Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Recenze (296)

x_ander 

všechny recenze uživatele

Franco natočil v podstatě skvělou poctu legendárnímu filmu "The Room". Bez znalosti originálu nemá moc smysl Disaster Artist vidět, protože člověk nedocení všechny ty narážky. Jsem rád, že jsou tvůrci, kteří se nebojí natočit takhle nezvyklý film. ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vám, ale mě případá jako nehorázně zajímavá postava v historii Hollywoodu. Byl v dobrý čas, na správném místě a osud mu pořídil parťáka a potom i film. :)) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ako pocta nechcenému géniovi fajn, ako samotný životopisný film nič moc. Snaha o verné zobrazenie obdobia, v ktorom sa natáčal jeden z najhorších snímkov kinematografie, ktorá v konečnom dôsledku vyústila v nie moc zaujímavú humornú drámu, hlavne čo sa týka samotného priebehu snímku The Room, na ktorý ten film odkazuje. Musím ale povedať, že James Franco úlohu Wiseau zvládol absolútne bez jedinej chybičky a v prvom zábere som si myslel, že je to samotný Wiseau, kto tam hrá. Za to jednu hviezdu navyše, inak ale bez nejakej väčšej pridanej hodnoty. 55 % ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jak chcete parodovat hrozný film s naprosto otřesným hlavním protagonistou, kterého ztvárnil ještě horší herec? No s nadsázkou... Mega divný film, ale James Franco to zahrál zatraceně dobře! Párkrát jsem se i zasmál, ale už dlouho jsem nevěděl, jak hodnotit, jako v tomhle případě. 50% ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Teraz niečo z doby, keď som sa ešte nešpecifikoval na animované filmy (a občas sci-fi). A nebudem to predlžovať, cieľ filmu u mňa nebol naplnený. Človek po pozretí by mal mať pocit, že The Room je najhorší film na svete, na ktorom sa bude smiať celú dobu. Lenže vo filme si ešte museli kopnúť do jedneho filmu (hádajte akého, no Plan 9 to nebol). Po tejto scéne som mal celú dobu pocit, a ten pretrval aj po skončení filmu, že The Room nie je najhorší film, ale že ním je film z tej scény. Takže pozitívne hodnotím len “výkony” hercov, inak musím povedať, že film o Edovi Woodovi bol lepší a z tohto som nadšený nebol. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Zábavná cesta dvou snílků ke slávě dlážděná bizarnostmi a Francovým hereckým (ne)talentem. Franco si dal záležet, jak na svém hereckém podání, tak i režisérské vizi, díky které je film právě takový, jak zřejmě chtěl. A výsledek je velmi uspokojivý. Příběh místo zábavným sekvencí občas dokáže nabídnout i pár námětů a myšlenek pro zamyšlení (těžká situace začínajících herců a jak jsou šťastní i za skoro bezvýznamný šťek v show). A samozřejmě i hlavní linii vzniku kultovního filmu, která funguje především díky vynalézavému scénáři a poutavému dění všude okolo. Závěrem se jedná o fajn zábavnou oddychovku, která díky dobrému scénáři a krátké stopáži šlape až do konce. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Zkuste si zahrát tu nejdivnější karikaturu v dějinách filmu za posledních třicet let a neudělat z toho parodii... ()

RoseThrone 

všechny recenze uživatele

Výtečný snímek o kultovním filmu. James Franco vystřihl mystického Wiseaua nejlepším možným způsobem a rozhodně se mi tím vryl do paměti. Vše funguje tak jak (ne)má a to je hlavní! ()

Georgeton 

všechny recenze uživatele

Nudne, nezaujimave a od komedie to malo velmi daleko. Jedine co by som vyzdvihol je vykon bratov Francovcov, hlavne Jamesa, ktory sa dokazal predat na jednicku. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Nemít to reálný podklad a být to natočené podle reality, tak je to asi úplný bullshit, ale když vidíte to, v co tomu věřil a co byl ochotný pro to udělat. Jak moc se snažil... A co se mu povedlo... neskutečný příběh i tajemnost jeho postavy. 55% ()

vandamator 

všechny recenze uživatele

Franco zde ukázal že právem je považován za jednoho z nejtalentovanějších herců novodobé kinematografie, film si sám zrežíroval a je patrné že je to takové je dítě do kterého vložil srdce i duši, jeho i bratrův herecký výkon film vyzdvihují velmi vysoko, doporučuji před zhlédnutím vidět originál The Room. ()

Velislav 

všechny recenze uživatele

Podivuhodný príbeh podivuhodného človeka, alias Ed Wood pre 21. storočie. No, trošku diétnejší. Žánrovo explicitne nevyhranený film ako jeho inšpirácia, resp. originál, ak neberiem do úvahy, že Tommy Wiseau nakrúcal s nadhľadom a mala to byť pôvodne komédia, s perfektným Jamesom Francom (copyright Ozzy) v titulnej úlohe. A podstatne zábavnejšie ako jeho predobraz The Room, podobne ako Plan 9 from outer space vs. Ed Wood. 6/10 ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

70%. Z námětu bylo vytěženo maximum, je to velmi povedené zpracování, které má i nějaký přesah, ale přeci jen je to spíše taková meta hříčka pro zasvěcené, než cokoliv víc. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Netradičná pocta tvorcom prepadáku The Room, ktorý si určite budete chcieť pozrieť aj Vy. Hlavne výkon Jamesa Franca je perfektný, dokonale dokázal stvárniť postavu Tommyho. Poteší cameo slávnych hercov. Škoda len. že to nie je viac zábavnejšie. ()

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama