Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA The Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Zručně namixovaný koktejl kvalitní filmařiny, dobrého příběhu, správě moralizujícího námětu s hororovým nádechem a v neposlední řadě strhujících hereckých výkonů (zejména lahůdkového Pacina, který na sebe strhává veškerou pozornost)... A co je důležité, celý děj je precizně gradovaný, od svižného úvodu, až po grandiózní finále v Miltonově kanceláři nemáte důvod se nudit. Šmrncovní film, který s klidným srdcem doporučím filmovému laikovi i náročnějšímu divákovi. "Vanity, definitely my favorite sin..." 90% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Mohl si Taylor Hackford vybrat pro roli ďábelského Johna Miltona líp?? Al Pacino je naprosto dokonalý a o třídu převyšuje i snažícího se Keenu Reevse. Scénář je velmi dobrý, film vzdáleně připomíná Polanského Rosmary má děťátko, ale jinak se ubírá vlastní cestou a celé se to točí kolem té nejkrásnější repliky: "Ješitnost je můj nejoblíbenější hřích..." Kromě ješitnosti se dotýká i dalšího zajímavého tématu - bezohlednost. Kevin Lomax (Keenu Reeves) dělá všecko pro to, aby své procesy vyhrával, pravdu přechází s vidinou vítězství a dalšího zářezu na své právnické pažbě, dokonce nepřímo obětuje svou manželku, jen aby neprohrál proces. Snímek má dobrou atmosféru, která je dokreslena výbornou hudbou. Skvěle jsou skloubeny nadpřirozené prvky s realistickými a díky výkonu Al Pacina zřejmě začnu věřit na čerty..:-)) Závěr filmu je vynikající, skvělá pointa! ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Zvláštní variace na film s odměnou na konci, což je můj nejoblíbenější žánr, ale bohužel čím delší dobu film znám, tím víc mi přijde jako obyčejné béčko, kterému dochází dech. Možná filmu nerozumím proto, že hrubě diskvalifikuje jakýkoliv pokus o ženský prvek a hraje si jenom s plochými machistickými motivy. Al Pacino je regulérní ďábel, ale ne v této roli. A co se týče filmu o daemonu v nitra člověka, který končí písní Rolling Stones a je téměř v každém smyslu dokonalý, doporučuji Anděla smrti s Denzelem Washingtonem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neslaná nemastná mytologie, která je chvílemi doslova na odstřel kvůli faktu, že režisér dává moc velkou váhu realitě okolního světa se tu střetává se solidními herci a typicky jalovým scénářem středního proudu, jehož tvůrci se drží pořekadla " nevíme kde kdy jak - hlavně že máme Ala". Pacino je typicky řízkovitý frajírek s ohromující plejádou ksichtů, úšklebků a póz, kterého si jednoduše nelze nezamilovat a to i přesto, že tady hraje doslova krále záporáků. Škoda že Hackford je jen a pouze obyčejný řemeslník, který do jakéhokoli snímku o čemkoli nedokáže přenést potřebný drajv a dravost. Samotný Ďábel by to leckdy vskutku potřeboval. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim skouknuti jsem dal 4*, ale ted kdyz jsem to videl podruhy musim dat 5*. Nejspis je to tim, ze jsem film videl konecne v originalnim zneni. Rozhodne bych film neoznacil jako horor, ma hororovy prvky, to jo a v posledni pulhodine to vypada spis jak horor, ale presto to je porad hodne drsnej thriller. Navic se atmosfera porad stupnuje az se dostaneme do hodne hustyho finale. I kdyz ma film hodne promakanej scenar a peknou hudbu, porad by si nezaslouzil tak vysoke hodnoceni nebejt hereckejch vykonu. Keanu Reeves predvadi jeden ze svych nejlepsich vykonu, ale presto nema na Charlize Theron a Al Pacina. Charlize hraje fakt skvele a vyborne se meni od normalni manzelky po "blazna" a navic se ukaze naha. A Al Pacino predvadi neco neskutecnyho, role dabla mu skvele sedla a je fakt hodne brutalni. Ani mi nevadila delka filmu, protoze i kdyz jsem ho uz znal, tak jsem byl stejne napnutej. Po druhem skouknuti uz k tomuhle filmu proste nemam zadne namitky. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Aby se Charlize Theron dobře připravila na roli Mary Ann Lomax, trávila po dobu trvání natáčení hodinu denně v ordinaci psychoterapeuta, aby se naučila "vypadat jako schizofrenik". (Alfréda)
  • Do finálního sestřihu filmu se nevešla pikantní scéna z večírku výkonného ředitele Miltonovy (Al Pacino) firmy Eddieho Barzoona (Jeffrey Jones). Mary Ann (Charlize Theron) hledá svého muže Kevina (Keanu Reeves), když ji kdosi pošle do knihovny. Mary Ann tam narazí na tři lidi, kteří mají sex. Marry Ann z místa odejde poté, co ji jeden ze souložících vyzve, aby se k nim přidala. Přestože v konečné podobě snímku natočená scéna není, ještě více osvětluje pozdější podezíravost Mary Ann – vzhledem k tomu, co viděla na firemní party – vůči Kevinovi a jeho možné nevěře. (casyy)
  • Když je Lomax (Keanu Reeves) na konci filmu v Miltonově (Al Pacino) kanceláři, říká: „Je lepší vládnout v pekle, než sloužit v nebi.“ To pochází z epické básně „Ztracený ráj“ od Johna Miltona. (Kulmon)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama