Reklama

Reklama

American Horror Story - Double Feature

(série)
Trailer
USA, 2021, 8 h 27 min (Minutáž: 40–55 min)

Kamera:

Andrew Mitchell

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Adina Porter, Finn Wittrock, Billie Lourd, Leslie Grossman, Angelica Ross, Macaulay Culkin, Ryan Kiera Armstrong (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desiata séria hororovej antológie rozdelená na dve časti. V prvej časti sa mladá rodina počas zimy nasťahuje do nového mesta, ktoré skrýva desivé tajomstvo, do ktorého sa rodina čoskoro zapletie. V druhej časti prichádza americký prezident Dwight Eisenhower (Neal McDonough) na miesto, kam stroskotal neidentifikovateľný lietajúci objekt. Tu sa stretáva s Ameliou Earhart (Lily Rabe), ktorá bola takmer 20 rokov nezvestná, a tvrdí, že na nej niečo vykonávalo testy. Začína sa odkrývanie experimentov, ktoré americká vláda skrývala pred svojimi občanmi a ktorých následky majú efekt do dnešného dňa. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva na sobě nezávislé příběhy, kterými asi tvůrci chtěli vzdát hold klasickým double feature béčkům, ale v tomhle případě ani jeden z nich pořádně nefunguje. První část se viditelně inspirovala Kingem a má jistý potenciál, ovšem ten je trestuhodně nevyužit. Druhá část pak těží z těch nejprovařenějších konspiračních teorií, které k sobě lepí bez ladu a skladu a dává dohromady to vůbec nejhorší co kdy v rámci AHS vzniklo…40% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako dobre to začalo... tak zle to skončilo. Rozdelenie 10. série na dva samostatné príbehy vnímam ako na prvý pohľad zaujímavé, atraktívne a pútavé, ale na druhej nešťastné. Mimozemská druhá polovica ma vôbec nezaujala, vyslovene som ju pretrpel a jediné, čo ma na nej ako-tak zaujalo, bol Neal McDonough a vydarený retro šat (čierno-biely obraz, paranoická atmosféra 50. rokov, politické sprisahania s mimozemšťanmi). Oveľa viac ma bavila prvá polovica, nepriznaný remake Kingovho Prekliatia Salemu. Úvodné diely 10. série sú výborné: zvrhlé, chlipné, drsné, kvalitne natočené i nasnímané (panoramatické nálety). Atmosféra opusteného letného prímorského letoviska geniálna. A je to veľmi dobre obsadené (Macaulay Culkin!). Bohužiaľ, s pribúdajúcimi epizódami prvá polovica stráca drajv, motá sa od ničoho k ničomu a hoci zápletka mala potenciál na strhujúcich 10 dielov, nakoniec už pri treťom nudí a stáva sa predvídateľnou. Tvorcovia (opäť raz) neodolali a namiesto „obyčajného“, absolútne plnokrvného hororu zakomponovali svoje myšlienky, názory a spoločenské (seba?)reflexie. Škoda. Ja by som si ich od nich rád pozrel čistý horor ako bolo napr. božské Asylum. Trocha ma zaráža, ako všetci poukazujú na to, že 10. séria sú vlastne dve série v jednej. To predsa svojím spôsobom bola aj séria č. 6 Roanoke. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na základě recenzí jsem měl obavy, ale jsem naprosto spokojený, jak s nápadem sérii rozdělit, tak z obou dílů (kdy i druhá část byla vlastně rozdělená). Série s upíry byla originální a kazí ji jen poslední díl. Kdyby skončila předposledním dílem s otevřenějším koncem, bylo by to důstojné. Druhá část má velmi malé hodnocení, ale zaujalo mě to, na rozdíl od takové Freak Show, kde jsem se k smrti akorát tak nudil. Vintage vizuál 50. let a umné spojení tradičních konspiračních teorií o mimozemšťanech funguje lépe, než v Aktech X. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 5 dílů této série si pouštím každý rok na Halloween a říkám si, že vytvořit něco líbivého a hororově krásného ještě Ryan a Brad stále umí. Škoda jen toho zbytku. Obecně bych rozdělil tuto sérii na dvě části: Na epizody 1-5 a epizody 6-10, což i podle barevného hodnocení může napovědět, že se 2. polovina hrubě nepovedla a skutečně tomu tak je. První polovina má dechberoucí atmosféru, bravurní nasvícení, kameru, skvělé herce známé z předešlých "OG" sérií doplněné o Macaulaye Culkina, který si svou roli feťáka užívá a to ani nemusí nic hrát. No ale pak přijde 6. díl, který uzavírá část Red Tide a nebojím se šestou epizodu označit jako epizodu, která neměla spatřit světlo světa. Absolutně nedůstojné zakončení prvních 5 skvělých dílů, které se dle mého neskutečně trefily do vkusu fanoušků AHS. Celá 2. polovina 10. série působí jako když necháte scénář napsat Křemílka a Vochomůrku a nemá smysl o ní déle psát, neboť to je ztráta času. Ale těch prvních 5 dílů si dejte všichni povinně, je to fakt bomba!  ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Ačkoliv mi průměrné hodnocení vychází na čtyři hvězdy, dám hodně smutné tři. Že finále nejsou silnou stránkou AHS víme už několik sezón (čest výjimkám!), tady se můžeme zklamat hned dvakrát. Double Feature nutně nemusel být špatný nápad, deset epizod (a poměr šest ku čtyřem) se ale celkem vymstil. Prvních pět epizod luxusně navnadí a člověk má pocit, že tohle by mohla být jedna z nejlepších sérií - vše ale, slušně řečeno, dosere šestý díl. A po upírech skočíme k mimozeměťanům. A až do konce možná budeme doufat, že se tyhle dva příběhy nějak protnou (nebo že uvidíme, co Karen namalovala :)), na nic takového ale nedojde. Druhá část svou přitroublostí spoustě lidem nesedne, já se bavil dobře - konec ale klasicky veškerou snahu domrvil. Chtělo to zkrátka aspoň dva další díly pro obě části. Upřímně bych radši ale celou řadu o upírech, po těch letech bylo hrozně fajn dostat řadu AHS, která se bere vážně. Po nuceně vynechaném ročníku měla přijít bomba. Ta přišla, ale pak se dobrovolně pohřbila. Tak třeba příští rok - už ale dost pochybuju a moc mě nebaví to zase říkat. :( ()

Galerie (56)

Zajímavosti (25)

  • Jedná se o druhou sérii, ve které Adina Porter hraje policistku. Poprvé ji hrála v sérii Roanoke (2016). A již potřetí v seriálu Finn Wittrock hraje upíra, nejdřive Tristana a potom Rudolpha Valentina v Hotelu (2015). (WalkJoe)
  • Když leží Doris (Lily Rabe) na začátku epizody v posteli, tak se jí mění v záběrech účes. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „Dream“ od Very Lynn. (Duoscop)

Reklama

Reklama