Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 1

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Novější Miyazakiho filmy mám moc rád, ale tohle bylo zklamání. Příběh je strašně moc „evropský“ a to nejen pozadím příběhu. Navíc stojí na nějakém seriálu, takže postavy jsou dané a moc se nepředstavují ani nevyvíjí. Nejhorší jsou ale absurdně přehnané akční scény, ty mě zkazili dojem nejvíce. Takže nakonec jen průměrný film, místo očekávaného výborného. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Vôbec prvý film od Miyazakiho. Vo filme sa môžme stretnúť zo všetkým možným. S humorom, sviežou dynamikou, bláznivými dobrodružstvami až po romantiku. Lupin je skvelý zlodej aj postava ako taká. Gestá a výrazy v tvári čo predvádzal...no musel som sa s chuti zasmiať. Dej bol bravúrny, pre každú vekovú kategóriu. Nech mi nikto nehovorí, že je tento film určený len pre menších divákov. Ani náhodou. I dospelý si príde na svoje a zoberie si z neho dosť ponaučení. Krásny úvodný a záverečný soundtrack tak tiež samotná hudba robili s filmu majestátne dielo. Ja som nad mieru spokojný. Dostal som to, čo som chcel. Krásny animák. 90% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Miyazakiho film se sice obešel bez jeho pověstných fantaskních potvor ale rozhodně je stejně zábavný jako jeho novější kousky plné fantazie. Zábavný animák snoubící v sobě akci, dobrodružství, romantiku i komedii v takových dávkách, že se po celou stopáž nebudete nudit. Na animaci se trochu podepsal zub času ale i přes svoje 30-ti leté stáří je krásná a plná klasických Miyazakiho detailů. Tento japonský génius vždycky věděl jak zaujmout. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I přes vysoké tempo, které nasadil film od úplného začátku, mě to jaksi vůbec nechytilo. Moc nechápu zdejší nadšené ohlasy. Ve všech směrech se mi zdá toto anime natolik průměrné, že v celkovém součtu působí dokonce lehce podprůměrně. To, co je zpočátku svěží a zábavné, ztratí po určité době své kouzlo a najednou se to stává všední a obyčejné. Jednotlivé postavy mi nepřijdou dostatečně zajímavé. Především hlavní zloduch je totálně nudnou postavičkou. Romantická vsuvka byla maximálně otravná a opět s lehce pedofilním nádechem, jak je ostatně pro Japonsko poměrně typické. Na Mijazakiho skrytých deviacích, které se odráží v jeho tvorbě, by si takový Freud dozajista smlsnul. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Miyzakiho příspěvek do série dobrodružných příběhů s galantním zlodějíčkem Lupinem a na rozdíl od jeho ostatních filmů je tento až překvapivě silně západního střihu - připomíná klasické příhody s Tintinem nebo mladší verze Jamese Bonda a Indiana Jonese. Bez Miyzakiho trademarkových erupcí nekonečné fantasie tvořících neskutečné imaginární světy je ale Lupin III jen dalším nadprůměrným dobrodružným filmem pro děti jakých předtím, i potom vzniklo obrovské množství a tak divákovi odkojeném na Disneyovkách nemá prakticky nic zajímavého co říci. 7/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Postava Lupina III je podle jejího tvůrce Kazuhiko Katōa vnuk Arsène Lupina, fiktivní postavy stvořené spisovatelem Mauricem Leblancem. Lupin sansei: Cagliostro no shiro se volně inspiruje Leblancovým dobrodružným románem „La Comtesse de Cagliostro“. (KlonyIlony)
  • Jedná se o první film žánru anime, který byl promítán na filmovém festivalu v Cannes, byť v nesoutěžní kategorii. Dalším byl až o čtvrt století mladší Ghost in the Shell 2: Innocence (2004). (novoten)
  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama