Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 1
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

Flagg 

všechny recenze uživatele

Nečekejte od toho hluboké sociální drama, vypněte mozek, a s velkou pravděpodobností budete (jako já) odcházet z kina spokojeni... ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe opäť skvelý a zatiaľ tohto roku aj najlepší blockbuster, s ktorým Spielberg priniesol príjemne nečakané prekvapenie. Presýtený trailerom, som to dokonca postupne vzdával. Chyba. Kino je v tomto prípade povinnosťou, nakoľko film s veľkosťou plátna rozhodne získava na kvalite. Ready Player One tak pre mňa vonkoncom predstavuje istú hranicu akceptovania prebytku a chaosu populárnej kultúry vo filme. Thumbs up! People come to the OASIS for all the things they can do. But they stay because of all the things they can be. 80% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dobré pro puberťáky a fanoušky počítačových her. Což jde mimo mne. Nicméně působivý vizuál, višší sociální přesah a veskrze sympatické obsazení. Kdyby to nebylo tak dlouhé, dala bych o hvězdu více, takto se to místy docela táhlo, na stranu druhou zapojení Kingova šíleného výtvoru dost dobré. 75%. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Odklon od knihy je v některých pasážích výrazný, ale nutno podotknout, že jedině ku prospěchu. Přeci jen, live action dračák, smažení starých arkádovek nebo recitování dialogů z Wargames by ve filmové podobě asi moc zábavné nebylo, proto se zde místo toho jede zběsilý automobilový závod nebo prochází dějem The Shining...ale o tyto konkrétní dějové rekvizity primárně až tak nejde. Důležité je především to, že Spielberg dokázal filmový Ready Player One podobně jako Cline ten knižní ukočírovat, a nenechal jej rozpliznout do nekompaktního slepence náhodných easter eggů, čehož jsem se v první chvíli poněkud obával. Ten film skvěle drží pohromadě, má vynikající videoherní tempo, maximálně vyladěnou audiovizuální stránku, a je nadšenou oslavou gamerství a geekismu stejně tak, jako hodnotných vztahů mezi lidmi. Jeden jediný element z knihy, který do filmové podoby přenesen nebyl, je dystopické zobrazení reálného světa. Tady lidi hrají Oasis především proto, že je to děsně cool, i když z knihy dost často dýchá závan toho, že virtuální realita je pro mnohé v podstatě to jediné hezké, co mají šanci zažít. Spielberg přesto s naprostou grácií zvládl nelehký úkol - adaptovat předlohu od nerda pro nerdy způsobem, aby i bez pochopení toho kolosálního množství fanouškovského servisu dostal divák působivý, funkční a především zábavný blockbuster. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Ve svých 18 letech bych tenhle guilty pleasure film asi ocenil víc, přece jen jsem mnohem víc pařil a byl ve věkové skupině hlavních hrdinů, ale bohužel už mi není 18:) Můj hlavní problém je velká naivita děje i postav + kvanta filmových klišé, který mě už opravdu lezou krkem, zejména pak opět zase znovu hlavní protagonista sirotek, kterému v dětství umřeli rodiče, žije ve špatných podmínkách, je to nikdo, aby pak nakonec získal dívku svého srdce (která i přes mírnou vadu je stále hot, jaká to klika pro Percivala), bohatství a slávu. Takže sice film má dobrý momenty (za mě hlavně Shining), ale celkově u mě na všech frontách v tomto žánru (guilty pleasure) vítězí například takový Mad Max Fury Road... ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Pop-kulturní odkazy naprosto super, ale bohužel víc toho film nenabízí. V jádru se jedná o velmi plochý film s předvídatelným příběhem a příliš okatým happy-endem. Postavy se většinou vůbec nevyvíjí, a když už, tak je to zase vidět na sto honů dopředu. Knihu jsem nečetl. PS: Každému hráči her je jasné, že nalezení těch 3 klíčů by zabralo dnešním hráčům asi tak den. Stačí se podívat na jakýkoliv release skutečné hry a co všechno tam hráči zkouší a jak rychle hru kompletně prolezou. Easter-eggy ve filmu jsou ještě tak banální, že 6 let je úplně někde mimo. Spielberg očividně není hráč. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Velepřekvapení! Bál jsem se a očekával film přesycený bezúčelným digibordelem. Nakonec všechno dává smysl a je to po všech stránkách tak skvěle zvládnuté, až se jednomu vkrádá do hlavy myšlenka, že ten Spielberg v sobě toho génia přece jenom pořád má. Shining část je naprosto dokonalá a filmová pocta zde dostává nový rozměr. Nejvíc fanboy film ever. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Špilas to zase dokázal! Ohromná pocta celé velké popkultuře a neonovým osmdesátkám, bombastický audiovizuál špičkové úrovně a spousta skvělých momentů. Ať už hrajete hry, posloucháte muziku nebo čumíte na filmy, srdce vám z Ready Player One určitě zaplesá radostí! ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel jen hloupoučká pohádka plná lásky, přátelství a podobných píčovin, zamaskovaná tunou popkulturních odkazů. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg dokázal, že pořád umí natáčet filmy a předvedl nám úžasnou podívanou s působivými efekty. Ready Player One je povedené sci-fi ve kterém najdeme spoustu filmových připomínek. A protože prý vyjmenování je spoiler nebudu jmenovat-ale je tam třeba velká opice, prehistorický ještěr a třeba auto, co umí cestovat v čase. Ve filmu se Spielberg vrací tam, kde kdysi začínal vrací se do osmdesátých let. Byla to super jízda 3/4 filmu je počítačová virtuální realita s avatary. Zaslouženě 5 hvězd. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Bylo to super. Moc se mi líbily odkazy na různé filmy či hry. Nejsem teda moc fanda herních stříleček a honiček a to je to, co u mě filmu ubírá. A člověk bohužel víc sympatizuje s virtuálním Wadem než skutečným. Jinak ale super nápad, super příběh a super zpracování. 4,5* ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Ale tak špatný to nebylo,ale je to celý takový......americký.Ještě že tam byl ten ošklivý Gorbačov v ženskym, s mapou přes celej ksicht.Ten tam přinesl toho slovanského ducha! ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Desítky a desítky narážek, easter-eggů a dalších laskomin z mého dětství, ale k čemu to, když příběh je taková podivná uhlazená lineární Disney pohádka bez emocí a karikaturami místo postav? Jedinou zajímavou postavou je postava tvůrce hry v podání Marka Rylance. Celou sobu jsem si přál, aby on byl hlavním protagonistou a ne další zástupce z řady nesympatických geekish edgy teenage párů. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny nudy v akci. Pár pěkných odkazů na jiné filmy, pár vtipných scén, ale celkově pro mě zůstala zajímavost na bodu mrazu. Pak pár věcí co moc nedává smysl, pár nudných dialogů a jinak vlastně nic co by stálo za vidění, rozhodně ne podruhé. ()

ivl 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná se spoustou "Easter eggů", které na poprvé snad nejde podchytit. Rozhodně jsem to neviděl naposledy. Film se hodí do dnešní doby postupné virtualizace. Ačkoliv jsem nezažíval takový "wow" efekt jako např u Avatara v té době, tak na plné hodnocení to plně stačí. ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama