Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Je to skoro 20 let, co jsem ještě v tehdejším sečském Flamengu viděl Blair Witch, který mě strachy paralizoval. Dvojku jsem s radostí vynechal, takže k tomuhle jsem se chvíli přemlouval. A výsledek? Rozhodně povedený sequel. T2 opět potvrdil, že se hodí leda tak na statistiku. O ostatních zoufalcích raději ani nemluvit. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

První Blairskou čarodějnici mám hodně rád, jednak dokáže skvěle využít mýtus "nalezené nahrávky" a jednak je to natočené tak, že to do velké míry kopíruje dokumentární stylistiku a hlavně, když je klid, tak je jasné, kdo, co a proč natáčí a když se prchá před neznámo-zlem, tak to vypadá jako opravdový úprk, kdy člověk držící kameru s**e na cokoliv a zdrhá. Tady ne, tady v polovině případů není tak úplně jasné, proč by měl kurva kdokoliv chtít natáčet v tomhle úhlu a dívat se zrovna na tuto, což, stejně jako debilní střih, dokonale przní atmosféru a zdání (para)dokumentu. Navíc postavy jsou tu dost debilní a duo místních degenů působí spíš jako humorná parodie, než cokoliv jiného. Takže.. Tu není zhola nic dobrého ani zábavného, ve scénáři ani v řemesle, všechno špatně. Ale OK, je tu zábavný záběr na černocha, pozorujícího vlajku konfederace. [mírný spoiler] A to, že ten černoch zmizí jako první, tomu se už ani nedá smát, aneb žánrová trapnost reloaded. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Blair Witch: 20 let poté - Po tolika letech další pokračování o Blairské čarodějnici co navazuje na první díl. Máme tady bráchu Heather - Co záhadně zmizela v prvním dílu. Bratr James a jeho parta kamarádů se opět vydávají na výpravu do lesů kde záhadně zmizela jeho sestra Heather a její dva kamarádi Josh a Mike. No a strašení čarodějnice může zase začít v plný parádě :D To už se pak jenom opakuje jako v prvním dílu, je to hodně podobný - Klasický voodoo figurky udělaný z větviček a klacků, hromádky kamenů u stanů, podivný děsivý zvuky z lesa a tak dále. No a konec stejnej jako v jedničce, nabíhání do domu fiktivního vraha Rustina Parra. Konec nejvíc psycho v tom baráku, víc akčnější než v jedničce. Zase je film udělanej jako Found Footage a kamera byla dobrá. Akce a napětí funguje v pohodě a konečně se tu objeví rozkošná čarodějnice :D No byla to pěkná zrůdička :D Atmosféru to má pořád děsivou ale tenhle díl už nemá tu šťávu jako ten první a s druhým dílem se to už vůbec nedá srovnávat, přesto je to pořád fajn horůrek na příjemnou noc. Tenhle díl mě pořád bavil. Neni to špatný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud bych hodnotil filmovou úroveň, tak tady film určitě neoslnil. Pokud bych ale hodnotil to jak moc jsem se cítil během filmu malý a že jsem se opravdu bál ...tady určitě snímek obstál. Jenže, ono jde taky hlavně i o tom prostředí. Kdo z nás by se v podobném lese uprostřed ničeho nebál, že? Oceňuji fakt, že tvůrci diváka zhruba od 40. minuty nenechají odpočinout a ládují do nás čím dál hustější atmošku. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pôvodný originál z r. 1999 sa to nechytá ani náhodou. Úvod ešte ušiel, začala sa budovať atmosféra, aj postavičky boli sympatické, takže už som si začínal mädliť ruky. No paradoxne ako prišlo na akciu, tak išlo všetko do hája. To už divák pozoruje iba chaotické pobehovanie po lese a občasné hysterické výkriky tých chudákov doplnené o hodnú porciu tmy, takže som často nevidel ani myší prd. A to nepočítam roztrasenú kameru. No nič... celkom sklamanie. Ale jedno poučenie si divák z filmu odnesie, a síce že čarodejnicu z Blair neoklameš ani keď máš k dispozícii GPS alebo lietajúci dron. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama