Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (461)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku je to drobné zklamání v tom smyslu, že se nejedná o samostatný speciál, ale je to nakonec docela podstatné pojítko mezi 3. a 4. sérií. Sice pořád jen pojítko (děj se ve výsledku nijak zvlášť neposune), ale pořád divák musí znát pro plné pochopení události posledních 3. řad. Jako samostatný film to prostě nefunguje. Fandové na druhou stranu dostávají skvělý doplněk s parádní meta atmosférou, cool vizuálem a typickým sherlockovským humorem. Za ty roky to už nějaký ten nášup rozhodně chtělo. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Takže jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese tvůrci výjimečně poslali do viktoriánského Londýna, protože tohle je speciál a divákům to udělá radost.... Nebo to bude zamotanější. Ostatně už od začátku na diváky Gatiss a Moffat pomrkávají a nakonec se dočkáme i propojení informace z vyšetřování starého zločinu a seriálové reality, jak ji známe. A dokonce se to obejde bez meta narážek na Arthura Conana Doyla, které se tentokrát mimořádně nabízely. I tentokrát by se to obešlo bez vtipů, BBC utrácí za zbytečné vizuální hrátky a děje tam na hodinu a půl stopáže moc není, ale oproti řešení vztahů ve třetí sérii je tenhle speciál rozhodně pokrok. Naslouchání fanouškům se ne vždy vyplatí, ale tentokrát rozhodně ano. ()

Reklama

Coleator 

všechny recenze uživatele

Pořádně nafouknutý messengerovský palec nahoru by si v České televizi zasloužili za to, že dokázali odvysílat nový díl tak brzy po premiéře na domovské BBC. Čekal jsem opravdu hodně, dojmy jsou ale docela rozpačité... Chvílemi jsem se dobře bavil, ale po tak dlouhém čekání jsme si podle mě zasloužili víc... 7/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tři díly první řady byly vskutku originální, svěží a inventivní. Náhle však nápady došly, pak ještě víc a začalo se vatit, nadstavovat a vymýšlet popkulturní pičoviny, ze kterých si Ártý Onan, t.č. šest stop pod zemí, určitě pomačkal pohřební kvádro vzteklým otáčením. Poté ale došla i vata a pičoviny a nadešel čas sáhnout po kokainu. Tudíž se to, co tak nadějně začíná jako fajnové dobové retro, záhy zvrhne v kokotsky užvaněné Halušky Šerloka Holmse, které se začínají nápadně blížit k narkáčským fantasmagoriím Geje Ryčího, a já už jsem jen zvědav, ve kterém díle se objeví čínští kataristé, Džek Rozkuřovač, Lejdygaga a zjistí se, že Moriarty je celou dobu ufon. Ani pár zdařilých filmařských fines, ani charismatický Benedikt Okurkáč, ani sladce infantilní Hobit tuhle intenzivní pernikiádu a vaření z hoven tentokrát už nevytrhli. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Buď je to neuvěřitelně chytré, jak formou, tak obsahem a veškerými nuancemi, náznaky a narativními pokusy, které procházejí obojím nebo se prostě Moffat zase jednou utrhl z řetězu a napsal naprostou, ale stále vysoce zábavnou, dialogově precizní šílenost, definitivně usvědčující Stevena z jeho mimozemského původu a z toho, že si ho možná lidská rasa snad ani nezaslouží.. a zasloužit možná ani nechce. Kdyby takto vypadala celá nová sezona, asi by mě to mrzelo, i když to bylo stále zajímavější než většina 3. série, ale v tomto formátu? No proč ne. Zatím 8/10, ještě to bude chtít opakování. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama