Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, netušil jsem absolutně, co čem to je, ale dal jsem tomu šanci, protože po patnácti minutách nerozhodného scrollovaní Netflixem se někdy prostě naserete a kliknete na cokoli, co vám zrovna připadne pod kurzor. A co vám mám říkat, hned jsem se zamiloval a jen s největším sebezpřením to po pěti bingenutých dílech vypnul a šel spát. Že se k tomu ale vrátím, jak jen to půjde, je tutovka. Protože kdo z nás by nechtěl skončit na tom "Dobrém místě", když to Špatné zní tak trochu jako Peklo. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Prvé tri série som zhliadla naraz, na štvrtú som si musela počkať. Seriál ma hneď zaujal, no zo začiatku mi neprišiel ničím výnimočný. Až o málo neskôr som si uvedomila, ako originálna a milo šialená jazda The Good Place je a ako super to majú tvorcovia vymyslené. Pri sledovaní ma často napadal Dirk Gently (moja netflixovská srdcovka). Feeling je tu rovnako pohodový, plus The Good Place podobným štýlom balancuje na hranici šialenosti, rozkošnosti a scenáristickej peckovosti. Postavy sú tu sympaticky karikatúrne, farbičky živé, humor úsmevný a réžia energicky šliape na plyn, nepoznajúc hranice fantázie. Scenár má konštantne čo ponúknuť, či už sú to filozofické rozpravy, morálne ponaučenia, situačný humor, romantické linky, uspokojivé charakterové archy, alebo vypointované zápletky. Nehovoriac o tom, ako záver takmer každej epizódy núti diváka pustiť si ďalšiu a ďalšiu. Plus oceňujem, že tvorcovia sa rozhodli skončiť so cťou už po 4 sezónach. 85 % ()

Reklama

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně cheezy sračka. Připadá mi to osumdesátkově trapné a moralizující jako nějaký výchovný dětský biják pro desetileté předpuberťáky s lacinými počítačovými triky. Snědá slečna s posh brit přízvukem asi přeblafla všechny producenty i s lízáním koulí a perinea aby roli dostala. Za její ochotnický projev by se nemusela stydět ani Jaruš z Kouzelníka! Její soulmate jogín jí v tom skvěle přicmrndává že člověku vstávají trapností všechny chlupy na těle když jsou ti dva společně na scéně. Po polopaticky vysvětlujícím pilotu jsem s velkým sebezapřením dal ještě jeden díl, a konečná. Už o tomto přechytralém, a rádoby originálním a hróóózně vtipném snadno zapomenutelném blafu nechi nikdy slyšet. Fakt, že Kristen Bell s jejím cookie cutterovým americkým herectvím plným naučených roztomilých grimas, které nám vždy perfektně předvede při deklamaci každé vtipné hlášky nebo situace kdy má svůj diblíkovský, vyžehlený ksicht v detailu, a které už všichni dávno známe od Rachel z Přátel, zrovna nemusím, taky zrovna nepomohl. To uznávám. Ale popravdě nedovedl bych si představit, že by to fungovalo ani s Jodie Foster, nebo Meryl Streep v hlavní roli. Jednoduše polopatická, předvídatelná, nepříjemně moralizující sračka plná laciných radobyvtipů hodných tak junior high. Ted Danson musí být na stará kolena ve velkých finančních sračkách, že se nechal ukecat pro tohle. Nebo už po 70 totálně ztratil soudnost! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Chvilku trvalo si na to zvyknout, ještě asi u třetího dílu jsem si nebyla jistá, jestli má cenu na to koukat dál. Ale mělo. Za pár dalších dílů si člověk zvykl, začal si zamilovávat ústřední postavy a došlo mi, jak je vlastně celé to schéma neotřelé a osvěžující (sci-fi sitcom). Zvrat, který navíc nastane na konci první série, jsem vůbec nečekala a dodal tvůrcům spoustu střeliva do dalších sérií. Každá je o něčem jiném, každá hezky posouvá děj dál a moc se mi líbí, jak se postavy vyvíjely. I když samozřejmě postupem času díly už nejsou tak výborné, jako ze začátku, stále dost baví, dokážou překvapit a hodně pobavit. A navíc palec nahoru za to, že to tvůrci dokázali ukončit v pravý čas a velmi decentně. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitkom o posmrtným životě od scénáristů Parks and Recreation. Ze začátku se zdálo, že téma vydá maximálně na jednu sezónu, ale tvůrci nakonec vždy přišli s nějakým zvratem, kterej změnil mechaniku další sezóny. Každá další sezóna přišla s něčim trochu novým. (Ikdyž ve třetí sezóně už jsem chvílema měl pocit, že už se trochu vaří z vody. Některý epizody by možná bylo lepší vyhodit a příběh uzavřít už ve třetí sezóně.) Hlavní hereckej ansámbl až na výjimky dobrej. Ted Danson v roli architekta skvělej; možná bych řekl, že je to i jeho nejlepší výkon vůbec. Hlavní dvojka Cristen Bell a William Harper má chemii a obě jejich postavy, Eleanor a Chidi, jsou zajímavý a parádně zahraný. Jameela Jamil v roli Tahani v pohodě. Darcy Carden v roli chodící databáze Janet dostává prostor ukázat svoji hereckou mnohostrannost. Manny Jacinto do role Jasona bohužel obsazenej naprosto špatně. Herecky na to vůbec nemá. Je vidět, že scénáristi ani režie si s nim nevěděli moc rady a postupně z něho udělali infantilního prosťáčka. A zbytek ansámblu s nim interaguje dost nepřirozeně. Zejména romantický vztahy jeho postavy s postavama Janet a Tahani viditělně postrádaj chemii a uvěřitelnost. Postupně naštěstí dostávaj víc prostoru i herci velejších postav. Např. Marc Jackson v roli "šéfa" Shawna je super vtipnej. Bavila mě Tiya Sircar jako ambiciózní a věčně nespokojená Vicky. Maya Rudolph jako vesmírná soudkyně se zálibou v seriálech. Nebo Jason Mantzoukas jako špatně vytvořená umělá bytost Derek, a jeho absurdní humor. Celkově bych ocenil dobrou výpravu, kostýmy, a celkovou vizuální koncepci seriálu, jak v interiérech, tak venku; s povětšinou dobře zakomponovaným CGI. Nejlepší epizody: S02E05, S03E08, S04E13. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • Mrazený jogurt, ktorý herci jedia, je v skutočnosti zemiaková kaša. (chesterko)
  • Premiérová epizóda prilákala 8,04 milióna divákov. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama