Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film je často k přirovnáván k filmu Sám Doma nicméně to je výsměch jelikož s ním má společného maximálně žánr jinak je mezi ním rozdíl asi takový jako mezi Prci Prci Prcičkami a Panic je nanic. Po herecké stránce katastrofa až na toho kluka a toho kouzelného dědečka jsou všichni příšerní po dějové je to lepší. O trikové stránce se radši nevyjadřovat, když na to nemám prachy tak netočím takový film jelikož to chvílemi vypadá hůře než tady https://www.csfd.cz/film/135983-karlik-a-tovarna-na-cokoladu/komentare/ a to je tohle film z roku 2017. Humor též žádný až na scénu kdy Johanka jedla s tím rozmazlencem v kavárně. 40 procent a i to jsem hodný. P.s. celou dobu ten kluk řešil, aby si nepřál blbost a nakonec si přál neomezenou elektřinu takže přání vyhozené do záchodu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Přání k mání se mi líbilo. Líbilo se mi svou vizualizací do Wese Andersona (Grandhotel Budapešť), líbili se mi herci z dejvického divadla, protože konečně mám pocit, že vidím ve filmu neokoukané tváře. Ano, zápletka je trochu slabší, ale to už je zkrátka úděl většiny vánočních filmů. Přání k mání je rozhodně jeden z nejlepších českých vánočních filmů. ()

Reklama

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

"Děti si hrají na dospěláky a dospěláci se chovají jako děti." Děj není kdovíjaký. Je to spíš o hledání sama sebe, prázdnotě lidí a jejich naděje, která se vznáší kdesi nad jejich hlavami, stejně tak, jako futuristické výdobytky, které na chod celého filmu nemají vůbec žádný vliv a trochu autory podezřívám, že těch pár naefektovaných záběrů udělali jenom proto, aby se vyjímal trailer. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal děsivě. Teprve asi po půl hodině se to začalo k lepšímu obracet - tedy ne zas až tolik, aby se ve výsledku dospělo ke kvalitativně opačnému extrému, ale přece jen se povedlo docela dost zachránit. Filmu se každopádně nedá upřít originální - aspoň v kontextu české kinematografie - styl, který se povedlo držet od začátku do konce. Slabší to bohužel bylo s humorem jako takovým. Dávám dvě hvězdičky za odvahu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bez výjimky špatní dětští herci, nekonečná tragicky nesoustředěná expozice (ještě dvacet minut po začátku není jasné, o kom a o čem ten film je), svět založený na budování a potvrzování stereotypů a nekoherentní scénář (děti se jednak opíjejí a řeší koukání na zadky spolužaček, zároveň ale neironicky oslovují rodiče "maminko" a "tatínku"). Uznávám, že si filmaři vyhráli s rekvizitami víc, než je u televizních pohádek běžné (byť následný přesun do kin za nutný nepovažuju), ale jinak pozitivní pověst tohohle filmu považuju spíš za následek toho, že není tak nesnesitelný jako tradiční české pohádky, ale jen obyčejně polovičatý. 50 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Na zvláštních efektech pracoval tým 12 lidí, který vytvořil 270 trikových záběrů, tedy skoro čtyřikrát více než v běžném filmu. (SONY_)
  • Natáčelo se ve vybraných exteriérech v hotelu Imperial v Karlových Varech, jenž posloužil jako Bosákovo sídlo, či v Holešovickém přístavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama