Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je doslova narvanej vtipnejma scénama a hláškama a snad ani jediná minuta ve filmu nepůsobí nějak nudně nebo zbytečně navíc. Steve Martin i John Candy tady předvádějí asi úplný maximum, takže já filmu snad nemůžu nic vytknout. Docela mě překvapuje, že film má tak málo hodnocení (ke dni 18.11.06 jenom 101), protože pro mě to je rozhodně nejlepší film Steva Martina a jedna z nejlepších komedií vůbec. A kroužky na závěsy z československý slonoviny bych si koupil taky :-) update 28.11. 2014: Film jsem viděl po hodně dlouhý době a už mi to tak skvělý nepřišlo. Možná na tom měl podíl i jinej dabing. V tý starší verzi se nebáli použít nějaký trochu ostřejší výrazy a navíc Steva Martina nadaboval Pavel Soukup opravdu perfektně. Ten novější dabing neni moc povedenej. ()

greath 

všechny recenze uživatele

Film, pri ktorom si neskutočne oddýchnete, pobavíte a zažijete nostalgický návrat do 80. rokov minulého storočia. Film pri tom vôbec netlačí na pílu. Nezabudnuteľný komik John Candy, z ktorého priam žiari charizma dobrého človeka. Scénarista a režisér John Hughes mal obrovský talent pre takéto rodinné komédie. Jeho filmy, ku ktorým napísal scénare vlastne definovali moje detstvo (Christmas Vacation, Home Alone, Curly Sue, Beethoven, Dennis the Menace, 101 Dalmatians, Flubber). Film, ktorý značne ovplyvnil generačné filmy ako Home Alone (1990) či dokonca Dumb and Dumber (1994). Jedným slovom výborné! ()

Reklama

Stocki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale já jsem nejspíše viděl jiný film, protože sice jsem se párkrát pousmál, ale že bych se za břicho popadal, to tedy určitě ne. Od zdejšího hodnocení jsem čekal cosi zábavnějšího, já se však bohužel místy i nudil. Závěrečných 25 minut jsem musel dokoukat až druhý den, jelikož jsem u toho usnul, takže za mě žádný zázrak (33%). ()

charge 

všechny recenze uživatele

Luxusní komedie se super herci a to všechno v parádní zimní atmosféře, kde jsem nezpozoroval ani jedno hluchý místo. Má to grády jak v ústředním duu, tak i přes vedlejší postavy. Všechny scény jsou vcelku jedna velká jízda a každá je nápaditá nejen humorem, nýbrž i samotným vyzněním či absurditou a i když je konec trochu sentimentální, 100% výsledek to neovlivní. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s groteskním nádechem a dost možná nejlepší kousek ve sbírce obou obsazených komiků. Pokud si nějaká komedie zaslouží přívlastek zábavná, tak je to právě tato, jelikož taková kadence, jakou Steve Martin s Johnem Candym střílí jednu vtipnou scénku za druhou, je u amerických komedií jev nevídaný. Svou roli na tom hraje zejména skvělý kontrast mezi hlavními hrdiny a příjemné prostředí amerického venkova. Nutno konstatovat, že se vydařila i dramatická zápletka na pozadí, která zbytečně netlačí na pilu, ale chvílemi dokáže dojmout a následně zahřát u srdíčka. Moje hodnocení 80%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)
  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)

Reklama

Reklama