Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíš si byť istý tým, že ten, koho podvádzaš, v skutočnosti nepodvádza teba.“ PODVODNÍKOV nakrútil Ridley Scott (VOTRELEC, 1492: DOBYTIE RAJA) len preto, aby si oddýchol počas prestávky medzi vysokorozpočtovými historickými veľkofilmami GLADIÁTOR (2000) a KRÁĽOVSTVO NEBESKÉ (2005). A podľa toho aj vyzerajú. Odľahčená atmosféra verzus podpriemerný kriminálny dej, nakrútený „len tak“... akoby mimochodom a medzi rečou. Zopár solídnych hercov (McGill, Rockwell), jedno pekné dievča (24-ročná Alison Lohmanová ako štrnásťročná zlodejka) a jeden otravný Nicolas Cage v príbehu plnom viac či menej (väčšinou menej) pravdepodobných zvratov. P.S. Neskorší DOBRÝ ROČNÍK (2006) na mňa fungoval ako „oddych majstra“ neporovnateľne lepšie, ako toto čudo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nevtipná komédia, diváka neangažujúca psychlogická i rodinná dráma, a malý náznak thrilleru. Nudný žánrový hybrid s výborným Nicolasom Cageom. Vyústenie mi neprišlo ani tak prekombinované a zložité, ako nedôveryhodné. Síce dáva predošlému dianiu nejaký zmysel, ale nadšenie nevzbudí. Jedna zo slabších scottoviek. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tématicky poměrně neobvyklý Ridley Scott s filmem, který si doslova stojí za svým českým názvem. Podle hodnocení jsem moc nečekal, ale dostal jsem, kdyby už nic, Nicolase Cage v nejzábávnější formě jakou pamatuju. Jeho impotentní hraní alá zamračený čelo se nekoná ani náhodou, takže já jsem dostal možnost se parádně vysmát zlozvykům a neřestem jeho zdejší postavy. Příběh je dotažený do konce, navíc jsem ani finální zvrat neodhadl, takže jo, za mě určitě spokojenost a podivení se nad zdejším hodnocením. Allison Lohman sekunduje více než zdatně, Rockwell svůj standard. 75% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

o troch úspešných, ale zjavne náročných projektoch (Gladiátor, Black Hawk Down, Hannibal) si chcel Scott evidentne oddýchnuť a prvýkrát za svoju kariéru natočiť niečo hravejšie a odľahčenejšie. Voľba padla na príbeh podvodníka trpiaceho rôznymi fóbiami, ktorému sa pred dverami nečakane objaví dcéra, o ktorej nemal tušenia. Matchstick Men má toho veľa dobrého a v jednotlivostiach je občas neodolateľný. Vycibrený vizuál, peknú hudbu a výborne obsadeného aj hrajúceho Nicolasa Caga je miestami radosť pozerať aj počúvať. Celá táto námaha sa však rúca vinou nie príliš vyladeného scenára. Celé to šliape iba na pol plynu, nie je to ani poriadne vtipné, ani napínavé a záverečný zvrat zbaví film takmer všetkých sympatií a pri opätovnom sledovaní ničí predchádzajúcu príjemnú atmosféru. Diváci sa do kín nehrnuli a Scott sa vrátil k vážnejšej látke v podobe historického Kráľovstva nebeského. 7/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Švindlíři těží z několika originálních nápadů, Nicolase Cagea a především ze skvěle uvolněné atmosféry. Ta bohužel padne "překvapivou" pointou, která je sice nečekaná, ale rozhodně není toužená divákem. Naopak se jedná o jeden z těch případů, kdy by divák film nejraději vrátil a doufá, že by to pak celé skončilo jinak. Je to škoda, protože nebýt toho hloupého konce, bylo by mé hodnocení bezesporu o hvězdičku vyšší... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama