Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Derek 

všechny recenze uživatele

ridleyho je na tieto nezavazne filmy ktore si vacsinou da medzi mega projektamy dost skoda. vyzera to krasne, ma to dobru atmosferu a profesionalita je vidiet z kazdej sekundy filmu, ale je to len taka obycajna bachorka a nic viac. ako vravim ridley potrebuje epicku skalu a nadzivotne postavy vo svojich pribehoch, vtedy je najlepsi a nik nanho nema... ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Taký oddychový feel-good film, ktorý ale trošku pokazí prekombinovaný záver. Ridley Scott na svojom konte takýto film ešte nemá a očividne si ho s chuťou strihol, akurát posledných 15 minút dá celému filmu iný tón. Neočakávane a zbytočne. V tomto prípade by menej bolo naozaj viac. Nicolas Cage je tradične výborný (nepatrím k jeho odporcom - a úprimne povedané ich nechápem), Sam Rockwell nanešťastie nemá veľa priestoru. Alison Lohman však naozaj prekvapuje, hrá presvedčivo a v jej 23. rokoch jej ľahko uveríte, že má 14 (koniec, koniec...). Napriek trošku nešťastnému koncu mal film dobrú atmosféru a bavil ma (pričom obľubujem Cagea), takže pod štyri nejdem. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Přestože Scottovu filmu dominuje Nicolas Cage, který v posledních letech dobrými filmy zrovna neoplývá, tady mi seděl. Jeho na prášcích závislý a bez prášků mnohem zábavnější Roy, který najednou objeví dceru a ta mu změní život, mě opravdu bavil. Je to takový lehce nadprůměrný zábavný film, chvíli vážný, pak zase bláznivý, lehce romantický a je tam dokonce i dost dramatická scéna. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako prvé treba pripomenúť, že tento film má na svedomí Ridley Scott. To je lákadlo samo o sebe. Ak máte náhodou z ukážok traileru pocit, že ide o sentimentálne rodinné stretnutie, či nebodaj o nereálne bezstarostnú cukríkovú komédiu, ste na omyle. Skutky postáv majú svoje prirodzené dôsledky a s postupom deja je čoraz jasnejšie, že Royova idylka sa skôr či neskôr pokazí. Kazenie však dospeje k dosť originálnemu rozuzleniu a záver filmu patrí medzi najkrajšie, aké existujú. Na rozdiel od mnohých iných filmov uvidíme kvalitnú hereckú prácu aj pri vedľajších postavách. Sam Rockwell, ktorý hrá Frankieho je skvelý..Réžia a kamera sú na očakávanej vysokej úrovni. Tento film sa čo do kvality rozhodne medzi ostatnými nestratí. Ridley Scott natočil inteligentný, ale prístupný príbeh, ktorý je príjemným vybočením od hollywoodskych klišé. Ak si chcete vychutnať kvalitný dej v dobrom tempe a originálny záver, netreba váhať. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Že scénář ke Švindlířům není buhvíjak slavný, to je pravda. Pokud by se dostal do ruky nějakému byť jen průměrnému režisérovi, dopadlo by to asi o dost hůře. Jenže Ridley Scott je dokonce víc než nadprůměrný režisér :)) a tak ždímal, co se dalo. Výsledkem je film, který se do poslední chvíle tváří jako lehce odlehčené komediální krimi (a tato poloha mu velmi sluší), aby s vámi na konci lidově řečeno vychcal.)) Jen škoda, že Sam Rockwell nedostal víc prostoru. 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)
  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama