Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (297)

classic 

všechny recenze uživatele

Všestranný James Franco nakrútil obdivuhodnú POCTU jednému z najhorších režisérov všetkých dôb, pričom toto prvenstvo s veľkou pravdepodobnosťou patrí inému kolegovi, v súčastnosti už nebohému Edwardovi D. Woodovi Jr. , o ktorom Tim Burton s Johnny Deppom nakrútili v polovici 90. rokov, 20. storočia - mimoriadne majstrovský film o filme. „Legendárny snímok” THE ROOM z roku 2003, ktorý TOMMY WISEAU režíroval, napísal mu scenár, produkoval ho a hral v ňom hlavnú postavu Johnnyho, patrí medzi kultové, keď mu prilepili známku : „Je tak strašne zlý, až je tým pádom dobrý” , neviem presne, ako sa to popisuje ( nazýva ), ale niečo na tento spôsob. Podotýkam, že som ho zatiaľ ešte nezhliadol. Jim sa podujal priblížiť vznik filmu, t. j. BEHIND THE SCENES o tom, ako sa nakrúcalo... Vôbec si vzal pod čepiec autobiografiu samého seba v prvotnom zdržiavaní sa v San Franciscu, keď v divadle stretáva „potenciálneho” herca Grega Sestera, ktorí túžia byť, ako slávny James Dean, a tak sa vydávajú do srdca filmu do Hollywoodu v Los Angeles, v štáte Kalifornia, kde chcú spraviť dieru do sveta. O pár rokov neskôr sa zhodnú na tom, že si nakrútia vlastný film, ktorý bude financovať Tommy a Greg si v ňom taktiež zahrá... A o tom bude celé nasledujúce dejstvo + filmová premiéra. Vychutnávam si, keď sa pozerám na dva filmovacie štáby v jednom momente, čiže na mysli mám : FILM O FILME. Medzi moje vychýrené patria jednomyseľne : Sunset Boulevard, Spievanie v daždi, či Americká noc, alebo aj spomínaný Ed Wood. I Franco to zvládol bravúrne a jeho herecký výkon by som prirovnal k tomu Oldmanovmu zo zachytenia postavy Winstona Churchilla v snímku Najtemnejšia hodina. S mladším bratom Jima, je to fakt na zamyslenie. To je presne to isté, ako tatko Clint Eastwood a synátor Scott Eastwood. Podoba niekedy nie je všetko ! Viac - menej, prišiel som si na svoje, a cítil som sa pritom, ako ryba vo vode, alebo občas ako kapor na vianočný stôl... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

James Franco je zde opravdu perfektní, je bravurní jako imitátor a zábavný i sám o sobě, pokud The Room neznáte. Na jeho postavě a herectví stojí veškerý humor a pramení z něj veškerá zábava z filmu. Bez něj je celý Disaster Artist pouze rutinní polodokumentární popis tvorby jednoho béčka. V tomto Ed Wood působí jako "úplnější" film. 7/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

James Franco, jeho zvláštní styl humoru a stylově zpracovaný příběh o jednom z nejhorších filmů (a herce) všech dob. Franco je fenomenální a jeho podání Wiseaua, včetně všech gest a mluvy je fascinující. O celém filmu se to ale bohužel říct nedá a jako celek film nefunguje tak, jako jednotlivé scény nebo geniální Francovo herectví. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vidět The Room je v tomto případě nutnost, jinak vám spousta věcí unikne a ačkoliv na mě původní Wiseauvo dílko dojem neudělalo, tak film o filmu se povedl. James Franco vystřihnul a vystihnul osobitě netalentované kopyto s chirurgickou přesností a musel bych dlouho vzpomínat, kdy naposledy mě dokázala nějaká postava takhle rozesmát. Výborné byly i scénky z natáčení se zoufalým štábem, který trpí režisérovými rozmary a potrhlými nápady. Tady mi vlastně chybělo jediné a to absence stanu, kam se chodil kameraman Wiseauovi smát. A tak jediné, co mě fakt vadilo, byl Dave Franco, kterému to tady vůbec nesedlo a bráchovi to celé kazí. Ale i tak je to prča, která vznik The Room v mých očích ospravedlňuje. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je asi fakt len film pre milovnikov pôvodneho The Room. Videl som z neho len trailer a sceny, ktore su aj v tomto filme a ani tie mi nepripadali tak mizerne, aby som sa smial. A zaroven mi nepripadal svojou mizernostou zabavny ani film vzniku jedneho mizerneho kultu. Nechapem comu som sa mal smiat alebo co ma na tom malo bavit. Originalny Tommy Wiseau ma napriek svojmu totalnemu antitalentu urcitu charizmu. Zatialco James Franco tu pôsobi odpudivo. A jeho brat uplne neznesitelne. Idealnym reziserom tejto pocty otrasneho herca a rezisera Tommyho Wiseaua by bol Jared Hess. Ten by film dokazal natocit s uprimnym obdivom a zaroven absurdnym humorom. Vo Francovej rezii to je len divne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Samotný Tomm Wiseau se později nechal slyšet, že film je přesný z 99,9 %. Což je zajímavé prohlášení, vzhledem k tomu, že o knize, ze které film přímo vychází uvedl, že je přesná pouze ze 40 %. (LucasAbelle)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama