Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou zlaté osmdesátky, období spartakiády. Pekárek je šťastný, přes sovětské vojáky šmelí s barevnými televizory a konečně mu do auta nastoupí i Karel Gott. Standa je „king“. Netuší ale, že si udělal mocného nepřítele. Vidina zájezdu na mistrovství ve Vídni je najednou pryč. Protistátní činnost produkčního Horáčka se sice odehrává mimo Pekárkovo zorné pole, ale Standa už je nebezpečně blízko. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl rychle proběhl pár lety. Ale opět jsem se dobře bavil, i když ne vždy to k smíchu bylo. To “propašování Popelky” a Třísky vs barevná televize mě dostalo. Navíc po Lanďákovi, Waldovi, jsme tu dostali božského Káju a pomrkávání po faninkách, a taky Pepíčka Zímu. Ale poslední zmíněný se jen mihl. No, ať žije Vídeň 😉. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charakter Standa nechává nemocnou matku samotnou na Štědrý den, exilová literatura je pro něj cizím pojmem, a zatím nám neukázal ani pracovní soboty, které byly socialistickým zpestřením. Mámě po výbuchu Černobylu vypadaly vlasy a musela chodit na čištění krve, rakovina prostaty řádí v okolí víc, než je milé. Silný dokument o pravdě, s perfektním obsazením (Jiří Lábus, Filip Menzel aj.) a citem pro detaily (konev na zalévání květin, bílé mřížkové obaly na květináče, malé žluté limonády, hliníkové pouzdro na řízky a třílitrová sklenice okurek na cestu v podpaží. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odpornější postavu než je Standa Pekárek v podání zde skvěle hrajícího Hádka jsem už dlouho v českých seriálech neviděl. Přeju mu jen to nejhorší a strašně mě to drží u obrazovky, abych se na konci seriálu dočkal jak skončí špatně. Avšak si sám myslím, že po roce 1989 se z něho (a z mnoha dalších) stane velký demokrat. Opět mi bylo lidsky špatně z toho všeho, čím si naše země procházela. Tato minisérie to zachycuje naprosto bravurně! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Barevná Saskia, no řekni mámo, kdo tohle má?" Vynikající flashback, o který jsem nikterak nestála, nejen že se královsky bavím u každé části, především se bavím při pohledu na protažené, dotčené držky, které ve své neschopnosti přežívat ve svobodě a demokracii, tvrdí, že takto to nebylo a nostalgicky vzpomínají na svoji komunistickou, svazáckou, pionýrskou, jiskřičkovou verzi. P.S. : Jinak na barevnou Saskii koukáme rádi dosud, Kalendárium je fajn. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá satira, která bohužel není satirou, ale naší vlastní šedou minulostí, od který se nejde jen tak odlepit. Už teď mi Hádek jako užvaněnej děvkař bez hlubšího svědomí bude chybět. Parádní exteriéry a interiéry normalizační doby spolu se slavnými figurami tehdejší televize. Jediný mínus je fakt castingově nepovedenej Robert Mikluš jako Landovský, naopak Bob Klepl je fantastickej, bych furt nekritizoval, voe..třesu, třesu :) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • Stanislav Pekárek (Kryštof Hádek) se své slovenské manželce několikrát vysmívá, že stále mluví svou „čobolštinou“, ale toto slovo vychází ze slavné filmové hlášky majora Terazkyho (Pavel Landovský) ve filmu Černí baroni (1992): „Čo bolo, to bolo, terazky jsem majorom,“ který ale vznikl až v roce 1992. (Pimburger)

Reklama

Reklama