospievajúcej mládeži nad dôsledkami vlastného konania. Možno si teraz každý pre istotu zalepí senzor na kameru :) Inšpirácia u Phone Booth je nepochybná, ale našťastie premietnutá do iného prostredia. Čo dodať? Skvelý film, ktorého jedinou slabinou je snáď len krátkosť času, kľudne by som vydržal aj ďalšiu pol hodinu... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Neskutečně jednoduché. Jedna místnost - jedna osoba - jeden pc - jeden mobil. Neuvidíme naživo nikoho jiného, než Casey - ostatní jsou pouze hlasy za dveřmi či v telefonu, či textové zprávy. Jsem neskutečně vděčná za to, že jsem se narodila ještě v době bez mobilů a bez obdobné závilosti - že to, co není zveřejněné, jako by se nestalo. Ten film jsem měla na doporučení a rozhodně ho doporučuji dál. Je to poučné, herecky skvělé a pardon - přestože nemám ráda happyenedy - v tomto případě s tím souhlasím. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

[SPOILERY] | Aj s dvoma postavami dokážete vypracovať emotívnu drámu. Primitívny nápad ,no spravený veľmy originálne a sofistikovane. Dej nebudem moc prezrádzať ,pretože by som vyspoileroval polku filmu. | | V jednoduchosti ide ,ale to ,že herečku Maisie Williams (ktorá aj z mála dokázala v tomto filme vytvoriť precítenú postavu) začne otravovať nejaký týpek na nete a začne jej vyhrožovať ,že ak nebude plniť ,čo jej povie zverejní jej nudes. Pripadá vám to až moc jednoduché? Presne na tom to celé stojí. Dôležité nie je ako film vyzerá ,alebo kolko má postáv ,ale ,čo chce film povedať a akým spôsobom to zrealizuje. A film Cyberbully svoju realizčciu zvládol dokonale. Film často prepína medzi obrazovkou počítača a reálným prostredím. Btw film sa odohráva len v jedinej miestnosti a je postavený hlavne na dialógoch ,takže ak nemáte radi príliš dlhé kecanie tak sa na to ani nepozerajte. V celom filme sa ocitne iba jediný jumpscare ,ale aj ten ma svoje odôvodnenie - okolo tej 14. minúty uz to začína byť chrápačka a bum!...vyskočí na vás jumpscare ,ktorý vás prebudí vďaka čomu budete od tohto bodu v neustálom vytržení a napätí čakať ,čo sa bude ďalej diať a kedy príde ďalší jumpscare. Koniec je možno až moc lineárny happy-end ,ale na konci budete v takých rozpakoch ,že nebudete vedieť ,čo si máte myslieť. A este viac v rozpakoch budete keď zistíte ,že veľa scén bolo inšpirovaných jednou skutočnou youtuberkou ,ktorá natáčala videa pomocou viet napídaných na papieri ,predtým než spáchala samovraždu (kto videl film pochopí). | | VERDIKT: Cyberbully je vážny film o kyberšikane ,ktorý svojím spracovaním predbehol väčšinu filmov z found footage žánru. Film si neužije každy ,hlavne tí ,čo nikdy nezažili šikanu tento film nepochopia. Nebál by som sa povedať ,že je film dosť artový ,ale 60 minút vám uplynie ako voda ,takže mi to nepríde ako stráta času. Presne takto som si predstavoval ,aby dopadol film Unfriended ,no miesto perfektnej prepracovanosti ako tu som vtedy dostal iba neskutočne odfláknutú robotu. Za neskutočnú Maisie Williams a záhadného hackera dávam 90% - naserte si tí ,ktorí nesúhlasíte! Ja milujem amatérske filmy! | ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Paráda. Celý film sa odohráva v jednej miestnosti, celý dej je vlastne dialóg medzi hlavnou postavou a hlasom z počítača a hlavná myšlienka by sa mohla zdať ako to otrepané a nanútené "toto nerob!" Napriek tomu ani na okamih snímok nestratil moju pozornosť a nemala som pocit, že by kázal či moralizoval. Casey nebola jednotvárna hrdinka ani záporáčka, ale ukázala mnohorozmernosť, vďaka ktorej sa s ňou divák dokázal identifikovať, a preto sa možno zamyslel aj nad svojím vlastným správaním na internete. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený snímek, zobrazující stále více se rozšiřující problém tzv. "kyberšikany". Málo kdo z Vás co používáte počítač ví, že někteří lidí jsou schopní nabourat se vám do vašich zařízení tak, že ztratíte prakticky všechno soukromí. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Velmi husté, velké psycho! Maisie je opravdu velký talent a hodinovku utáhne sama úplně v pohodě :-) Tohle je rozhodně překvapení roku. Jediné, co mi zážitek kazil bylo to, že jsem k prozření došel o 30 minut dříve než hlavní postava, což ovšem není nic závažného a z 100% to hazí na něco mezi 90% a 95%. Je to jednoduše bomba jednohubka, která má přidanou hodnotu v podobě toho, že po jejím skončení si můžete se spolu-divákem tak dvojnásobnou délku filmu povídat o tom, jak a proč to takhle skončilo a co se po konci mohlo stát ;-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Každá legrace na úkor druhého něco stojí. Obzvlášť, když se to provádí na internetu. I tady platí známé rčení: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.Téma tohoto moralizačního snímku: Kyberšikana. Snímek by se dal svým způsobem označit jako one girl show. Maisie Williams v roli pubertální Casey, která se na internetu stane obětí někoho neznámého, na sebe vzala nelehký úkol, ale zvládla to. Příběh svým přirozeným vývojem postupně ukazuje, že to zas tak jednoduché není, jak by se zpočátku na první pohled mohlo zdát. O Maisie se dozvíme věci, které šokují i jí samotnou. Komorní příběh odehrávající se v pokoji mladé teenagerky před notebookem vytvářející dramatizaci převážně v konverzaci a v atmosféře emocí a traumatu. Tomu dopomáhá doprovodná poetická hudba přesně trefují se do dané situace vysoce zdůrazňující význam každé scény. Stalker vs. oběť. Příběh zvýrazňuje naprosto reálné situace, které se bohužel v internetovém světě dějí dnes a denně. Sami to vidíme na nejznámější sociální síti Facebooku a ruku na srdce, nikdo se nad tím ani nepozastavíme. Tohle je film, který by měla povinně vidět převážně mládež. Hlavní myšlenka? Nikdy nikdo nevíme, čím si v životě prošel či zrovna prochází ten, z koho si na internetu nejen děláme legraci, ale doslova a do písmene společensky ponižujeme. Může to mít naprosto katastrofální dopad. Snímek je v jednoduché formě cílený na jednu z mnoha závažných problematik dnešního světa. A svojí výpovědní varovnou hodnotu má na 100%. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Po ukončení filmu jsem vstal a začal tleskat. Ta holčina známá jakožto "Arya Stárková" předvedla něco na filmové scéně tak fantastického. Jedna hodina přemýšlení o svém já, doznávání svých chyb, rozebírání psychiky charakteru. To je velká herecká výzva pro kteroukoliv herečku na světové úrovni. A zvládla to 18-ti letá holčina. Můžeme jen spekulovat o tom jestli je to dar Starých či Nových bohů, ale o té holčině ještě uslyšíme! Ke dni 14.7. 2015 zatím nejlepší herecký výkon tohoto roku! 98% ()

nattyxh 

všechny recenze uživatele

Zrušit facebook, odinstalovat instagram, vymazat všechny fotky z galerie, být navždy offline.. To vše se mi honilo hlavou. Výbornej film pro všechny závisláky na fb a taky pro online ,,děti,, kteří nevědí, co se ti na internetu všechno může stát. Doteď nad tim přemýšlim, takže si myslim, že film na mě hodně zapůsobil... Maisie zahrála svou roli skvěle a já se do ní vcítila a prožívala tu psycho hrůzu s ní. Doporučuju všem, kteří žijou internetovým světem :) ()

filmovyfan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokáže mrazit, ale zároveň si myslím, že by se měl povinně promítat na školách. Hlavním tahounem celého filmu však byla Maisie Williams, která dokázala hrát hodinu vlastně úplně sama a to tak fantastickým způsobem, že pro mě už se definitivně "odtrhla" od role Aryi Stark, kterou mohla být pro miliony lidí už na vždy a mohla tuto roli za sebou táhnout jako kouli na noze. Už se moc těším na její další herecké výkony. Pro mě je Maisie velmi talentovanou mladou herečkou a nadějí světového filmu od které, můžeme očekávat velké věci. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zaujalo hned od začátku, a navíc je tento snímek dalším důkazem toho, že i s málem se dá natočit až bravurně psychologický thriller podobně jako Pohřben zaživa, Locke aneb Noční jízda a tak podobně. Akorát ten konec mohl být trochu více propracovanější, přesto jsem byl spokojen. ()

korela 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení na televizní obrazovce za dobrých pár let. Až se mi tomu skoro nechce věřit, jak dobrý film se dá vykouzlit z jedné herečky v jedné místnosti. Navzdory tomu, že střídavě sledujeme obličej hlavní postavy a počítačovou obrazovku to rozhodně není nudné, dokonce je to mnohem napínavější, než většina ostatních thrillerů, co mají k dispozici mnohem víc. Z velké části film pochopitelně stojí na hereckém výkonu Maisie Williams, která už ale dávno prokázala, že je jednou z nejnadějnějších mladých hereček současnosti a nezklame ani tady. Co se života dnešních teenagerů týče, tvůrci to překvapivě dobře trefili, žádné přešlapy s používáním slovníku, který byl moderní před dvaceti lety a podobně. Je to dramatické, nabité emocemi, přesvědčivé a překvapující a víc od dobrého dramatu/thrilleru nečekám. Aktuální problematika, ukazující, jak snadno se dnes může jen trochu neopatrnému člověku rozpadnout svět, sehrává hororovou a zároveň varující složku, a přemýšlivému divákovi předhazuje otázky, jak moc naše reputace na sociálních sítích ovlivňuje náš život, jak snadné je ji poškodit a jestli na tom vlastně doopravdy záleží. SPOILER - Naštěstí film neskončí přemožením zákeřného hackera, ale uvědoměním, že fotky na Twitteru neznamenají konec světa. Přesto mě trochu zklamal závěr, který by mohl prozradit něco víc, ne nutně o identitě hackera, ale o následcích spojených se zveřejněním všech fotek a videí, nebo o reakci okolí na tuto událost. Což ale nic nemění na tom, že film v daném oboru patří mezi špičku. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Pořádně hustý thriller. Dle mého názoru hackerem byl právě ten Steerpike, jehož Casey objevila v diskuzi, která dopomohla dívce k sebevraždě, hnulo se v něm svědomí, že na tom má díl viny a začal trestat ty, kteří s tím něco mají. Ale také to mohl být úplně někdo jiný, kdo si prostě vypůjčil identitu Steerpika, aby zmátl stopy. To se nikdy nedozvíme. Každopádně dobré varování pro všechny, kdo by chtěli trápit ostatní až k sebevraždě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který se narodil do internetové doby, mě Cyberbully nervovalo od samotného začátku až do konce. Uznávám, že to byla trošku přeháňka s tím hackerem, ale na druhou stranu film perfektně vykonstruoval příběh, který je nejistý od začátku do konce. A výborná Maisie Williams byla, jakožto pomyslná třešnička na tom nejsyrovějším dortu pod sluncem zakrytém šikanou, naprosto výborná. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Všemocností šikanátora přehnané, ale je to dobrý apel na to, aby lidi nepřisuzovali přílišnou váhu všemožným haterům. Diskuze jsou žumpa a lidé v anonymitě umí být velice zlí. Oceňuji dobré zvraty. Fakt mě to vtáhlo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle 5 let starý rest, který je překvapivě velmi fajn na to, že se jedná o televizní zpracování. Maisie Williams známější jako Arya zažívá nepříjemnou noc, když jí jeden anonymní hacker začne vyhrožovat leaknutím jejich osobních fotografií na internet. Film má pouhou hodinu a daří se mu stavět slušnou atmosféru, Arya hraje slušně a rozuzlení je poměrně překvapivé. V rámci FF,skype thrillerů Cyberbully rozhodně patří k tomu lepšímu a zjišťuji, že mě tahle forma zpracování i poměrně baví. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne,, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Reklama

Reklama