Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 1

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (713)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Romantické drámy to nemajú u mňa ľahké. Striehnem na každú faloš, každé klišé, každý odklon od reality a už pri Nedotknuteľných som mal nepríjemný pocit, že ide iba o zahrávanie sa s divákom a jeho manipuláciu. A tento film bol na tom ešte horšie. Keďže patrím k vymierajúcemu druhu divákov, ktorí ešte nevideli ani jednu epizódu Hry s trónmi, bola mi hlavná predstaviteľka nielen protivná, ale aj neznáma. Ale aj keby bola na jej mieste iná, tie nedostatky scenára a mizerné dialógy by nezachránila. A keď k tomu pripočítam hrozný slovenský dabing, tak iba moja ohľaduplnosť zachránila film pred dvoma hviezdičkami, ktoré by mu slušali viac, pretože ho považujem nielen za nepodarený, ale aj za škodlivý. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

O tenhle film jsem se začala zajímat od okamžiku, kdy jsem zjistila obsazení a těšila jsem se. A můžu říct, že mě to vůbec nezklamalo, naopak mě příjemně překvapilo, jak to bylo dobré. Není to žádná ždímačka slz, film ubíhá naprosto přirozeně, herci jsou sympatičtí a ty role jim věříte. Soundtrack taky úžasný a Emilia Clarke byla navíc v hlavní roli naprosto úžasná. Jeden z mála romantických filmů, který stojí za shlédnutí a na který během deseti minut nezapomenete. 5* ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Než jsem tě poznala je film, který je v mnohých ohledech jiný než ostatní romantická dramata, a přitom využívá prvků, které se vyskytly již v jiných, jemu podobných filmech. Člověk tam cítil nádech Nedotknutelných skrze tu kvadruplegii, nicméně francouzský předchůdce hrál více na humornou notu, zatímco zde šlo spíše o rozvíjení vztahu mezi diametrálně odlišnými hrdiny a o vyrovnávání se s krutým osudem. Herecké obsazení bylo nadmíru sympatické, i když jsem si občas říkal, jestli to to vlnící se obočí Emilie Clarke myslí vážně, nicméně se mi na závěr filmu dostalo uspokojivého vysvětlení. Potěšilo mě obsazení Matthewa Lewise, který se dokázal vymanit z role Nevilla z HP. Rovněž jsem byl unešený ze soundtracku, hlavně ze songů Not Today a Unstedy. Zkrátka mile natočený snímek, který se odehrává v nádherném prostředí Anglie a nabízí pěkný příběh, který je možná na jednu stranu již okoukaný, nicméně i tak se člověk na to rád podívá a nechá se unést tím lehce naivním a roztomile podaným scénářem. ()

cvutak 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem poprvé na plátně uviděl ochrnutého Claflina ihned jsem si vzpomněl na Nesmiřitelní. Po shlédnutí musím konstatovat, že tyto dva filmy nelze srovnávat. Me before you, se snaží útočit na city. Je to taková normální romanťárna, ale myslím ze hodnocení 82% je nadsazené, ale k pohodovému večeru ve dvou se tento film hodí. Za mě 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle slaďoulinký mávání kapesníčkama ze mě sůl nedostalo. Jak se mám nekriticky dívat na herečku, která svým šíleným přehráváním dělá z hl. ženské role nenáviděnou pipinu? Je mi u zadku, že měla Emilia šklebení a dětinskou naivitu ve scénáři, když mi z její křečovitý mimiky cuká v zaťaté pěsti. Plakání na povel tentokrát nevyšlo, do kvalitních cukrkandlovejch dramedy to má tááákhle daleko. Zpátky na draky. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 56,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 208,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama